1.400 de arbori care vor înfrumuseţa arealul Viitorul parc din ansamblul Openville va avea 1.400 de copaci. Unii cu o înălțime de până la 13 metri și o gretutate de câteva tone, cu toții au fost aduși de la pepinierele din nordul Italiei. Peste 500 de tiruri au făcut „aprovizionarea” în perioada noiembrie 2017 – martie 2018.
Până la momentul amenajării parcului din cel mai mare proiect mixt din vestul ţării, arborii au fost plantaţi temporar, pentru aclimatizare, în vecinătatea Openville. Copacii au înflorit şi înfrunzit, oferind în această perioadă un spectacol cromatic deosebit. Majoritatea au înălţimi mari şi impresionează prin dimensiuni, forma coroanelor şi coloritul frunzelor în diferite perioade ale sezonului de vegetaţie. Sunt fagi pendulari şi piramidali, platani, diverse varietăţi de arţar, stejari, castani, brazi, pini, carpeni de tip spalier sau cu formă piramidală, pruni şi duzi ornamentali sau magnolii. Cei mai înalţi arbori sunt teii şi cedrii, cu înălţimi de până la 13 metri. Unii tei au vârste de până la 50 – 60 de ani.
Zona verde din ansamblul Openville va fi cel mai mare parc suspendat din ţară și va amenajat, în acest an, peste viitoarea parcare subterană a proiectului. Parcul a fost conceput de peisagişti italieni şi români, aceeaşi echipă care a realizat spaţiul verde impresionant al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, primul proiect mixt realizat de compania Iulius. Prima etapă de dezvoltare a ansamblului Openville va fi finalizată în trimestrul patru al acestui an şi include 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafaţă suplimentară de 47.000 mp de retail, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto şi noi locuri de parcare. Se lucrează acum la a treia clădire de birouri şi la noile spaţii de retail, iar în perioada următoare vor începe lucrările la cea mai înaltă clădire din România, la o nouă parcare subterană, precum şi la tunelul auto.
Comentarii prin facebook