Prin Decizia nr. 1067/25.05.2010, Curtea de Apel Ploiești a stabilit că, pentru a se reține cauza reală și serioasă a reorganizării, este suficient ca angajatorul să urmărească eficientizarea propriei activități în scopul utilizării cu randament maxim a resurselor umane și financiare, fiind atributul exclusiv al angajatorului de a hotărî asupra modalității în care își organizează activitatea.
De asemenea, instanța a precizat că, prin reorganizarea societății, în baza art. 65 Codul muncii, se înțelege inclusiv orice modificare a structurii interne a angajatorului, precum și orice măsură de ordin organizatoric vizând creșterea performanțelor în activitate, singurul îndreptățit să decidă în acest sens fiind angajatorul, care este liber să gestioneze politica de personal în direcțiile pe care le consideră oportune pentru eficientizarea activității.
Instanta consideră că în acest sens a fost și reorganizarea activității societății în cazul de față, care a constat în preluarea activității de resurse umane de o firma specializată, prin externalizare, reorganizare ce s-a impus datorită creșterii numărului de salariați și dezvoltării activității de resurse umane, ca urmare a achiziționării de noi contracte cu beneficiarii.
Citește mai multe articole juridice pe http://pro-legal.ro/
Comentarii prin facebook