Lucrările la cel de-al patrulea imobil office din totalul de şase pe care le va include proiectul mixt Openville Timişoaras stau să înceapă. Cu o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje, United Business Center 0 (UBC 0) va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România.
Lucrările la UBC 0 au început cu organizarea de şantier, iar prima etapă de construcţie va consta în consolidarea terenului, cu peste 280 de piloţi foraţi. Termenul estimat de livrare pe piaţă este ultimul trimestru din 2019. UBC 0 va avea o suprafaţă construită de peste 74.900 mp şi, asemenea celorlalte clădiri din ansamblul mixt, va îmbina spaţiile moderne de birouri cu cele de retail. Demisolul şi parterul vor avea magazine şi restaurante tematice, iar la etajul întâi vor fi săli de conferinţe şi evenimente. Spaţiile de birouri vor avea o suprafaţă totală de 52.000 mp închiriabili. UBC 0 va oferi o panoramă spectaculoasă asupra oraşului din orice unghi, datorită faţadei care va fi integral din sticlă. Cei care vor lucra aici vor avea acces direct la magazinele şi serviciile din Iulius Mall Timişoara şi din noile zone de retail, dar şi la spaţiile de relaxare create în viitorul parc al ansamblului urbanistic.
În paralel, pe şantierul proiectului se lucrează la cea de-a treia clădire de birouri, de 19.000 mp închiriabili, precum şi la o suprafaţă suplimentară de retail, de aproximativ 47.000 mp. Până în prezent, în ansamblul Openville au fost finalizate două clădiri de birouri, cu un total de 31.000 mp închiriabili, precum şi prima parcare supraetajată din Timişoara, cu 910 locuri. Prima etapă de dezvoltare a proiectului Openville va fi inaugurată în trimestrul patru al acestui an și va include noile zone de retail, 50.000 mp de spaţii office în operare şi alţi 52.000 mp în construcţie, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto şi noi locuri de parcare. În perioada următoare, vor fi demarate lucrările de construcţie la o nouă parcare subterană şi la un tunel auto. Proiectul Openville este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.
Comentarii prin facebook