Pe o vreme rece și sub amenințarea ploii, timișorenii au ieșit din case și au luat cu asalt muzeele. Noaptea Europeană a Muzeelor a fost, și în orașul de pe Bega, un adevărat succes, cu vizitatori mici și mari încântați de cele văzute.
Ajunsă la a zecea ediţie, Noaptea Muzeelor a fost celebrată şi în Timişoara, unde sute de oameni au trecut pragul muzeelor şi galeriilor de artă din oraş. Plecată de la o idee a Ministerul Culturii şi Comunicării din Franța, Noaptea Muzeelor este un eveniment la care participă, în fiecare an, peste participă peste 3.000 de muzee din Europa, accesul publicului fiind gratuit.
La Muzeul de Artă din Timişoara, totul a început după-amiază, cu o călătorie în lumea poveştilor. Spectacolul „Ariciul”, al Teatrului pentru Copii „Merlin”, a umplut Sala Barocă de copii şi părinţi, dar şi de aplauze, râsete şi multă bucurie. După spectacol, s-a dat liber la vizitarea muzeului. Cu această ocazie a fost vernisată și o expoziție fragilă la propriu: „Două secole de sticlărie în colecția MArT”. Vizitatorii au fost atât obișnuiți ai muzeelor, care au știut exact ce să caute și unde să se uite, pornind alături de prietenii cu care veniseră discuții punctuale, legate de tehnică și artist, cât și oameni care au trecut pentru prima dată printr-o astfel de experiență.
„E foarte interesant să priveşti reacţiile oamenilor, atunci când văd o lucrare valoroasă. Îţi dai seama imediat dacă au mai fost vreodată într-un muzeu. Şi pentru mine e prima dată când vin. Am vrut să vadă şi fetiţa mea cum este la muzeu”, ne-a spus Ramona, una dintre timișorencele care au ales să profite de intrarea gratuită la muzeu. Seara a continuat în Sala Barocă, de această dată cu un recital de pian. Pianista Andreea Olariu Nocturne a adus „Nocturnele” lui Chopin în fața unui public numeros și entuziast. S-a stat și pe scaune, dar și în picioare sau pe jos, iar sala a fost neîncăpătoare. Muzeul a rămas deschis până la ora 2.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook