Cine cui a ramas dator in razboiul Politehnicilor?

„Cea mai Poli dintre Poli” a primarului Nicolae Robu (ACS) și Poli cu „cea mai cea” galerie dintre toate tifoseriile alb-violete (ASU) s-au trezit pe aceeași baricadă într-o dispută juridică cu cea mai performantă Poli dintre toate Poli, echipa BKP, fostă AEK și „Fulgerul” Bragadiru când pe nimeni nu deranja lucrul ăsta. Cele două pârâte au ajuns în această postură în mod cu totul diferit. ASU, echipa suporterilor, a fost ținta unui blocaj permanent al încarceratului Marian Iancu în problema folosirii numelui Poli asociat cu culorile alb-violet. Răcirea relațiilor dintre spectaculoasa peluză „Druckeria” și omul de afaceri bucureștean doborât de Justiție a apărut după ce părțile și-au făcut urări cu perversiuni și frigidere pline de carne, galeria reproșându-i lui Iancu distrugerea fotbalului alb-violet timișorean după ce l-a dus pe culmi cu care noi nu prea eram obișnuiți. ACS, echipa autorităților locale, a intrat în conflict cu structura juridică a lui Iancu mai mult „la barter”, după ce relațiile dintre cele două cluburi au fost chiar amicale pe relația Iancu-Robu.

Iancu ar fi vrut ca Nicolae Robu să nu tolereze prin Universitatea Politehnica dezvoltarea proiectului ASU, asta ar fi una dintre dezamăgirile care l-au cuprins pe giuleștean în relația cu singurul politician pe care nu l-a înjurat ca la ușa cortului. Însă cireașa de pe tortul prieteniei lui Robu cu Iancu a fost decizia Justiției de a confirma un abuz în finanțarea de către primăria lui Gheorghe Ciuhandu a clubului patronat ani buni de BkP, nereguli semnalate de Curtea de Conturi. Chiar și din pușcărie, Marian Iancu știe că primăria nu cere de capul ei returnarea a șapte milioane de euro oferiți ca premiere în acele timpuri, dar încearcă să facă un schimb de datorii și cere câte un milion de euro fiecărei Poli, lui ACS și divizionarei D ASU, pentru folosirea numelui și culorilor. Probabil că elanul lui Iancu în lupta cu Timișoara se va mai diminua după încarcerare, fiind limpede că orice intrare în conturile sale ar intra în atenția autorităților statului pentru executare silită. Pe de altă parte, firma pe care funcționa clubul de fotbal este în acest moment la mâna unui administrator și a masei credale care încearcă să valorifice tot ce se poate din vechea Poli. Prin urmare, primăria și CJT sunt și la masa credală, și datori acesteia, evident în sume diferite, dar oricum pe plus.

Până la urmă, birocrația își va face treaba în acest caz, cu marele ajutor al Justiției, însă mesajul cu „banditul” de Iancu care vine val vârtej după banii timișorenilor mi se pare exagerat panicard. Poate că Marian Iancu s-a obișnuit să mai ajusteze în sus deconturile cheltuielilor făcute în speța juridică care-a readus la Timișoara, asociației lui Viorel Boiț, palmaresul și culorile. De altfel, această meteahnă plus altele i-au adus 12 ani de pușcărie. Poate că n-a fost vorba de un milion de euro tocați la Lausanne, ci numai de jumătate. Poate că amenzile plătite la FRF pentru gura lui slobodă nu ar trebui contabilizate la aceste costuri. Însă atunci când vom conveni asupra unei sume rezonabile, cu siguranță că Marian Iancu, pușcăriașul sau amintirea acelor ani de glorie, își merită banii dați la avocați, la TAS și chiar direct italianului în conflictul cu Claudio Zambon. Acest lucru nu ar trebui nici negociat, nici uitat de către tot iubitorul de fotbal din capitala Banatului. Incontestabil, chiar banul oferit „fraudulos” (în opinia justiției) de către municipalitate echipei reprezentative a Timișoarei a fost parțial folosit în promovarea imaginii urbei în metropole precum Amsterdam, Manchester sau Bruxelles.

Se poate spune că Marian Iancu a scos bani de la UEFA pentru aceste realizări. Dar ce om de afaceri neafiliat sufletește Timișoarei ar fi băgat bani în Politehnica fără să-i recupereze, ba chiar să câștige ceva după amortizarea investiției? Nu vedeți că în Timișoara faimoși sau mai puțin celebrii agenți economici, frați sau ditamai acționariate bănățene n-au dat niciun semnal că s-ar implica la club? Atunci de ce bucureșteanul Marian Iancu ar fi făcut ceva caritabil pentru promovarea echipei Poli Timișoara? E clar că omul s-a așteptat să câștige, dacă nu contracte cu municipalitatea, atunci măcar prin subvenție în sport. Tocmai de aceea mi se pare total incorect să-l condamnăm pe Iancu sau masa credală din jurul societății sale că-și cer banul băgat recuperarea simbolurilor abandonate de o grămadă de oficiali ai administrației timișorene. Dacă primăria își cere (presată de Curtea de Conturi) banii oferiți din bugetul timișorenilor pentru distracția timișorenilor microbiști, de ce Marian Iancu ar face din temniță cadouri unui oraș care-l înjură ca la ușa cortului?

La urma urmelor, „haiducul” Marian Iancu a făcut în acei ani de investiții la Poli ce-au făcut atâtea guverne în relația cu Timișoara, numai că pe invers. Paradoxul face că Marian Iancu să fie singurul român care a furat milioane din Moldova, de la RAFO Onești, ca să le aducă parțial în Banat, la Timișoara. De regulă, guvernele și, astăzi, Victor Ponta fac invers.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

polistul56 a spus: (octombrie 18th, 2014 at 17:17 )

excelent articolul.Un sincer bravo

ddt a spus: (octombrie 18th, 2014 at 18:43 )

nu-i suficiednt sa spui ca a fost injura? trebuie adaugat de ficare data” ca la usa cortului”?

drukeriamembridepartid a spus: (octombrie 19th, 2014 at 12:46 )

poate ca iancu nu mai avea bani, poate ca iancu nu mai vroia sa bage nici-un ban, poate ca ca actionarii bkp nu mai vroiau sa bage bani, poate ca…. etc. eu nu-l pot obliga pe iancu, si nici un timisorean nu-l putea obliga sa-si investeasca averea la poli! (si a investit destul)
in schimb noi timisorenii ii puteam obliga pe politicienii alesi de noi sa ne salveze clubul pe banii nostrii. Datoria 1,8 mil euro (conform lui brancovan) era un nimic pentru un oras ca timisoara! si pentru un club care a oferit atatea bucurii timisoarenilor!
nu-i permis ca o galerie care a cantat pentru clubul sau, o galerie care a intrat pe teren la o finala de cupa, cand echipa a fost furata de arbitru, sa taca la desfintarea echipei pentru 1.8 mill. euro (NU-I PERMIS ASA CEVA!), si asta nu e totul… INCREDIBIL, unii din sefii galeriei spun la televiziuni ca echipa trebuia lasata sa se desfinteze pentru 1.8 mill euro si pentru „chilotii lui chivorchian”)
si acele persoane (din conducerea galeriei) care cereau la televiziuni desfintarea echipei, alaturi de politicienii care tot timpul au fost impotriva sportului, sunt si astazi cele mai influente persoane din drukeria, pana si intalnirile drukeria sunt in birturile acelor persoane „cu proiecte comune”!
de ce? de ce? de ce? de ce? de ce? de ce? de ce? de ce? de ce? de ce?
cum sa vin eu langa niste persoane care au vrut sa-mi desfinteze clubul care mi-a adus atatea bucurii!

drukeriamembridepartid a spus: (octombrie 19th, 2014 at 12:53 )

l-a intrebat vro-data pe herzog : „bai cum ai putut sa ceri desfintarea clubului in direct la tv? ca ne discreditezi pe toti suporterii?! tu nu vezi ca suntem singura galerii din lume care a cerut desfintarea propriei echipe?! tu nu vezi ca la noi in galerie sefii sunt membrii de partid cu carnete?! asa ceva nici in koreea de nord nu exista!” nu l-a intrebat brancovan pe herzog si pe ceilalti ultrasi politici din drukeria??

brancovan sa ne explice clar si concis! nu in niste comentarii lungi si terne, scrise intr-o limba de lemn demna de comunicatele PCR, cum posteaza el deobicei!

marius a spus: (octombrie 19th, 2014 at 19:18 )

Sa- trezit și Sasu! Un fel de Cică-Contra din această presă dstul de obosită și confuză din ultima vreme. Îl fute pe el analizele de lup moralist și să-i ridice ultimile osanale marelui salvatore de la patria-BAnat! Hai, Sasule, deja când intri pe panta asta a fotbalului bați câmpii rău de tot, așa că lasă-i în pace pe cei care mai simpatizează cu fotbalul din acest județ, măscăreala pe care o arunci pe hâtie nu-ți face cinste. Este ca atuinci când lingeai și tu damigeana PSD-ala Șipoș și toți cei din gașca aia.

george a spus: (octombrie 20th, 2014 at 09:07 )

Polemica si scandalul va continua pentru ca URA intre diversele persoane care si-au asumat reprezentarea Politehnicii e mult mai puternica decit IUBIREA de Poli si Timisoara.Niciun gest ,intentie de conciliere intre parti.Doar invective,acuzatii ,injuraturi,etc.
In final va ramine fiecare cu o Poli a lui si cu ura care le macina sufletul!

antirob a spus: (octombrie 21st, 2014 at 01:39 )

Sasule, de ce nu-i faceti o statuie elefantului? Sau sa denumiti strada aia care a inchis-o Visinel Carpaci …cum ar suna „aleea marean iancu” ? ( de ce , de ce, de ce , vorba „membrului” :))) )
Ce daca-i condamnat la 12 ani de parnaie pentru o serie de infractiuni grave economico-financiare, ce daca a facut praf si pulbere fotbalul timisorean …si chiar si inainte de parnaie santaja pe cine putea sa santajeze cu palmaresu’ pe care l-a promis mocca d-lui primar desi nu-l detine – si ca de obicei nu s-a tinut de cuvant, ce daca a nenorocit atatea destine de jucatori de fotbal romani sau straini (salutari de la Zagrean, Varsici, Tosaint Rickets ) ?
Intre noi fie vorba cat de imbecil ar trebui sa fie un administrator al banului public (primar, de exemplu) sa mai faca afaceri/parteneriate cu un condamnat penal??? Tu gandesti putin inainte sa scrii ? Sau daca chiar iti este lene sa gandesti – barem citeste articolul colegului tau Ino ( nu spiritu’)
Ce a lasat oligofantu’ asta dupa ca sa merite sa plangem dupa el, altceva decat datorii?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ziua Jandarmeriei este marcată la Iulius Town prin activități dedicate tuturor membrilor familiei, susținute de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Iulius Gardens, începând cu ora 14.00, vor avea loc prezentări de tehnică și echipament, expunere de autovehicule speciale, dar și demonstrații de dresaj canin. Mai mult, cei mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town
Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Top