Până la finele lunii august, timișorenii pot admira, la Muzeul de Artă, o expoziție de gravuri care poartă semnătura lui Albrecht Dürer, dar și a altor maeștri germani. Evenimentul este organizat de MArT și Cabinetul de Stampe al Bibliotecii Academiei Române din București.
La Timișoara au fost expuse o selecție de gravuri germane originale din secolele XV-XVI, 57 de planșe ale lui Albrecht Dürer și 85 de gravuri, în dăltiță sau xilogravură aparținând altor gravori germani, între care Michael Wolgemuth și Wilhelm Pleydenwurf, autorii xilogravurilor pentru „Cronica de la Nuremberg”. „Vizitatorii pot admira un incunabul tipografic de la 1493, dar și planșe prețioase create de nume de referință ale gravurii germane renascentiste: Hans Burgkmair, Lucas Cranach cel Bătrân, Urs Graf, Georg Pencz, Virgil Solis”, spune Cătălina Macovei, curatorul expoziției.
Din colecție fac parte și exemplare care au ilustrat cărți germane din veacurile XV-XVI, cu atât mai valoroase cu cât circulația lor a devenit din ce în ce mai restrânsă. Cele mai multe lucrări fac parte din donația academicianului Gheorghe Oprescu (1881-1969), iar altele au aparținut unor colecționari pasionați, precum renumitul savant biolog Ion Cantacuzino, cunoscătorul arhitecturii moldovenești Gheorghe Balș, doctorul Mihai Ciucă, dar și scriitorul și criticul de artă Oscar Walter Cisek.
Comentarii prin facebook