Anul 2029. Șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan și afaceristul rus Roman Abramovic au aterizat la Timișoara pe o vreme mohorâtă. Aflat la debutul celui de-al cincilea mandat de primar, Nicolae Robu nu și-a găsit timp să-i întâmpine în salonul de protocol al aeroportului „Traian Vuia” pe miliardarii din fotbalul britanic. Au apărut complicații la închiderea tronsonului trei de metrou „Tipografie – UMT”, unde muncitorii de la SDM, societate salvată pentru a opta oară de la faliment de primarul liberal, au intrat în grevă pentru neplata sporurilor aferente muncii de noapte, zile libere și sărbători legale.
Întrebat de ziarista Lia Lucia Epure, cu ocazia zilnicei videoconferințe de presă, dacă e bine sau e rău că nu i-a întâmpinat la aeroport pe cei doi investitori străini, primarul Robu a spus pentru a 89-a oară, întărindu-l pe președintele CJT, Titu Bojin, că atâta timp cât cei doi politicieni vor ocupa aceste înalte demnități locale clubul nostru iubit ACS Poli Timișoara nu va trece în proprietate privată. „Nici în ruptul capului… Dumneata cine te crezi?”, a explodat edilul liberal. Din fericire, consilierii dumnealui au apucat să întrerupă conexiunea de Internet înainte ca dl Robu să o întrebe pe interlocutoare de ce vorbește dacă nu este născută în Timișoara.
În tot acest timp, șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan și afaceristul rus Roman Abramovic au fost cazați în apartamentele de lux ale hotelului Delpack, întâmpinați de deputatul Ciobanu în costum popular ialomițean și alte escorte. După cum probabil v-ați dat seama, cei doi au zburat pe ruta Londra-Timișoara pentru a le propune lui Titu Bojin și Nicolae Robu cumpărarea clubului de către un consorțiu format din patronii lui Chelsea și Manchester City, echipe de legendă în perioada primului mandat al primarului Robu. Timișoara urma să încaseze ceva bani din această tranzacție, dar principalul câștig ar fi fost bugetul anual al clubului, estimat la zece milioane euro, finalul construcției urmând să fie participarea cu succes în grupele Champions League.
În timp ce apropiații celor doi politicieni locali încercau să-i convingă pe Abramovic și Mansour că demersul lor este din start sortit eșecului, că CLT și CJT asigură oricum trei milioane de euro în fiecare sezon, pe ușa largă a restaurantului a intrat val vârtej directorul sportiv Mușat, cu informația că FRF tocmai ce a acceptat cererea Timișoarei de a fi primită să joace în liga 1, în ciuda celei de-a patra retrogradări consecutive. Abramovici s-a bucurat nespus de tare să audă această veste, dar șeicul părea deranjat că renașterea clubului nu va fi clădită, totuși, pe moralitate și efort propriu, nu prin cadouri primite de la mafia federală.
După cinci zile în care au fost plimbați la pește de Titu Bojin și Lae Oprea, Abramovici și Mansour nu mai înțelegeau nimic. De ce niște politicieni ar face legăminte de sânge pe spatele unui club de fotbal? De ce să finanțezi modest și din buget public o echipă, să mai cârpești din publicitate și drepturi TV, când, iată, șeicul și mogulul sunt dispuși să investească în fotbalul timișorean? Fără să primească răspunsuri, delegația britanică a decis să plece nesatisfăcută. Pe centura de nord a orașului, în dreptul localității Giarmata Vii, atenția celor doi a fost îndreptată spre un teren de fotbal, unde 40 de bicicliști scandau „Poli suntem noi, Poli suntem noi”. Era etapă în seria III-a.
Comentarii prin facebook