Un refuz categoric al consilierilor locali și o vizită la DNA – de atât a avut nevoie primarul Nicolae Robu, pentru a decide constituirii municipalității în parte civilă în cazul finanțării lui Poli Timișoara, în era Marian Iancu. Edilul a fost luni la DNA, unde susține că a dus diverse documente.
La finele lunii noiembrie, DNA a trimis o adresă către Primăria Timișoara, în atenția primarului Nicolae Robu, solicitând „să ne comunicați de urgență dacă instituția dvs. se constituie parte civilă” în cazul finanțării clubului Poli, din perioada Marian Iancu. „Angajați din cadrul PMT, cu știință, au întreprins demersurile necesare, au avizat HCL 127/20.03.2008 și au semnat documentul intitulat «Contract de asociere» ce avea ca obiect finanțarea echipei de fotbal (…) cu Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara&Invest S.R.L (…) Întrucât din cercetările efectuate în prezentul dosar a rezultat că prin activitatea infracțională desfășurată de mai multe persoane a fost cauzat bugetului Primăriei Timișoara un prejudiciu în cuantum de 27 milioane lei, vă rugăm să ne comunicați de urgență dacă instituția dvs. se constituie parte civilă în cauză”, se precizează în adresa DNA. În plenul din 8 decembrie, consilierii locali au avut pe ordinea de zi o adresă prin care li se cerea să se pronunțe asupra acestui caz, dar ei au refuzat. După câteva zeci de minute de dezbatere, consilierii l-au mandatat pe primarul Nicolae Robu să se adreseze de urgență DNA și să ceară instituției să precizeze exact cine trebuie să decidă constituirea ca parte civilă.
Luni după-amiază, edilul a fost la DNA, unde a stat circa o oră și n-a vrut să comenteze foarte mult. Robu a decis să explice spre seară situația. „Am fost prezent la DNA, pe de o parte pentru a preda anumite documente, pe de altă parte pentru a da o declarație în cadrul anchetei finanțării de către administrația Ciuhandu a echipei de fotbal Poli în versiunea «Marian Iancu» a acesteia. Trebuie să fac următoarele precizări: nu se anchetează fapte din mandatul meu, ci fapte din mandatul d-lui Ciuhandu. Legat de subiectul în speță, am făcut cunoscută asumarea de către mine, inclusiv printr-un document scris, pe care l-am predat oficial, a constituirii municipalității în parte civilă în acțiunea în speță, pentru recuperarea prejudiciului în valoarea valabilă la ora actuală”, a spus primarul Timișoarei. Edilul continuă însă să fie supărat pe o parte din media și nu a făcut economie de vorbe grele la adresa acesteia. „Deci, mizerabililor detractori ai mei: știu că este imposibil pentru voi, în eul vostru meschin, străin de onoare, onestitate și corectitudine, înnăscut sau la care ați degenerat, să înțelegeți că pe lumea asta mai există și oameni de onoare, onești și corecți în tot ce fac – și unul dintre ei sunt eu! – , dar… luați aminte: oricât de puternici păreau zmeii în povești și oricâte capete aveau balaurii, până la urmă, întotdeauna, ei erau răpuși de exponenții binelui”, a conchis Robu. Primarul e nemulțumit că unele relatări i-au pus în cârcă problema finanțării lui Poli în varianta Iancu. Aceasta a fost descoperită în urma unui control al Camerei de Conturi Timiș în anul 2012, deși verificările aceleiași instituții făcute în perioada 2008-2011 nu au găsit nimic în neregulă. Hotărârea de consiliu local prin care s-a consfințit asocierea cu Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara&Invest S.R.L datează din martie 2008.
Comentarii prin facebook