Bucătarii bănăţeni vor să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mâncare cu ciolan. Acesta ar fi primul record mondial în gastronomie stabilit la Timişoara.
Bucătari din Asociaţia Naţională de Gastronomie vor găti cea mai mare mâncare cu ciolan afumat, în acest sfârşit de săptămână. Demonstraţia gastronomică va fi omologată şi certificată în direct de International Gastro Show Cooking Entertainment. Pentru prima dată în istoria gastronomiei est-europene, Gissur Gudmundsson, preşedintele World Association of Chefs Societies (WACS), este prezent la Timişoara, vizitând ţara noastră la Cupa Banatului. Un alt invitat de seamă este office managerul WACS, Ragnar Fridriksson. Sergiu Nedelea, preşedintele Federaţiei Somelierilor din România, alături de profesoara Cornelia Toma şi echipa de somelieri vor realiza, pentru publicul timişorean, Parada Somelierilor, degustări de vinuri, demonstraţii de sabrare a sticlelor de şampanie. Gazda evenimentului este maestrul şi showman-ul Antonio Passarelli, care îi va delecta pe cei prezenţi cu umorul său şi demonstraţii gastronomice. Toate acestea se întâmplă, sâmbătă şi duminică, la Stadionul “Dan Păltinişanu”.
Comentarii prin facebook