Aeroportul Timisoara se inchide temporar la finele lunii august

A doua etapă a lucrărilor de reparaţii la pista de decolare-aterizare de pe Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia a început deja. Acestea se vor desfășura până la 1 septembrie, urmând ca, la finele lunii august, traficul aerian de la Timișoara să fie deviat spre Arad.

Lucrările de reparații se vor desfășura în trei perioade de timp consecutive: 15 iunie – 24 iulie, 25 iulie – 24 august și 24 august (ora 20) – 1 septembrie (ora 17). Se va lucra cu precădere pe timpul nopții sau în perioadele din zi când nu sunt programate aterizări şi decolări ale curselor aeriene, pentru ca traficul să fie influențat cât mai puțin.

În prima fază a lucrărilor, pista va fi scurtată cu aproximativ 1.400 m, iar în cea de-a doua, cu 1.300 de metri. În ultima etapă, desfăşurarea lucrărilor va putea fi posibilă doar cu închiderea totală a pistei. În aceste condiții, traficul aerian se va muta pe aeroportul din Arad. Pentru mai multe informaţii referitoare la cursele aeriene din perioada 24 august – 1 septembrie, administraţia aeroportuară roagă pasagerii să contacteze companiile aeriene care operează respectivele zboruri.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Sandu a spus: (iunie 17th, 2013 at 22:46 )

In sfarsit se face si aici ceva! Bravo conducerii!!!

Andy a spus: (iunie 17th, 2013 at 22:46 )

Ma mir ca au mai ramas bani nefurati de PDL pt a putea face lucrari!!!

Nadia a spus: (iunie 17th, 2013 at 22:52 )

Noroc cu acesti oameni din conducerea aeroportului care se mai gandesc sa si faca ceva, nu ca si fosta conducere care se gandea doar la buzunarul propriu! Bravo

Sorin a spus: (iunie 17th, 2013 at 22:53 )

Se vede c domnul Idolu are experienta si stie ce trebe facut pentru o buna dezvoltare a aeroportului!

Andra a spus: (iunie 17th, 2013 at 23:06 )

Se pare ca totusi mai avem si oameni competenti in administratie!

La mititica Popa Sapca, Jilava, Rahova a spus: (iunie 18th, 2013 at 02:58 )

dar pe idolu cand il inchide???

Marius a spus: (iunie 18th, 2013 at 08:51 )

Bravo conducerii acestui aeroport ca face ceva, spre deosebire de ultima conducere ….

Pavel a spus: (iunie 18th, 2013 at 08:52 )

Spre sa se mai faca si alte lucruri, nu doar asa de imagine, dar oricum BRAVO!!

Idolu a spus: (iunie 18th, 2013 at 11:14 )

Cu bani de la banci (pe datorie adica) poate oricine sa cheltuie alti bani cu alte comisioane. Asta in conditiile in care a gasit in conturi 10 milioane de EURO cind a revenit pe aeroport. Deci a cheltuit 10 milioane de euro si acum se imprumuta de la banca cu inca 5 milioane se mai cheltuie si atentie comisioane la greu. Oare de unde da bani inapoi ca pleaca companiile si nu mai sint pasagerii. E multe de povestit…..Toate la timpul lor…

vALERIU a spus: (iunie 18th, 2013 at 16:31 )

samartineanul a cheltuit in perioada 01.01.2012-10.06.2012 peste 7 milioane de euro,plus acel imprumut de la BRD de vreo 2,5 milioane euro!?!L-am vazut in Parlamentul Romaniei,cu niste discursuri de tot cacatul,pe asta cand il aresteaza?

Prostia omeneasca a spus: (iunie 18th, 2013 at 16:36 )
Prostia omeneasca a spus: (iunie 18th, 2013 at 16:49 )

Domnul Cornel-Mircea Sămărtinean:

„Coreea de Nord, o ţară săracă, imprevizibilă şi înarmată nuclear”

În urma celui de-al treilea test atomic efectuat, Coreea de Nord a demonstrat că pentru arme atomice riscă orice, inclusiv un conflict cu China.

A trecut un an de la venirea la putere a dictatorului Kim Jong Un. Bilanţul său: două teste cu rachetă şi, începând cu data de 12 februarie 2013, un test atomic. Astfel, el a reuşit să-şi asigure adversitatea la scară planetară. De la Beijing la Berlin, de la Tokio la New Delhi, de la Seul până la Washington – pretutindeni testul nord-coreean a fost ferm condamnat.

În aprilie 2012 Coreea de Nord şi-a modificat constituţia. De atunci se cheamă „naţiune înarmată nuclear”. Ce anume determină însă o ţară ajunsă la sapă de lemn să cheltuiască o parte însemnată din resurse pentru fabricarea rachetelor şi a armelor atomice? Poate că e pură coincidenţă că testul atomic a avut loc la împlinirea a doi ani de la debutul răzmeriţei împotriva fostului dictator libian Gaddafi, dar acest lucru nu e lipsit de importanţă. Din perspectiva liderilor de la Phenian, Gaddafi a făcut greşeala să renunţe la programul său atomic, şi asta l-a costat puterea şi, în final, viaţa. Deci regimul nord-coreean are nevoie de bomba atomică pentru a-şi asigura perpetuarea la putere şi pentru a descuraja orice atac venit din partea SUA, a Japoniei sau Coreei de Sud.

În plus, testul aduce prestigiu conducerii nord-coreene. Propaganda internă afirmă că este dovada forţei naţiunii, iar tânărul lider se poate prezenta pe drept cuvânt drept personalitate puternică. Coreea de Nord şi-a asigurat atenţie sporită la nivel internaţional. Ea speră că dispune acum de cărţi mai bune la negocierile cu marile puteri, fiind capabilă să obţină mai multe avantaje materiale în schimbul unor concesii.

Pentru a ajunge în această poziţie, Coreea de Nord riscă să-şi indispună total ultimul aliat pe care îl mai are – China. Coreea de Nord este în întregime dependentă economic de vecinul de la vest, de unde primeşte alimente şi carburanţi. Relaţiile dintre cele două ţări se răciseră deja înainte de testul atomic, testul cu rachetă din decembrie fiind considerat inacceptabil de Beijing. În consecinţă, China a votat rezoluţia 2087 a Consiliului de Securitate ONU, care prevede sancţiuni împotriva Phenianului. China a ameninţat că va reduce ajutoarele destinate Coreei de Nord, dacă ţara va efectua teste atomice.

China pare să se confrunte cu o dilemă. Pe de-o parte, îşi doreşte stabilitate pe Peninsula Coreeană pentru a evita implozia Coreei de Nord. Pe de alta, vrea să tempereze ambiţiile nucleare ale Phenianului, prezentându-se la nivel internaţional ca promotoare a păcii. China nu e interesată de o cursă a înarmării nucleare în Asia de Est, la care să se alăture Coreea de Sud şi Japonia, iar la nivelul Consiliului de Securitate, China va reacţiona probabil la fel ca în decembrie, după testul nord-coreean cu rachetă.

Prostia omeneasca fara limite a spus: (iunie 18th, 2013 at 16:51 )

Domnul Cornel-Mircea Sămărtinean:

„Europa între elogii şi pericolul imploziei”

Săptămâna trecută s-a celebrat împlinirea a 50 de ani de la adoptarea Tratatului de la Elysee, marele acord franco-german, care, sub bagheta unor vizionari precum de Gaulle şi Adenauer, a pus bazele resetării relaţiilor bilaterale.

Unei prietenii adevărate i-ar şedea bine o oarecare modestie. O oarecare prudenţă, rezervă şi moderaţie. Exageratele elogii adresate prieteniei franco-germane merg mână în mână cu adumbrirea vederii tuturor acelor comentatori ai treburilor europene care insistă să ignore carenţele majore ale construcţiei politice europene.

În mod evident, de Gaulle şi Adenauer au avut temeiuri în parte îndreptăţite să-şi încheie mult celebratul tratat. Acest document, semnat la 22 ianuarie 1963, a parafat, după înfrângerea Germaniei naziste, şi victoria, la masa verde, a Franţei, hotărârea elitelor celor două naţiuni, între care una divizată, de a pune capăt secolelor de ostilitate, vrăjmăşie şi conflict mutual şi de a pune bazele unor proiecte comune.

Această lucrare s-a vădit, în multe privinţe, a fi o operaţiune de mare succes, întrucât a creat condiţiile necesare elaborării şi punerii la punct a motorului franco-german al Europei.

În 1963 motivele celor doi oameni de stat fuseseră diferite, ba chiar divergente, nu e un secret şi nu schimbă datele problemei Realitatea este că Adenauer dorise tratatul cu francezii pentru a pune capăt o dată pentru totdeauna oricăror tendinţe germane de izolare de apus. La rândul său, de Gaulle ar fi vrut un partener german docil, dar puternic economic, în stare să-i susţină ambiţiile antiamericane. Deşi popoarele par, în mare măsură, să se respecte reciproc, iar urmele vechilor adversităţi sunt greu de detectat, nici azi concepţiile elitelor celor două naţiuni nu sunt mai puţin divergente. Franţa încearcă în disperare să îmbrăţişeze Germania, astfel încât marele ei vecin de la răsărit să nu redobândească o preeminenţă incontrolabilă în Europa.

La rândul ei, o mare parte a elitei germane năzuieşte să creeze şi să gestioneze Statele Unite ale Europei, ale cărei instituţii, construcţie şi eficienţă economică şi comercială să le semene dacă se poate leit celor ale Germaniei. Acest eşafodaj ar urma să se dovedească în stare să ţină piept provocărilor globale şi tot mai cumplitei concurenţe asiatice.

Franţa lui Hollande crede că Germania e o frână în Europa, că fără ea relansarea bătrânului continent ar fi un proiect fezabil dacă nu de-a dreptul facil, întrucât ar implica doar obligaţiuni europene, eurobonduri, în speţă, colectivizarea datoriilor.

În Germania lui Merkel domneşte teama şi dispreţul faţă de guvernul socialist francez. Detestată e îndeosebi incapacitatea lui (alarmantă şi pentru burghezia pariziană) de a renunţa la centralism, de a se despărţi de vechiul dolce far niente şi de a realiza că nu se mai supravieţuieşte în lumea globală fără austeritate şi reforme dure.

De aici încolo, toate drumurile duc nu la Roma, ci la implozia Uniunii Europene, dacă elitele celor două naţiuni nu descoperă la timp manevra de transpunere în marşarier şi de revizuire a motorului european.

Europei îi trebuie mai puţine discursuri şi celebrări fastuoase şi net mai multă meditaţie, reformă, democraţie autentică şi hotărâre de a lupta împotriva oricărui tip de extremism în interiorul şi în afara continentului.

Nadia a spus: (iunie 18th, 2013 at 16:56 )

Idolule!!!vezi ca ai o „cartita” pe nume parvanescu,asta vinde tot,atentie!!!l-am vazut cu lupu,caragui,aia cu jaful de la aeroport,faceau un schimb de dosare.

Office Maxair a spus: (august 12th, 2013 at 16:26 )

Puteti zbura cu Maxair direct din Timisoara, de pe Aerodromul Cioca, cat timp e inchis aeroportul international. Noi va ducem oriunde in Romania si tarile vecine!
Rezervari pe http://www.maxair.ro sau la telefon 0755 – 084464

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Calin Dobra

PSD Timiş: Bugetul judeţului pentru 2021 – interes politic de coaliție

Consilierii judeţeni PSD nu au votat bugetul judeţului adoptat astăzi, motivând că acesta s-ar fi făcut politic. PSD-ştii sunt supăraţi că nu au fost consultaţi sub nicio formă la alcătuirea bugetului, iar toate amenamentele le-au fost respinse din faşă. Grupul aleşilor PSD din CJ Timiș s-a abținut, astăzi, de la votul bugetului pentru acest an,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiş: Bugetul judeţului pentru 2021 – interes politic de coaliție
Iulius Mall
Iulius Mall

Sport vezi arhiva Sport

dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Ce se întâmplă cu programul de recuperare al cursurilor pierdute. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a participat la o conferință numită „Vaccinare și testare pentru învățământ” susținută la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Acolo, ministrul a vorbit despre programul de recuperare al cursurilor pierdute în perioada de predare online. Ministrul a precizat că instituția pe care o conduce va propune aprobarea ordonanței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce se întâmplă cu programul de recuperare al cursurilor pierdute. Anunțul ministrului Educației
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Numărul punctelor de alimentare a automobilelor electrice din Timișoara va crește în perioada următoare

Timișoara va beneficia de un nou punct de încărcare a automobilelor electrice. Stația de încărcare va fi amplasată în parcarea unui important centru comercial, urmând să fie de mare putere și să permită încărcarea celei mai mari părți a bateriei în câteva zeci de minute. Tot mai multe stații de încărcare a autovehiculelor electrice sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Numărul punctelor de alimentare a automobilelor electrice din Timișoara va crește în perioada următoare

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În Gătaia şi Peciu Nou a fost depăşită rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori, astfel că ambele localităţi intră în scenariul dur de restricţii. Asta înseamnă că circulaţia va fi interzisă după ora 20.00, cu unele excepţii, iar magazinele se închid la 18.00. Localităţile Checea, Giera, Buziaș, Pădureni, Parța, Pișchia, Sacoșu Turcesc,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oraşul Gătaia şi comuna Peciu Nou intră în scenariul dur de restricţii, după ce au depăşit rata de infectare de 7,5
Apele au devenit tulburi la SCM Timișoara după eșecul drastic de la Baia Mare. Antrenorul Valentin Calafeteanu a acuzat în termeni duri prestația jucătorilor, însă și atitudinea foștilor săi coechipieri. Acesta a fost efectiv „placat” dur de Horațiu Pungea, pilierul reproșându-i tehnicianului caracterul… Conducerea clubului a anunțat astăzi măsurile. „În urma incidentului înregistrat în data...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horaţiu Pungea, tras pe linie moartă, după incidentul de ieri cu antrenorul Calafeteanu
Noua legislație propusă de consilierii locali ai USR PLUS în domeniul animalelor de companie, respectiv la contravențiile legate de animale și păsări pe teritoriul Timișoarei, este departe de a fi una perfectă, lasă mult loc de interpretări, pasează din responsabilități și interzice hrănirea animalelor fără stăpân de pe stradă, dar mai ales a porumbeilor. Dar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noua reglementare a deținerii animalelor de companie se amână și se dezbate public. Cetățenii vor hrănirea în continuare a porumbeilor din oraș
Reguli noi pentru imunizarea cu AstraZeneca. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anuntat că cei care doresc se pot imuniza cu acest ser prezentându-se direct la centrul de vaccinare, fără programare. Cel mai probabil începând de vineri, persoanele care vor să se imunizeze cu serul de la AstraZeneca  vor putea merge direct la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Valeriu Gheorghiță: Cei care doresc să se imunizeze cu AstraZeneca se pot prezenta direct la centru, cu cartea de identitate
Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a participat la o conferință numită „Vaccinare și testare pentru învățământ” susținută la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Acolo, ministrul a vorbit despre programul de recuperare al cursurilor pierdute în perioada de predare online. Ministrul a precizat că instituția pe care o conduce va propune aprobarea ordonanței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce se întâmplă cu programul de recuperare al cursurilor pierdute. Anunțul ministrului Educației
În judeţul Timiş există opt focare active de Covid-19, care se află în supraveghere epidemiologică, anunţă Direcţia de Sănătate Publică. Faţă de ziua precedentă n-a apărut niciun nou focar. Focarele active sunt: FIRMĂ PRIVATĂ UTVIN – 33 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere PENITENCIAR TIMIȘOARA–21 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere PRIMĂRIA MOȘNIȚA NOUĂ– 13...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu au mai apărut focare noi de coronavirus în Timiș
De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 3.883 persoane, fiind efectuate 23.890 de teste RT-PCR şi 11.905 de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 1.530 de pacienţi. Până astăzi, 13 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.012.373 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus: 3.883 de persoane infectate şi 193 de decese, în ultimele 24 de ore
Top