Sala 2 din Parcul Civic trece de la Primaria Timisoara la Ministerul Culturii

Ministerul Culturii va prelua Sala 2 a Teatrului Național Timișoara, situată în Parcul Civic. Hotărârea de guvern adoptată marți va duce sala în domeniul public al statului. În 2008, ea fusese atribuită, de către CL Timișoara, pentru 49 de ani, Teatrului Național.

sala-2-03_resize

Guvernul a adoptat, marți, o hotărâre care se referă la „înscrierea unui bun imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Teatrului Național «Mihai Eminescu» din Timișoara, instituție publică, aflată în subordinea Ministerului Culturii”. Practic, este Sala 2, situată în Parcul Civic: un teren de 3.919 mp și construcții administrative și social-culturale pe o suprafață de 1.454 mp, cu o valoare de inventar de 15,3 milioane de euro. Sala 2, fost manej imperial, fostă sală de sport, aproape o ruină după ce a fost complet neglijată timp de două decenii, a fost atribuită, printr-o hotărâre de consiliu local din 2008, pentru o perioadă de 49 de ani, spre folosinţa Teatrului Naţional. Primul spectacol care s-a jucat aici a fost „Boala familiei M” de Fausto Paravidino. În 2009, Sala 2 a intrat în reparații capitale și, după patru luni de muncă, ea a devenit unul dintre cele mai frumoase „case ale teatrului” din România. Ea și-a dublat suprafaţa utilă şi a devenit un spaţiu de joc modular, amovibil, o structură independentă de pereţii exteriori, perfect conservaţi, renovarea respectând toate datele monumentului istoric. Sala 2 a fost inaugurată, în noua formă, în 25 ianuarie 2010. De atunci, aici s-au jucat sute de spectacole, au fost zeci de premiere și mii de spectatori au trăit povești unice.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

ait-timisoara-danemarca_700x280

Administratie vezi arhiva Administratie

sala polivalenta

Optimism într-o nebuloasă. Fără date concrete, Nicolae Robu e sigur că lucrările la “polivalentă” vor demara la anul

Cu toate că nu ştie absolut nicio dată concretă despre sumele care vor fi alocate pentru proiect sau data de demarare a unei eventuale licitaţii, primarul Nicolae Robu e absolut sigur că lucrările la viitoarea sală polivalentă a oraşului vor începe încă în 2020.. Tot la capitolul optimism, edilul-şef trece finalizarea sălii polivalente, construită de Universitatea Politehnica Timişoara, împreună cu municipalitatea.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Optimism într-o nebuloasă. Fără date concrete, Nicolae Robu e sigur că lucrările la “polivalentă” vor demara la anul
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Liberalii sunt pregatiti de noi alegeri

PNL Timiş vrea majoritatea în Consiliul Judeţean şi postul de primar în Lugoj

Odată numit cabinetul Orban, în PNL Timiş e armonie şi o atmosferă foarte bună. Preşedintele organizaţiei, Nicolae Robu, spune că planurile de viitor sunt mari, iar imediat după sărbători, filiala se apucă de campania electorală pentru locale. În forurile de conducere ale PNL Timiş atmosfera de bunăvoinţă şi înţelegere e prezentă permanent. Cel puţin asta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiş vrea majoritatea în Consiliul Judeţean şi postul de primar în Lugoj
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

black-sale_728X90

Social vezi arhiva Social