La Spitalul Județean Timișoara au fost puse în funcțiune noile aparate primite de la Ministerul Sănătății, achiziționate cu bani de la Banca Mondială. De 16 ani nu au mai fost cumpărate aici aparate de RMN și Computer Tomograf.
Este vorba despre un Computer Tompograf (CT) și un aparat de rezonanță magnetică (RMN) care au fost puse în funcțiune acum câteva săptămâni. Procedurile de achiziție au început pe vremea când actualul senator PSD Florian Bodog era ministru al Sănătății. „A fost achiziționată aparatură performantă pentru spitale județene la un preț corect. Am încercat să nu facem rabat de la calitate, să nu sărim calul în ceea ce privește echipamentele care se achiziționează. Mai sunt proiecte pregătite pentru pacienții Spitalului Județean Timișoara”, a spus Bodog. Pe lângă aparatul RMN și Computer Tomograf a fost achiziționat, tot cu bani de la Banca Mondială, un PAX – un sistem de transmisie a datelor între aparatele de imagistică. Computerul Tomograf a costat 143.000 euro, RMN-ul, 714.000 de euro, iar PAX-ul în jur de 30.000 de euro.
La Spitalul Județean Timișoara nu s-au mai cumpărat astfel de aparate de 16 ani. „În urmă cu 16 ani a fost prima și ultima mare achiziție de aparatură radiologică de înaltă performanță. Atunci s-au achiziționat zece unități de rezonanță magnetică, de 1 Tesla, câmp mai mic. În țări precum Franța, acest schimb tehnologic se face o dată la cinci ani. Am reușit să rezolvăm cazuistica din punct de vedere imagistic. Ne-ar mai trebui o unitate de rezonanță magnetică, ca să putem crește adresabilitatea pentru toate secțiile”, a declarat dr. Florin Bîrsășteanu, șeful compartimentul de Radiologie de la SCJUT. La Spitalul Județean Timișoara există acum trei CT-uri și un RMN – cel nou. Un CT din cele trei are unele mici probleme, s-a ars tubul, dar va fi funcțional în câteva zile. La Spitalul Județean Timișoara a fost prezent joi și președintele CJ Timiș Călin Dobra, care a menționat că administrația județeană va continua să investească în Sănătate, iar Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara a spus că CT-ul de la Timișoara este unul dintre primele achiziționate din lotul de 24 cumpărate de Ministerul Sănătății cu bani de la Banca Mondială.
Comentarii prin facebook