Bastionul Theresia, scos din nou la licitație. CJ Timiș a scăzut prețul și caută chiriași

Mai multe licitații ratate și un singur loc închiriat. Încearcă din nou, poate cu mai mult succes. CJ Timiș caută din nou chiriași pentru Bastionul Theresia. Chiria este la jumătate față de anul trecut și a crescut aria activităților permise.

Bastionul Theresia a fost reabilitat cu 10 milioane de euro în perioada 2008-2010 și, pentru că mare parte din bani au venit din fonduri UE, CJ Timiș a fost obligat să păstreze destinația spațiilor destinate închirierii timp de 5 ani. În august 2017, CJ Timiș a organizat prima licitație pentru închirierea mai multor spații cu suprafețe cuprinse între 177 și 384 metri pătrați. Activitățile permise erau cele de „restaurant, bar și alte activități de servire a băuturilor. Activități ale agențiilor turistice și tur-operatorilor, alte servicii de rezervare și asistență turistică. Activități de creare și interpretare artistică”. Prețurile de pornire au fost stabilite în urma unui raport de evaluare imobiliară și erau cuprinse între 66,06 și 68,52 lei / mp / lună, fără TVA. La această sumă se adaugă, la fiecare spațiu, tariful pentru utilizarea terenului aferent frontului, 128 lei / mp / lună, plus TVA. Erau scoase la licitație spații cu suprafețe cuprinse între 211 și 440 mp, cu fronturi între 57 și 168 mp.

După prima licitație, în septembrie 2017. s-a reușit atribuirea unui spațiu de 177 mp. De atunci, CJ Timiș a repetat procedura de încă două ori, însă fără succes. Nu s-a prezentat nimeni, iar motivele au fost legate, în principiu, de tarifele prea mari solicitate. La finele lui aprilie, consilierii județeni u fost de acord cu revizuirea acestor tarife și lărginea ariei de activități permise în bastion. Tarifele sunt cuprinse acum între 36,23 și 36,57/mp/lună, fără TVA, iar cele pentru utilizarea terenului aferent frontului spațiilor, de 87,4 lei/mp/lună, tot fără TVA. Acum, CJ pornește o nouă licitație care va viza următoarele spații:

  • Corp A – spațiul A 5 – 222,09 mp + 57 mp teren aferent frontului
  • Corp A – spațiul A 6 – 211,65 mp + 54 mp teren aferent frontului
  • Corp B+C – spațiul B-C 7+1 – 379,27 mp + 168 mp teren aferent frontului
  • Corp C – spațiul C 6 – 384, 77 mp

„Am decis să organizăm o nouă licitație pentru închirierea spațiilor pe care Consiliul Județean Timiș le are disponibile la Bastion. Bastionul Theresia oferă spații amenajate care pot fi închiriate pentru derularea de activități în domeniul turistic, cultural, de agrement și nu numai”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Practic, firmele care vor putea lua spații aici au activități tip restaurant, bar și alte activități de servire a băuturilor, creație și interpretare artistică, informații și comunicații, intermedieri financiare și asigurări, tranzacții imobiliare, activități profesionale, științifice și tehnice, cu excepția activităților veterinare, activități de servicii administrative și activități de servicii suport. Licitația va avea loc în 24 mai, la ora 10, la sediul Palatului Administrativ, Bd. Revoluţiei din 1989, nr. 17 (Camera 310, et. 3). Caietul de sarcini poate fi achiziționat la Camera 225, et. 2, iar înscrierea la licitaţie se poate face în perioada 8– 23 mai inclusiv, între orele 9 și 14.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

informatica

Lejer cu bucovinenii. Informatica a câştigat cu un scor de curtea şcolii

Prim-divizionara de futsal Informatica Timişoara a reuşit un adevărat spectacol în partida cu Bucovina Vicov. Bănăţenii au creat magie prin fazele de poartă fără cusur, au marcat de câte ori au vrut şi au încântat puţina asistenţă cu driblinguri fine şi finalizări de manual.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lejer cu bucovinenii. Informatica a câştigat cu un scor de curtea şcolii

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vom avea încă 12 fântâni de cartier, fiindcă asta cer timișorenii, iar primăria e dispusă să plătească până la 239.000 de euro. Proiectul a trecut în CL cu multe abțineri și o dezbatere de câteva zeci de minute. Primarul Nicolae Robu a anunțat, cu această ocazie, că oricum „alegerile sunt câștigate dinainte” și că PSD ar face mai bine să nu boicoteze proiectele.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cu an și jumătate înainte, Robu a anunțat PSD: Alegerile sunt oricum câștigate dinainte! Nu se apropie nimeni!
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top