Timișoara AIRSHOW 2014

aeroportul-traian-vuia-airshow-2014-sponsori

Aeroclubul României este o instituție publică finanțată de la bugetul de stat, care se ocupă de pregătirea și perfecționarea teoretică și practică de zbor, precum și de parașutare, cu aeronave civile ușoare, de școală și de sport, pentru personalul aeronautic propriu și pentru sportivii săi legitimați.

Istoric

În anul 1920, din inițiativa prințului George Valentin Bibescu este fondat Aeroclubul Regal al României (ARR), care din 13 aprilie1923 devine persoană juridică. Vicepreședinte executiv este ales G.V. Bibescu, iar secretar general comandorul aviator Andrei Popovici. ARR se afiliază la Federația Aeronautică Internațională (FAI), candidatura acestuia fiind votată în unanimitate la Conferința FAI din 8-12 august 1923 de la Göteborg. În anul 1936 ARR se transformă în Federația Aeronautică Regală a României (FARR), care, în 10 septembrie1940 devine Federația Aeronautică Română (FAR), care a activat până în 28 ianuarie1941. În octombrie 1942 atribuțiile acesteia au fost preluate de Tineretul Aeronautic Român până în februarie 1945 când organizațiile aeronautice și aerocluburile sportive au fost desființate.

În 20 octombrie1947 patrimoniul aviației sportive este preluat de Organizatia Sportului Popular (OSP) iar activitatea sportivă este subordonată Aviației Civile. În anul 1950 activitatea este coordonată de Comisia Centrală a Aviatiei Sportive (CCAS), iar în 1953 de Asociația Voluntară pentru Sprijinirea Apărării Țării, în subordinea Ministerului Apărării Naționale. Aceasta devine în 1954 Asociația Voluntară pentru Sprijinirea Apărării Patriei (AVSAP) în cadrul căreia în anul 1954 se constituie Aeroclubul Central. În anul 1960 AVSAP se desființează, aviația sportivă trecând în subordinea Uniuneii pentru Cultură Fizica și Sport (UCFS), transformată în Consiliul Național pentru Cultură Fizică și Sport (CNFS). Aeroclubul Central al R.P.R. devine Federația Română de Aviație, iar școlile de pilotaj devin aerocluburi. La 1 noiembrie1972 Aeroclubul Central devine Aeroclubul Central Român, subordonat Departamentului Aviației Civile.

După 1990

În anul 1991 Aeroclubul Central Român, din subordinea Ministerului Transporturilor se reorganizează sub denumirea Aeroclubul României și este organizat pe filiale teritoriale.[1]

Aerocluburile teritoriale
Denumirea Sediul Aerodromul
Aeroclubul „Traian Vuia” Arad Arad Arad
Aeroclubul „Crișana” Oradea Oradea Oradea
Aeroclubul „Aurel Vlaicu” București București Clinceni
Aeroclubul „Moldova” Iași Iași Iași-Sud
Aeroclubul „Mircea Zorileanu” Sânpetru – Brașov Brașov Sânpetru
Aeroclubul „Mircea Zorileanu” Ghimbav – Brașov Brașov Ghimbav
Aeroclubul „Traian Dârjan” Cluj-Napoca Cluj-Napoca Dezmir
Aeroclubul „Samus” Satu Mare Satu Mare Satu Mare
Aeroclubul „Gheorghe Bănciulescu” Ploiești Ploiești Strejnic
Aeroclubul „Grigore Baștan” Suceava Suceava Salcea
Aeroclubul „Mureș” Târgu Mureș Târgu Mureș Mureșeni
Aeroclubul „Oltenia” Craiova Craiova Balta Verde
Aeroclubul „Maramureș” Baia Mare Baia Mare Tăuții-Măgherăuș
Aeroclubul „Dacia” Deva Deva Săulești
Aeroclubul „Transilvania” Sibiu Sibiu Turnișor
Aeroclubul „Henri Coandă” Pitești Pitești Pitești

 

Aeroclubul României oferă cursuri de zbor cu motor, planorism sau parașutism. Pentru tinerii cu vârste între 16 și 23 de ani sunt oferite cursuri gratuite, care în anul 2009 au început la 1 februarie.

aeroportul-traian-vuia-avion

Avion Zlin 142 din dotarea Aeroclubului României

Pentru cei care depășesc această vârstă cursurile sunt oferite contra cost. La înscriere este nevoie de trecerea unei probe de aptitudini fizice.[4] Cursurile teoretice durează două luni și jumătate, după care se susține un examen teoretic. Cei mai buni, în limita locurilor alocate de la buget, sunt admiși să zboare gratuit timp de șase luni. Cei care în toamnă vor trece examenul pentru obținerea brevetului de pilot vor putea zbura gratuit și în continuare.[5] Pentru cursuri, aerocluburile teritoriale dispun de avioane ultraușoare Festival, planoare IS-28B2, parașute Parafoil, avioane Zlin 142 și Zlin 726.[6]

Aeroclubul României mai are și secții de aeromodelism la aerocluburile Deva și Iași.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

vocea a spus: (iulie 12th, 2014 at 14:00 )

Astfel, în urmă cu circa două săptămâni, Guvernul României a admis cesionarea către CJT a 80% din părțile sociale deținute de Ministerul Transporturilor la ”Traian Vuia”. Așa se face că mult anunțatul transfer de proprietate, dinspre statul roman înspre administrația județeană, trâmbițat încă din luna februarie a.c. de către Titu Bojin și rostogolit luni întregi, se va înfăptui, probabil, în următorul plen al CJT, când consilierii județeni vor trebui să accepte, cu brațele deschise, ”donația” cu titlu gratuit a Guvernului României! Un lucru e cert: odată cu decesul prematur al USL este clar că administrația județeană nu va mai împărți acțiunile de la AIT cu Primăria Timișoara, conform promisiunilor publice, președintele Titu Bojin intenționând să rămână unic ”investitor strategic” și stăpân nemijlocit pe patrimoniul AIT. Acum, chiar dacă social-democratul de la CJT ar vrea să-l combine pe liberalul de la PMT și să-i bage pe gât acțiuni de la AIT, în mod corect, Nicolae Robu nu ar avea cum să le accepte, cu atât mai mult cu cât, în repetate rânduri, ”brătienii” de pe malurile Begăi s-au exprimat public asupra faptului că Aeroportul Timișoara ar fi o gaură neagră la bugetul local, bătând obrazul PSD pentru managementul hilar și defectuos cu care se confruntă această instituie publică care, până mai ieri, era una de interes national și strategic. Ce a ajuns AIT, azi, sub bagheta PSD Timiș, e de domeniul fantasticului! Și asta pentru că, în mod evident, așa s-a vrut! Dacă intenția CJT ar fi fost cea declarată public la preluarea acțiunilor statului roman, că se dorește ”dezvoltarea regională” a AIT și ”competitivitatea instuției”, atunci PSD Timiș ar fi trebuit de mult să intervină pe ”Traian Vuia” și să oprească căpușarea acestei instituții publice de o grămadă de firme cu afinintăți și chiar cu sânge social-democrat! E o nebunie!

CJT vine la butoane, la AIT…

…deși, o să râdeți, dar șefii administrației județene au fost la butoane din momentul în care l-au instalat la cârma instituției pe pesedistul Dan Idolu și l-au girat pe acesta pentru un al doilea mandat de manager general la ”Traian Vuia”. Asta în primul rând! În al doilea rând, dacă e să dăm lucrurile pe față și să garantăm 100% pentru documentele care au intrat in posesia http://www.voceatimisului.ro, acum facem referire strict la cele contabile și de marketing, atunci lucrurile se complică un pic, cu atât mai mult cu cât vorbim de banul public, că doar proprietarul pachetului majoritar de acțiuni de pe AIT, recte 80%, a fost statul român, până nu demult. Și, ca să își facă toată lumea o idee asupra modelului de lucru social-democrat de pe AIT, odată cu venirea ca manager general al lui Daniel Idolu, intrăm în concret cu firma Positive Solution SRL, una dintre societățile abonate cu contracte bănoase, periodice și a la long pe moșia publică de pe ”Traian Vuia”. Conform datelor de la Oficul Registrului Comețului Timiș, actionar unic al societății este Adriana Topai, un nume care nu spune mare lucru. Dacă coroborăm datele de la ORC cu cele de pe Facebook, atunci e lesne să-ti faci o idee că, în fapt, proprietara SC Positive Solution SRL nu e tocmai Adriana Topai, ci Monica Maria Trușcă care, de altfel, până la data de 1 martie a.c., când a devenit director executiv la ”Protecția Copilului” Timiș, a deținut controlul societății. Practic, un schimb de acționariat, tocmai pentru a se evita incompatibilitatea! Ca tabloul să fie complet, în baza bunelor cutume de nepotism ale PSD, Monica Maria Trușcă este verișoara primară a vicepreședintelui CJ Timiș, Călin Dobra! Revenid la Aeroportul Timișoara, la data de 23 noiembrie 2012, pe mandatul de director al pesedistului Dan Idolu, SC Positive Solution SRL încheie cu ”Traian Vuia” un contract pentru ”produse personalizate”, iar suma de 18.383 RON se plătește către firma privată fix în ultima zi a anului! Urmează o nouă livrare de ”produse personalizate” către AIT, în sumă de 10.571 RON, după care o ”înfoliere de carduri HiD”,tot în favoarea AIT, în sumă de 5.286 RON, ca, mai apoi, ”flyere informative” în valoare de 2.976 RON și ”flyere policromie” în cuantum de 3.750 RON. Si, din nou, livrare de ”flyere informative” în sumă de 2.400 RON către AIT! Pe scurt, cam asta ar fi legăturile financiare dintre SC Positive Solution SRL si Aeroportul Timișoara. Despre combinațiile acestei societăți cu CJT, recte ”jongleriile” cu platoul de la Bastion Terezia, monument istoric care aparține administrației județene, într-un număr viitor!

Idolu a spus: (iulie 20th, 2014 at 17:20 )

Câte spații din aeroport respecta legea? Va spun eu ca niciunul. Acest bandit si gunoi de Idolu afirmat si fura in continuare împreuna cu alți gen Grindeanu , Freddy vitamina, Rainer benzinării , si toți membri din consiliul de administrație care cunosc aceste Hoții si tac. O vaca de muls. Poate ne Spune-ți ceva si de prietenii de la conselectrificarea care capuseaza aeroportul de mulți ani!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria Timișoara

Primăria pregătește dosarele pentru finanțare și pentru autorizația de construire a reabilitării din Piața Mocioni

Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea Pieței Mocioni.  Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați și urmează emiterea autorizației de construire pentru proiectul care include Piața Mocioni (Küttel), Piața Maria, Bulevardul 16 Decembrie 1989 și 10 străzi adiacente. Investiția municipalității include lărgirea trotuarelor, îmbunătățirea transportului public, extinderea spațiilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria pregătește dosarele pentru finanțare și pentru autorizația de construire a reabilitării din Piața Mocioni
MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

După ce a anunţat şase nume noi, SCM USV Timişoara face publică lista a patru jucători care nu vor mai face parte din lotul campioanei

SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la rugby a anunţat zilele trecute lista a şase jucători noi care au semnat cu greuparea viola. Este vorba, aşa cum am mai scris, despre David Trăuşan, revenire de la Rapid, dar si transferurile lui Tudor Butnariu, Tudor Boldor şi Ovidiu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După ce a anunţat şase nume noi, SCM USV Timişoara face publică lista a patru jucători care nu vor mai face parte din lotul campioanei
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Crăciun fericit!

De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în suflet și armonie, linişte şi foarte multă sănătate alături de cei dragi! Noi, cei de la deBanat.ro, vă mulțumim pentru că ne-ați fost alături și vă dorim s-aveți parte de cele mai frumoase sărbători cu putinţă. Crăciun fericit!  
Citeşte tot articolul Citeste articolul Crăciun fericit!
Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

Pagina de internet a PPC și aplicația my PPC vor fi oprite câteva zile

PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel, în zilele 27-28 decembrie website-ul www.ppcenergy.ro va fi indisponibil. De asemenea, în perioada 30 decembrie 2024-5 ianuarie 2025, unele servicii oferite de PPC Energie, inclusiv aplicația myPPC, vor fi temporar indisponibile, pentru a se asigura actualizarea sistemelor informatice, în vederea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pagina de internet a PPC și aplicația my PPC vor fi oprite câteva zile

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Crăciun fericit!

De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în suflet și armonie, linişte şi foarte multă sănătate alături de cei dragi! Noi, cei de la deBanat.ro, vă mulțumim pentru că ne-ați fost alături și vă dorim s-aveți parte de cele mai frumoase sărbători cu putinţă. Crăciun fericit!  
Citeşte tot articolul Citeste articolul Crăciun fericit!
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la rugby a anunţat zilele trecute lista a şase jucători noi care au semnat cu greuparea viola. Este vorba, aşa cum am mai scris, despre David Trăuşan, revenire de la Rapid, dar si transferurile lui Tudor Butnariu, Tudor Boldor şi Ovidiu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După ce a anunţat şase nume noi, SCM USV Timişoara face publică lista a patru jucători care nu vor mai face parte din lotul campioanei
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea Pieței Mocioni.  Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați și urmează emiterea autorizației de construire pentru proiectul care include Piața Mocioni (Küttel), Piața Maria, Bulevardul 16 Decembrie 1989 și 10 străzi adiacente. Investiția municipalității include lărgirea trotuarelor, îmbunătățirea transportului public, extinderea spațiilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria pregătește dosarele pentru finanțare și pentru autorizația de construire a reabilitării din Piața Mocioni
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel, în zilele 27-28 decembrie website-ul www.ppcenergy.ro va fi indisponibil. De asemenea, în perioada 30 decembrie 2024-5 ianuarie 2025, unele servicii oferite de PPC Energie, inclusiv aplicația myPPC, vor fi temporar indisponibile, pentru a se asigura actualizarea sistemelor informatice, în vederea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pagina de internet a PPC și aplicația my PPC vor fi oprite câteva zile
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit funcțional după două decenii este cel din Freidorf, rebotezat Cinema Johnny, după numele cunoscutului timișorean Johnny Weissmuller. Peste 50 de copii au participat la „Crăciunul pentru toți”, un eveniment dedicat integrării sociale prin cultură. Acesta a fost organizat de Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Cinema Johnny a avut loc primul eveniment de la reabilitare/FOTO
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiție „C30. Radiala Nouă de Vest (Centura – Solventul)”. Proiectul este unul extrem de important, va asigura o conexiune facilă spre noua Centură Vest,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studiul de fezabilitate pentru noua radială de vest a fost aprobat de consilierii locali
Muzeul Național de Artă Timișoara are plăcerea să anunțe deschiderea expoziției Utopie și cercetare. Grupurile experimentale timișorene 111 și Sigma (1966-1981), un eveniment aniversar care recontextualizează un moment de referință în istoria mișcării artistice timișorene. Expoziția va putea fi vizitată începând cu data de 27 decembrie 2024, în Galeria Paul Neagu, de la etajul II...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deschidere expoziție „Utopie și cercetare. Grupurile experimentale timișorene 111 și Sigma (1966-1981)”
† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru cler, cinului monahal și drept-credincioșilor creștini, har, milă și pace de la Dumnezeu Tatăl, iar de la noi, părintească binecuvântare. „Iată, vă binevestesc vouă bucurie mare, care va fi pentru tot poporul, că vi S-a născut azi Mântuitor, Care este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scrisoarea pastorală de Crăciun a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali timișoreni de la USR, PSD și PNL s-au pus de acord după ce șefii de partid au agreat o reducere a cotei cu care să se aplice clădirilor nerezidențiale. Primarul Dominic Fritz a făcut amendamentul, care a scăzut la 1,7%...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul impozitelor locale pe 2025 trece de votul consilierilor. Scade doar impozitul pe clădiri nerezidențiale, nu și pentru autovehiculele timișorenilor
Top