Studenții se pot da în hamace, pot să stea în foișoare sau, pe rând, se pot folosi de cele 11 aparate de fitness amplasate în parcul din spatele căminelor 19-22 din Complexul Studențesc. Amenajarea acestuia, începută în toamna trecută, a fost, în sfârșit, finalizată. A dispărut terenul de sport, pentru că… studenții erau deranjați de bătutul mingii.
A făcut o plimbare cu reprezentanții organizațiilor studențești, pe care i-a întrebat cum vrea să arate Complexul Studențesc și… minune! Primarul Nicolae Robu a inaugurat, joi după-amiază, proaspăt amenajatul parc din spatele căminelor 19-22, pe care-l consideră o mare realizare. „Acest parc a fost lăsat de izbeliște dintotdeauna, că pe aici nu era decât vegetație spontană, niște copaci plantați, dar nimic amenajat. Nu aveam alei, nu erau bănci, nu erau coșuri de gunoi, nu exista nici măcar iluminat electric, era beznă seara. Am hotărât să punem la punct Complexul Studențesc (…) Am făcut o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor studențești din toate universitățile care au cămine în acest complex, ne-am plimbat câteva ore și am făcut un inventar de probleme, un inventar de idei. Plecând de aici, am dat dispoziții să se facă tot ceea ce am stabilit cu studenții”, a explicat, joi, edilul. „La ora actuală avem alei foarte frumoase, avem iluminat public, avem o mulțime de bănci, de jardiniere cu flori. Am amenajat și un spațiu dotat cu aparatură de fitness în aer liber, am pus foișoare și o mulțime de hamace. Hamacele reprezintă poate ceva mai ieșit din comun și se potrivesc de minune unei zone ca aceasta. Studenții sunt nonconformiști și nu au inhibiții să le folosească. Sunt fericit că, la ora actuală, când studenții sunt prezenți și când vremea este bună, este bătaie, cu ghilimelele de rigoare, pe hamace și pe foișoare”, mai spune Robu.
Amenajările din Complexul Studențesc, mai puțin asfaltarea aleilor, au fost făcute de Horticultura, societatea CL Timișoara. Conform directorului Andrei Drăgilă, au fost plantați, în toată zona, nu mai puțin de 985 de arbori și arbuști! „Am plantat arțari, platani, morus penduli, tei, salcâmi, arbuști, magnolii. Am pus peste 152 de bănci, 62 de coșuri de gunoi, 63 de jardiniere, 26 de foișoare, cinci hamace profesionale, 20 de hamace din pânză. Bugetul a fost între 150.000 și 200.000 de lei, pe un contract de prestări servicii”, explică șeful de la Horticultura. Dacă în campus mai sunt încă zone „sălbatice”, e din cauza regimului de proprietate al terenurilor. Primarul Nicolae Robu încă visează la exproprieri. „Am făcut amenajări îpeste tot unde domeniul este public. Din păcate, în Complexul Studențesc s-au făcut restituiri de terenuri între cămine și nu putem interveni. Cred că va trebui să vină ziua exproprierilor în zonă și tot complexul studențesc să fie domeniu public, pentru a-l putea amenaja așa cum trebuie”, spune Robu.
Încă un amănunt: din parcul recent amenajat a dispărut… terenul de sport. Aici au fost amplasate aparatele de fitness și un balansoar. Totul, pentru ca studenții studioși să poată învăța în liniște. „Acest teren de sport nu era folosit, iar când era folosit îi deranja pe studenții care stau în cămine. Bătaia mingii produce un zgomot insuportabil. Ritmicitatea acelor bătăi ale mingii în teren a făcut obiectul unor plângeri ale studenților care stau în cămin. Nu are nimeni voie să se relaxeze sau să facă ceva într-o societate corect așezată deranjându-i pe alții”, explică primarul, conform căruia studenții care… vor să bată mingea pot face acest lucru în bazele sportive ale Politehnicii.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook