Primăria Timișoara trebuie să evalueze proiectul de management depus, anul trecut, de Lucian Vărșăndan, dar și plătească 200 de lei cheltuieli de judecată! Este sentința Tribunalului Timiș, care trebuie publicată, dacă rămâne definitivă, pe site-ul PMT și într-un ziar de largă circulație. Primăria Timișoara a considerat, în toamna trecută, că Vărșăndan nu are studiile necesare pentru a fi director de teatru.
Pe 27 martie, judecătorii de la Tribunalul Timiș au admis acțiunea intentată, la finele lui 2017, de Lucian Vărșăndan, fostul director al Teatrului German de Stat, care a contestat decizia PMT de a nu-i permite să-și prezinte proiectul de management, deși obținuse la evaluare nota 9.88. Magistrații au decis „suspendarea executării HCL nr. 29/30.01.2018 până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anularea aceluiaşi act administrativ, înregistrată în prezentul dosar. Executorie”. Hotărârea CL la care se face referire vizează regulamentul de organizare și desfășurare a concursului de proiecte de management pentru Teatrul German de Stat Timișoara. La următorul termen al procesului, judecătorii au mers și mai departe, tot în favoarea lui Lucian Vărșăndan!
„Obligă pârâtul Municipiul Timişoara, prin Primar să continue procedura administrativă de analiză a noului proiect de management depus de reclamant, inclusiv la comunicarea către reclamant a calendarului analizei noului proiect de management. Obligă pârâtul Municipiul Timişoara, prin Primar, la repararea prejudiciului moral cauzat reclamantului, prin publicarea prezentei hotărâri, la rămânerea definitivă a acesteia, într-un ziar de largă circulaţie, precum şi, timp de 15 zile, pe pagina principală a site-ului autorităţii pârâte, pe cheltuiala acesteia (publicarea urmând a se face cu anonimizarea datelor cu caracter personal) (…) Obligă pârâţii la plata cheltuielilor de judecată parţiale către reclamant, în cuantum de 200 de lei”, sună sentința pronunțată marți, 24 aprilie.
Altfel spus, primăria trebuie să parcurgă procedura la care a renunțat în toamna anului trecut. Vă reamintim, Primăria Timişoara nu a încheiat, în toamna trecută, cu Lucian Vărşăndan un contract de management pentru încă un mandat la conducerea Teatrului German de Stat Timişoara (TGST). În aprilie 2017, CL Timișoara aprobase rezultatul evaluării managementului, Vărșăndan fiind notat cu 9,88 și urmând, așa cum prevede legea, să depună un nou proiect de management, pentru un mandat de cinci ani. Lucian Vărșăndan a depus acest proiect, dar Primăria Timişoara nu a organizat etapa următoare prevăzută de lege, și anume analiza, de către o comisie de specialitate, a noului proiect. Serviciul de Resurse Umane al MPT a considerat că Vărșăndan nu îndeplinește condițiile legate de studii pentru a putea fi director al TGST. El a fost însă contrazis de Ministerul Culturii, care spune că „procedura de analiză a noului proiect de management nu cuprinde etape referitoare la verificarea dosarelor ori a condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească managerul care, în urma evaluării finale, a obținut rezultate mai mare sau egale cu nota 9 (…) Considerăm că, în situația prezentată, managerul respectiv are dreptul de a prezenta un nou proiect de management în condițiile art. 43 din OUG 189/2008”.
Mai trebuie spus că în dosarul a cărui sentință a fost pronunțată marți, 24 aprilie, de Tribunalul Timiș, Vărșăndan a renunțat să mai ceară obligarea primăriei „la încheierea contractului de management cu reclamantul şi la plata diferenţelor de remuneraţie”. Sentința nu este definitivă, CL Timișoara făcând recurs deja la decizia care a suspendat regulamentul de organizarea a concursului pentru postul de director al TGST.
Comentarii prin facebook