De teamă să nu fie considerat incompatibil, primarul Nicolae Robu s-a autosuspendat din funcția de președinte al Senatului Universității Politehnica. Un an și jumătate mai târziu, tot el conduce acest for, din postura de președinte al unei comisii desemnat să asigure interimatul. Nu demult, Robu își făcea un titlu de glorie din autosuspendarea sa, în numele onoarei și al bunei reputații.
Supărat pe ceea ce numea o intensă campanie de discreditare, dusă împotriva sa de anumite grupuri de interese, primarul Nicolae Robu a ieșit, la un moment dat, cu o declarație-fluviu postată pe Facebook. Edilul și-a înșiruit, didactic, toate realizările din ultimii ani, explicând și de ce a fost nevoit să recurgă la acest gest. „Am lăsat modestia la o parte pt a-mi apăra față de agresiunea unor oameni de nimic ceea ce am strâns o viaţă şi la care țin enorm, ele fiind valori pe cale de dispariție în societatea românească: ONOAREA ŞI BUNA REPUTAŢIE”, a scris Robu.
Liberalul a notat, la punctul al treilea al realizărilor din domeniul universitar, că „am fost ales Președinte al Senatului Universitar pt perioada 2012-2016, când legislația a disociat această funcție de cea de Rector (în iulie 2012 m-am autosuspendat din această funcție pt a nu risca să fiu acuzat de ANI de incompatibilitate)”. Realitatea este că, și acum, la un an și jumătate de la momentul autosuspendării, Robu conduce Senatul UPT. Totul, grație unui artificiu funcționăresc.
Pe 31 iulie 2012, Biroul Senatului UPT ia act de „decizia personală a d-lui prof. dr. ing. Nicolae ROBU, înregistrată la Registratura UPT cu nr. 9229, în data de 05.07.2012, de a se autosuspenda, începând cu data de în cauză -05.07.2012-, din poziţia de preşedinte al Senatului, până la clarificarea legislativă a compatibilităţii / incompatibilităţii acestei poziţii cu diverse alte funcţii”. S-a hotărât ca funcția să rămână temporar vacantă peste vară, urmând ca, în septembrie, să fie aleasă o variantă satisfăcătoare.
Pe 20 septembrie 2012, Senatul UPT ia, la rândul lui, act de decizia de autosuspendare a lui Robu și decide ca „poziţia de Preşedinte al Senatului UPT să rămână temporar vacantă, până la clarificarea legislativă a compatibilităţii / incompatibilităţii acestei poziţii cu diverse alte funcţii, cum ar fi cele de demnitate publică, dar nu mai târziu de 31.12.2012”. „În perioada alocată pentru clarificarea legislativă a situaţiei, convocarea Senatului, moderarea lucrărilor sale, semnarea documentelor pe care el le generează şi reprezentarea sa vor fi în sarcina Preşedintelui Comisiei de Strategie a Senatului”. Președintele acestei comisii este, conform site-ul oficial al UPT, Nicolae Robu!
Deși situația trebuia clarificată până pe 31 decembrie 2012, în primăvara lui 2013, Robu semna încă, în numele președintelui autosuspendat al Senatului UPT, diverse hotărâri. Alegerile pentru funcția de președinte al senatului nu au avut loc nici până acum.
Comentarii prin facebook