Primaria a pierdut procesul cu Curtea de Conturi. Peste 35 de milioane de lei de recuperat, finantare ilegala la Poli si nu numai

Peste 35 de milioane de lei. Atât trebuie să recupereze Primăria Timișoara de la cluburile sportive pe care auditorii Camerei de Conturi consideră că le-a finanțat ilegal. Curtea de Apel Timișoara a respins recursul municipalității, decizia fiind definitivă.

Curtea de Apel „respinge recursul formulat de reclamanţii recurenţi Municipiul Timișoara Prin Primar, Primarul Municipiului Timișoara, Consiliul Local Al Municipiului Timișoara, Robu Nicolae, împotriva sentinţei civile nr.2/05.01.2017 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr.1661/30/2016 în contradictoriu cu pârâţii intimaţi Curtea de Conturi – Camera de Conturi a Judeţului Timiş, Curtea de Conturi a României. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Definitivă”. Asta se precizează, sec, pe portalul instanțelor de judecată, într-un dosar care a făcut mare vâlvă la Timișoara.

Povestea este următoarea. În vara lui 2015, Camera de Conturi Timiș emitea un raport conform căruia finanțarea cluburilor sportive organizate sub formă de asociații având printre membri fondatori Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș, în perioada 2012-2015, a fost făcută ilegal. La CL Timișoara, este vorba despre ACS Poli Timișoara, BC Timişoara, HC Politehnica şi Timișoara Saracens. Suma considerată prejudiciu și, deci, care trebuia recuperată: peste 35 de milioane de lei. PMT a contestat raportul Camerei de Conturi Timiș, dar Comisia de Soluționare a Contestațiilor nu i-a dat dreptate. Municipalitatea s-a îndreptat apoi spre instanțele de judecată și, pentru că măsura dispusă de auditorii CC era executorie, a deschis nu unul, ci două procese. Primul era împotriva deciziei propriu-zise, iar al doilea, pentru suspendarea deciziei Curții de Conturi. Al doilea dosar s-a finalizat în septembrie 2016, când Curtea de Apel a respins recursul PMT la decizia Tribunalul Timiș, care respinsese solicitarea municipalității.

Între timp, primul dosar și-a urmat și el cursul în instanță, iar începutul lunii octombrie a adus o veste cât se poate de proastă pentru Primăria Timișoara. După ce, pe 5 ianuarie 2017, Tribunalul Timiș a respins cererea PMT, municipalitatea a făcut recurs. Acesta a fost, respins, la rândul lui, de Curtea de Apel Timișoara, pe 4 octombrie 2017. Acum, decizia Curții de Conturi, de recuperare a prejudiciului de peste 35 de milioane de lei, trebuie pusă în aplicare. E interesant însă cum se va constitui parte civilă primarul Nicolae Robu împotriva lui… Nicolae Robu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Marian a spus: (octombrie 4th, 2017 at 18:35 )

cauta pe booking.com

 
Stelu a spus: (octombrie 4th, 2017 at 18:53 )

Bai oameni, eu nu-l suport veac pe bocsigeanul asta împuțit și clica lui, care fac de râs Timișoara.(martor îmi este acest sait, debanat.ro) Dacă apare o alternativa REALĂ la el, automat o voi vota. Dar în acest caz Curtea de Conturi mânca rahat cu vidanja! Puneți bă legislația în acord, nu lăsați loc arbitrariului, idioților!!! Robu e un rahat cu mot care din alte 199 de alte motive NU ar merita sa conducă Timișoara, dar dosarul asta este o făcătură!

 
watchdog a spus: (octombrie 4th, 2017 at 20:02 )

Acum primaria Timisoara ar trebui sa reclame in justitie finantarea ilegala ilegala a sportului de catre celelalte cateva sute de primarii din Romania.

 
Av Obirsanu Carmen a spus: (octombrie 4th, 2017 at 20:23 )

Daca cititi actele de constituire a acestei asociatii nu veti mai critica solutia curtii de conturi sau a magistratilor.
Va spune un om care a citit actele de constituire.
Nici nu se depusese la Primaria cererea de asociere din partea patronului societati in anul 2012 ca avizul primarului era deja dat.
Conditiile asocierii demonstreaza usurinta cu care erau cheltuiti banii publici.Usurinta este putin spus.
Acum urmeaza dosarul penal succes!!!

 
Rinn a spus: (octombrie 4th, 2017 at 20:53 )

Noroc ca ASU a primit bani de la CJT ca altfel altul era rezultatul acestuo „proces” orchestrat politic . Succes in continuare echipelor departamentale gen ASU-PSD, caci celelalte departamentale ACS-PNL vor muri. Pacar de echipa de rugby

 
watchdog a spus: (octombrie 4th, 2017 at 21:34 )

La arad, de exemplu, pentru uta este acelasi tip de organizare ONG, tot primar penele, nu demult clubul a primit aproximativ 1milion de euro si totul este ok, este legal.

 
Av Obirsanu Carmen a spus: (octombrie 4th, 2017 at 22:17 )

Asta vreau sa intelegeti :Nu intereseaza atat de mult tipul de organizare ci conditiile in care se dispune de banul public.
Daca banul public era folosit doar pentru plata corecta a sportivilor era altceva.Aici banul public este destinat altor afaceri ce exced legii.
Asta sanctioneaza judecatorul.

 
sam a spus: (octombrie 5th, 2017 at 05:33 )

coana chirita nu mai starneste interesul nimanui

 
sam a spus: (octombrie 5th, 2017 at 05:39 )

acum ca finantarea trebuie recuperata nu l ar fii normal ca si impozitele platite de club catre anaf sa fie restituite si datoriile catre aceste institutii sa dispara ?

 
Mihai a spus: (octombrie 5th, 2017 at 09:17 )

Corect ar fi ca primarul să plătească din buzunarul lui toate penalitățile. nu am să înțeleg niciodată de ce trebuie să fie dați bani de la buget fotbaliștilor. Să le fie asigurate condiții: terenuri, echipamente, aia da, dar în rest, să-și câștige banii la fel ca noi toți!

 
ciprian a spus: (octombrie 5th, 2017 at 10:19 )

Traim vremuri ca in operele lui Caragiale stimabililor… cam toti cei ajung la ciolan il vor cu tot cu maduva, si cateodata cei ce doar ii simt mirosul au cutitul in mana si se ajunge la conflict inter-institutii pe baza de gasca de partid si de interese! Spor la furat, ca cetateanul se uita ca la spectacol, unul scump si pe banii lui, dar ce conteaza?Legea e proasta si ambigua, decizii ce se bat cap in cap si ni se servesc prin intermediul mass-medai: circ si paine, sau mai mult circ, caci banii de paine ajung prin alte conturi!

 
Titu a spus: (octombrie 5th, 2017 at 10:28 )

Compartimentul juridic al Primariei care a avizat proiectul de hotarare care ulterior a trecut la vot in CL, nu are nici o raspundere?

 
Dylan a spus: (octombrie 5th, 2017 at 10:41 )

De vina este compartimentul juridic al primariei Timisoara pe care i-as zbura imediat de acolo.De ce e de vina primarul, ce el a facut actele?Fotbalul precum alte evenimente sociale are o multime de simpatizanti si chiar practicanti mai ales in randul tinerilor, iar o mare parte din banii cheltuiti de cluburi au ramas in economia orasului, cluburi care au atras fonduri si din alte surse gen televiziuni, sponsorizari si care la randul lor se regasesc in economia Timisoarei.

 
Florin a spus: (octombrie 5th, 2017 at 11:13 )

vor fi bani pentru alte sensuri giratorii cu semafoare, bucurati-va !

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Planurile primăriei de a cumpăra zeci de tramvaie cu bani de la UE s-au schimbat, după ce proiectul a fost respins de trei ori! S-a ajuns acum la o altă variantă, încă nedepusă la finanțare. Nicolae Robu nu vrea comparații cu Oradea, de exemplu, și spune că specialiștii din PMT știu mai bine de ce are nevoie orașul și nu există riscul să se piardă vreun ban.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul de cumpărare de tramvaie cu bani de la UE, respins de trei ori. Robu: Ne-am mirat, dar am revenit
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com