Timișorenii sunt exasperați de invazia nemaivăzută de țânțari cu care se confruntă în această vară. Pentru că n-a reușit să încheie un contract cu o firmă de dezinsecție specializată, primăria caută scuze și dă vina pe ploi și pe legislație. Între timp, căutați-vă singuri metode de combatere a insectelor.
Rămasă fără contract cu un operator de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, Primăria Timișoara s-a mulțumit cu o încredințare directă, în valoare de 30.000 euro, către firma al contract expirase și… a sperat că lucrurile vor merge bine. Nu s-au făcut dezinsecții aeriene, a căror utilitate a fost demonstrată în anii trecuți, pentru că fondurile alocate nu permiteau. În momentul în care CJ Timiș a anunțat că a inclus Timișoara în planul propriu de dezinsecție, a fost ca și cum primăria ar fi primit o gură de aer. Din păcate, situația e departe de a fi rezolvată, iar reclamațiile oamenilor deranjați și „atacați” în fiecare seară de țânțari sunt tot mai multe.
Primăria nu are soluții, dar oferă scuze! „Ploile extrem de numeroase din acest an, survenite pe fondul unei vremi călduroase au făcut ca ţânţarii şi alte insecte să se înmulţească foarte mult. Din păcate, deşi a demarat, încă în luna noiembrie 2013 licitaţia, pentru contractarea unui operator de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, PMT nu a reusit să finalizeze procedura nici la ora actuală, datorită atitudinii firmelor ofertante, încurajată de legislaţia extrem de deficitară”, se precizează într-un comunicat al Direcției de Mediu. Ofertele depuse au fost deschise abia pe 29 iulie. „În 5 august, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi Aviaţiei Utilitare au fost efectuate tratamente aeriene de combatere a insectelor producătoare de disconfort. Intervenţia, însă, nu a fost suficientă şi numărul insectelor a rămas foarte mare. Înţelegem disconfortul creat şi îi asigurăm pe cetăţeni că facem tot ce depinde de noi pentru rezolvarea cât mai grabnică a problemei”, menționează același comunicat. Ce va face primăria în continuare nu știm. Cert este că, în orașul de pe Bega, farmaciile au făcut bani frumoși din vânzarea de produse repelente pentru țânțari, fără de care nu e posibilă ieșirea în oraș sau în curtea casei …
Comentarii prin facebook