Poli. Mare entuziasm printre suporterii lui ACS Poli, dar și în interiorul clubului. Laudele și superlativele nu mai contenesc. Și, pe undeva, există destule motive de bucurie. După câteva jocuri ezitante, Poli a obținut patru victorii consecutive, dintre care trei la scor de forfait. Mai mult, una dintre aceste victorii a avut loc la Câmpina, una din echipele puternice ale seriei. Poli avea nevoie ca de aer de această serie victorioasă, după înfrângerile rușinoase de la Râmnicu Vâlcea și Reșița. Și aceasta a venit, aducând cu ea multă liniște la club.
Dan Alexa. Dacă acum câteva săptămâni credeam că Alexa pune în pericol promovarea și ar trebui discutat la modul cel mai serios despre înlocuirea lui, acum lucrurile s-au mai schimbat. Și s-au schimbat tocmai datorită acestor victorii spectaculoase. În pofida acestor succese, nu cred că putem vorbi la modul superlativ și despre jocul echipei. La victorii, toate meritele aparțin antrenorului. Prin urmare, e greu să fii cârcotaș la adresa antrenorului în astfel de momente, când rezultatele îi dau dreptate. Și totuși… Trebuie să recunoaștem că jocul echipei este destul de ezitant. Agresiv și curajos ca jucător, Alexa pare un antrenor foarte temător. La lotul pe care îl are Poli, toată lumea ar dori să vadă o echipă care-și urcă adversarii pe garduri. Și nu e nici pe departe așa. Poli nu prea construiește în ofensivă, nu se văd trasee prestabilite ale mingii. Cele mai multe goluri au venit din realizări personale, iar nu din scheme exersate la antrenamente. Ar mai fi de discutat poate modul cel puțin bizar în care Alexa își alege unii jucători. Exemplu concret, Scutaru. Nu discut faptul că, din cauza lui, Poli a pierdut o droaie de puncte la finalul campionatului trecut, având o contribuție determinantă la retrogradarea echipei. Dar și în Liga a II-a avut mai multe meciuri slabe sau foarte slabe. De exemplu, după ce „trântește” (termenul nu înseamnă neapărat „blătuiește”) meciul de cupă de la Pâncota, este pus căpitan de echipă în meciul pierdut la Râmnicu Vâlcea, unde iar face un joc extrem de slab. Dacă acum nu i se dă o șansă lui Bocșan de exemplu, când i se va da? Câte gafe mai trebuie să facă Scutaru pentru a fi înlocuit și dată o șansă unui jucător mai tânăr? Totuși, Alexa a reușit să facă un nucleu de bază, echipa are robustețe în jocul defensiv, antrenorul având și meritul de a-l fi reinventat pe Cristi Bărbuț.
Ioan Timofte. „Tim” are marele merit de a fi adus la Timișoara mai mulți jucători de perspectivă. În primul rând, este vorba de Pedro Henrique, un vârf puternic, cu o viteză impresionantă pentru statura sa și de care sunt sigur că se va mai vorbi. Alte implanturi reușite sunt Ovidiu Popescu, Neagu, dar și întoarcerea lui Cânu. Trebuie spus că e vorba de transferuri cu bani puțini, bugetul fiind totuși limitat. A dat și rateuri cu Carlos Eduardo și se mai așteaptă multe de la Lazăr. De asemenea, nu prea se știe ce poate Milan Stavrich. Un alt transfer reușit pare a fi Rodirlei (Rody Duarte). Una peste alta, ACS Poli are cel mai puternic lot din serie. Cu toate acestea, e încă pe locul II (e drept cu un meci mai puțin decât Reșița). Or, când ai un lot foarte bun, dar jocul nu merge cum ai dori, trebui să-ți pui câteva întrebări. Lui „Tim” i s-ar mai putea reproșa și faptul că nu acordă o prea mare atenție centrului de copii și juniori. Dar aici ar fi mai multe de discutat. Oricum, față de perioada precedentă, Timofte este un mare câștig pentru club. Acolo unde a dus o mare doză de profesionalism și mai multă stabilitate.
Comentarii prin facebook