Președintele CJ Timiș ar trebui să-și dea demisia de onoare, la fel ca vicepreședintele ALDE. Este ceea ce susține liderul PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, care spune că PSD fură funcții la nivelul administrației județene și susține că funcția vacantă de „vice” ar trebui să revină popularilor.
PMP Timiș a avut vicepreședinte la CJ până în urmă cu o lună, când Roxana Iliescu și-a dat demisia din partid. Popularii nu și-au desemnat nici până acum un înlocuitor, dar sunt revoltați că funcția de „vice” va reveni UNPR, în urma negocierilor purtate între acest partid și PSD. Cornel Sămărtinean vorbește despre „furt” și spune lucrurile ar trebui reluate de la zero. „Din păcate, asistăm la un furt masiv, o anomalie a lucrurilor, o funcție care se merită să fie a PMP. Se fac cadouri otrăvite celor de la PMP și se oferă această funcție UNPR. Aceste lucruri se fac fără să țină cont de alegeri. Dacă ar avea corectitudine, actualul președinte al consiliului județean și-ar da demisia, s-ar relua votul de la zero. PMP a rupt protocolul cu PSD. Se fură funcții! Vreau să anunț și colegii de la UNPR că, în cursul zilei de ieri, Curtea Constituțională a luat o decizie prin care ar da liber la migrație din nou, adică toți consilierii ar putea să treacă liberi de la un partid la celălalt”, a spus Sămărtinean. Declarația a fost făcută pe treptele CJ, alături de mai mulți membri de partid, care purtat coli A4 pe care scria „PSD Timiș liber la furat”.
Conform acestuia, fuziunea dintre PMP și UNPR se va face la finele acestei luni, astfel că graba „progresiștilor” nu are sens. „În 31 iulie se consfințește fuziunea dintre PMP și UNPR. Colegii de la UNPR ar trebui să aibă răbdare să se semneze această fuziune. Această grabă a lor nu face decât să ducă situația și așa încurcată din CJ Timiș într-una și mai încurcată”, mai spune deputatul. Sămărtinean susține, pe de altă parte, că negociază cu PNL! „PMP își dorește ca dreapta să se reunească în consiliul județean, vrem să refacem acest pol de dreapta. Fac un apel la colegii de la PNL, să nu participe astăzi la vot. Noi, PMP, nu vom participa la acest simulacru de negocieri subversive. PMP nu negociază cu PSD. Noi așteptăm demisii din partea domnului președinte și a domnului vicepreședinte încă în funcție de la ALDE. Cu liberalii purtăm negocieri vizavi de crearea unui pol, sper să le putem transpune în realitate”, a conchis acesta.
În vara lui 2016, CJ Timiș și-a ales conducerea, după alegerile din luna iunie, după semnarea unui protocol de colaborare între PSD, PMP și ALDE. Grație acestuia, Sorin Grindeanu devenea președinte, iar Roxana Iliescu (PMP) și Traian Stancu (ALDE) erau instalați vicepreședinți. La finele lunii aprilie, Cornel Sămărtinean a anunțat că renunță la acest protocol. „După aproape doi ani de colaborare PSD, PMP și ALDE, au fost discuții aprinse joi seara în interiorul consiliului executiv al PMP Timiș. La un moment dat, s-a cerut prin vot denunțarea protocolului semnat de Roxana Iliescu și PSD în 2016 împreună cu ALDE. Asta presupune că toate formațiunile care au semnat acel protocol să pornească de la zero și să reluăm toate negocierile. Trebuie să se revină la forma inițială din anul 2016 și, în urma unor renegocieri, toată structura ar trebui să se refacă”, declara, la vremea respectivă, președintele PMP. Pe de altă parte, Sămărtinean admite acum că încă nu are un înlocuitor pentru Roxana Iliescu și spune că urmează să fie făcută o analiză internă. Următorul candidat pe lista cu care PMP a participat la alegerile din iunie 2016 este Georgeta Rus, secondată de Radu Șumălan și Sorin Cociobea.
Comentarii prin facebook