Firma care execută sala de sport a Politehnicii, dar și căminul ultramodern de la Universitatea de Vest a intrat în insolvență. În primăvara lui 2013, patronul SC Maratti Construcții SRL a fost reținut după ce DIICOT a stabilit că făcea parte dintr-o rețea de evazioniști fiscali.
În luna iulie, rectorul UVT, Marilen Pirtea, tăia, cu mare tam-tam, panglica inaugurală a șantierului de la super-căminul ce urmează să fie construit pe fostul teren de sport din Complexul Studențesc. Este vorba despre o investiție de 16 milioane de euro, cu aproximativ 700 de noi locuri de cazare, care ar trebui terminată în 2016. SC Maratti Construcţii SRL, firma care a câştigat licitaţia, a intrat însă în insolvenţă. Acelaşi investitor are în lucru şi sala de sport investiţie comună a Universităţii Politehnica şi a Primăriei Timişoara. Spre deosebire de căminul UVT, unde s-a muncit cu spor doar câteva zile, în perioada deschiderii șantierului, lucrările la sala de sport sunt într-o fază mult mai avansată.
Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, nu este încă îngrijorat. A auzit de problemele de la S.C. Maratti Construcţii SRL, dar până acum nu a primit nimic în scris. Pirtea susţine că, până la primirea unei înştiinţări oficiale, contractul va merge mai departe. „Am auzit de intrarea în insolvenţă, dar nu am primit nimic oficial. Nicio adresă, nimic. Până vom primi o hârtie oficială, vom trata contractul ca fiind unul valabil. După primirea unei adrese oficiale, vom vedea ce măsuri se impun. Noi dorim să terminăm căminul cât mai repede şi în condiţii cât mai bune, mai ales că avem şi banii necesari. După ce vom primi ceva oficial, vom vedea care este procedura legală prin care putem anula licitaţia sau o posibilitate ca ei să cedeze dreptul de construcţie către o altă firmă”, ne-a declarat Pirtea.
Patronul firmei Maratti Construcţii, Ovidiu Raţiu, a avut probleme şi cu autorităţile. El a fost reţinut în martie 2013, după ce procuorii DIICOT au stabilit că făcea parte dintr-un grup de patroni, printre care şi Rodica Vlad, care ar fi fraudat statul cu patru milioane de euro, prin facturi fictive. Intermediarii erau câteva clanuri de ţigani. Conform datelor din anchetă, ţiganii i-ar fi facturat lui Ovidiu Raţiu lucrări care nu au fost efectuate niciodată.
Comentarii prin facebook