O timişoreancă, fotograf și grafic designer, pleacă, în această lună, în aventura vieții ei. Până în decembrie, va străbate America, de la New York în Dakota de Sud, pentru a a-și vedea visul cu ochii. Îndrăgostită de mică de „indieni”, ea pleacă acum să descopere lucruri noi despre cultura nativilor americani. Va fi însoțită în această aventură de o căpetenie Cheyenne.
Consuela Rusu, Connie, pentru prieteni, a studiat la University of Worcester în Marea Britanie, iar acum lucrează ca fotograf şi grafic designer. E pe cale să-și împlinească un vis din copilărie: o călătorie în SUA, în inima culturii nativilor americane. Proiectul se bazezază pe două lucruri esenţiale: o carte cu fotografii din timpul călătoriei şi un film documentar despre toate lucrurile interesante pe care le va întâlni.
„Voi porni într-o călătorie de explorare, aventură, spiritualitate și frumusețe cu oameni așa cum sunt ei, cu tristețile și bucuriile lor, cu povești reale. Este o invitație de a vedea această lume prin ochii mei. Voi scoate la lumină un tip de poveste care nu a fost spusă înainte”, explică tânăra timișoreancă. Această călătorie inițiatică va începe în iulie și va dura cinci luni. Punctul de plecare este New York-ul, iar cel final, pe 18 decembrie, Rezervația Pine Ridge, în Dakota de Sud. În cifre seci: 19 state, 25.000 kilometri și 30 de rezervații ale nativilor americani. Dincolo de statistici, e deschiderea unei uși către o lume în care puțini români au reușit să pătrundă.
Connie Rusu beneficiază, în aventura ei, de sprijinul fostului senator democrat Ben Nighthorse Campbell. Acesta este unul din cei 44 de membri ai Consiliului Căpeteniilor tribului Cheyenne. Întreaga poveste o puteți găsi aici, unde sunt, de asemenea, și toate detaliile pentru cei care vor să ajute la îndeplinirea acestui vis.
Comentarii prin facebook