De la șantaj, la apă sfințită. Războiul Continental vs. Robu, într-o nouă fază

Noua hală pe care vrea s-o construiască, la Pădurea Verde, Continental Anvelope nu va primi autorizație de la primărie. Cel puțin nu pe baza documentației depuse deja. Primarul Nicolae Robu spune că șefii fabricii de la Timișoara ar putea avea problema la compania-mamă, din cauza atitudinii lor.

Reprezentanții Continental Anvelope sunt cât se poate de categorici: investiția pe care vor s-o facă în așa-numita hală 8 nu poluează și are toate avizele, inclusiv din partea unei comisii în care Primăria Timișoara are reprezentant. „Avem toate avizele de funcționare la zi, respectam toate standardele din România și din UE, suntem încadrați într-un program de măsurători zilnice, nu avem nicio poluare, suntem sub toate limitele. Nu ne mutăm, nu se relochează. Suntem de 18 ani pe această platformă industrială, avem toate avizele, e uităm spre viitor, pentru a continua tradiția industrială a Timișoarei, pe platforma UMT. În hala 8 este vorba despre un proces de debitare la rece și gestionare a semicomponentelor. Avem aviz de la Agenția de Mediu, de la comisia de avizare tehnică, în care PMT este membru, toate aceste procese nu implică niciun fel de emisii”, spune Sorin Samonid, directorul fabricii. Acesta a refuzat să comenteze în vreun fel declarațiile primarului Nicolae Robu, legate de noua investiție, limitându-se să declare doar că există o „colaborare foarte bună cu instituțiile orașului, cu instituțiile de învățământ superior”.

Suntem conștienți de problema mirosului. Există o îmbunătățire, continuăm să facem investiții, avem în plan o nouă investiție de 4 milioane de euro. Primim încă sesizări, dar sunt de zeci de ori mai puține decât în trecut. În 2018, la Garda de Mediu au fost înregistrate 4 reclamații în ceea ce ne privește.
Sorin Samonid, director Continental Anvelope

Primarul Nicolae Robu susține, pe de altă parte, că, indiferent de ce se află în memoriul depus de firma germană, pentru obținerea autorizației de construire, lucrurile nu sunt în regulă. Din mai multe motive. „Ce face Continental Cauciucuri e greu de înțeles ca atitudine. Sunt convins că aceste persoane vor avea probleme. Firma Continental este una demnă de tot respectul, este un brand mondial, face lucruri de calitate și trebuie ca toți cei care o reprezintă s-o onoreze. Astfel de atitudini ale acestor domni nu onorează brandul (….) Când au cerut autorizația de construire au avut obligația să detalieze investiția și au spus că la etajul 1 se va monta o instalație de spreiere. Se face cu substanțe chimice, nu se face cu apă sfințită. Ce tupeu trebuie să ai? Ăștia sunt oameni serioși? (…) Vin a doua zi, nu înțeleg nimic din spiritul Timișoarei, eu sunt impregnat până în ultima celulă cu acest spirit, și cer o întrevedere de o oră pentru a sprijini Capitala Culturală? Acum vor asta? Ce fel de oameni sunt ăștia?”, a declarat edilul.

Întrebat dacă nu există o legătură cu un eventual refuz al firmei germane de a sprijini financiar clubul ACS Poli, Robu a negat din nou categoric. „Cum am respins propunerea pentru Capitală Culturală și le-am respins-o, să facă și o propunere pentru fotbal. Orice sumă va fi respinsă (…) Ei fac un șantaj la adresa mea, prin astfel de zvonistici (…) Sunt convins că la nivelul de vârf al companiei Continental, când se va afla ce conduită au niște șefi de unități, n-o să fie bucurie și mulțumire”, a mai declarat primarul Timișoarei.

Un lucru este cert, din punctul de vedere al edilului. „Nu vor primi autorizația de la primărie. Le cerem un studiu de impact, le-am trimis un răspuns oficial. Am informații din interior, toată lumea știe acolo că vor să-și extindă activitatea. Mă așteptat la altceva, nu la astfel de șmecherii”, mai spune Robu. Întrebat dacă nu sunt probleme legate de poluare și la alte companii din oraș, cum ar fi Azur, Nicolae Robu susține că nu se pot compara situațiile. „Cu Azur nu au fost probleme. Din când în când se simte un miros, dar ați auzit vreodată zeci de mii de oameni plângându-se dacă nu zi de zi, măcar de câteva ori pe săptămână? Nu s-au întâmplat lucruri comparabile între Continental și Azur”, a conchis primarul. Altfel, compania Continental spune că, anul trecut, a sponsorizat cu aproximativ 10.000 de euro clubul ACS Poli, pentru un proiect punctual, și tot anul trecut a contribuit financiar la proiectul Cirkus Cirkor al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, discutând direct cu reprezentanții acesteia, pentru implicare financiară.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

anteconbega a spus: (iulie 25th, 2018 at 10:43 )

Cine e reprezentantul Primăriei în Comisia care a aprobat continuarea poluării făcută cu nonşalanţă de jmecherii de la Continental? Vreun apropiat al familiei Olariu?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Marilen Pirtea: „Propunerile UDMR la Legea Educației sunt umilitoare și discriminatoare”

Marilen Pirtea consideră că propunerile făcute de UDMR la Legea Educației ar instaura discriminarea prin lege. Deputatul PNL de Timiș spune că acestea sunt umilitoare pentru profesorii, studenții și elevii de etnie română. Coordonatorul Comisiei de Educație a PNL, Marilen Pirtea afirmă că declarațiile de joi ale reprezentanților UDMR cu privire la prevederile pe care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Marilen Pirtea: „Propunerile UDMR la Legea Educației sunt umilitoare și discriminatoare”
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Canotorul Laurenţiu Danciu este sportivul anului în Timiş, iar echipa lui 2018, Informatica

Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Timiş va premia, ca la fiecare sfârşit de an, cei mai buni sportivi din Timiş, pe baza unui clasament strict în care se iau în considerare toate rezultatele notabile de peste an. Gala sportului timişean pe 2018 va avea loc miercuri, 19 decembrie, de la ora 17.00.   Deloc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Canotorul Laurenţiu Danciu este sportivul anului în Timiş, iar echipa lui 2018, Informatica
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Analiză Imobiliare.ro: De ce piața rezidențială nu se află în fața unei crize similare celei din 2008

În ultima perioadă au existat multe speculații potrivit cărora, piața imobiliară se îndreaptă spre o criză similar celei din 2008. Datele Imobiliare.ro și Analize Imobiliare (platforma dezvoltată și susținută de portal) arată însă că actualul context de piață este semnificativ diferit față de cel din 2008. Un prim argument în acest sens este dat de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză Imobiliare.ro: De ce piața rezidențială nu se află în fața unei crize similare celei din 2008

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră