Aproape 21 de milioane de lei a costat, in ultimii trei ani, bezna de pe strazile Timisoarei

În ultimii ani, aproape seară de seară, bezna se instalează pe străzile din diferite cartiere ale Timișoarei, iar autoritățile locale ridică din umeri: nu există decât un singur distribuitor de energie electrică. Facturile însă continuă să fie plătite, iar sumele nu sunt deloc mici. Actualul contract pentru… întuneric expiră la finele anului 2017.

Pe străzile Timișoarei, aproape în fiecare seară, locuitorii din cel puțin un cartier se trezesc în beznă. Uneori, se întâmplă asta simultan în mai multe zone și poți avea surpriza să traversezi orașul din Calea Aradului până la Calea Șagului, fără să vezi un singur bec aprins pe stradă. De vină, spunea primarul Nicolae Robu, la finele lunii noiembrie 2016, ar fi și delăsarea operatorilor care asigură iluminatul stradal. „Vreau să-mi exprim nemulțumirea vizavi de modul în care operatorii care asigură iluminatul în oraș își fac datoria. Este absolut scandalos ca eu să sesizez că monumentul din Piața Unirii nu este iluminat, că monumentul din Piața Libertății nu este iluminat, că pe strada Ungureanu nu merge decât un corp de iluminat și așa mai departe. Mă aștept să văd de la aceste firme timișorene seriozitate, că își trimit oamenii pe teren și că sesizează ei că nu merge (…) E adevărat că ne confruntăm și cu acest fenomen negativ, vandalismul, însă în cele mai multe cazuri nu avem beznă din cauza vandalismului”, declara edilul. Timișoara este împărțită, în ceea ce privește, iluminatul stradal între AEM și Elba.

Dincolo de nemulțumirile legate de firmele care ar trebui să-și numere becurile și să le schimbe, dacă nu funcționează, există eterna problemă a furnizorului și distribuitorului de energie electrică pentru străzile Timișoarei. „Nu avem ce face, nu e simplu să reziliem contractul, în administrație nu e ca în domeniul privat, sunt reguli mult mai stricte. Ai alternativă la Enel? Nu ai în Timișoara. Furnizori de energie electrică există mai mulți, dar distribuție nu are decât Enel”, spune Nicolae Robu. Cât ne-a costat în ultimii ani bezna de pe străzile capitalei Banatului? Ei bine, o mică avere! Astfel, în 2014 și 2015, municipalitatea a achitat facturi în valoare de aproape 3,4 milioane de euro. În 2016, până la finele lunii octombrie, nota de plată a pentru curentul electric era de aproximativ 1,23 milioane de euro. Vă întrebați cât vom mai plăti pentru „privilegiul” de a avea întuneric pe străzi, dar și becurile aprinse în miezul zilei (pentru care explicația este că se fac intevenții și verificări, care nu se pot face noaptea, pentru că „aceste firme nu-și plătesc oamenii cu regimul de plată de noapte”, după cum spune primarul Nicolae Robu)? Răspunsul este: cel puțin până la 31 decembrie 2017, când expiră actualul contract

Cât a plătit Primăria Timișoara pentru iluminatul stradal

  • 2014: 7,9 milioane de lei
  • 2015: 7,4 milioane de lei
  • 2016, până la 31 octombrie: 5,6 milioane de lei
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Alex a spus: (ianuarie 2nd, 2017 at 13:58 )

Ar trebui organizata licitatie competitiva in Dec 2017 fiindca explicatia ca doar Enel are si distributie nu justifica captivitatea primariei.

 
Rumburak a spus: (ianuarie 3rd, 2017 at 11:46 )

care e cauza intreruperilor in reteaua care alimenteaza iluminatul public? pomi care nu sint intretinuti de firma care trebuie sa o faca si crengile fac scurtcircuit sau rup firele? inundarea retelei subterane de alimentare?

timisoara are peste 500km de strazi si este imposibil ca cei 2 operatori sa descopere toate zonele cu probleme sau cu becuri arse. trebuie sa existe un dispecerat unde sa se anunte aceste defectiuni.

 
olga a spus: (ianuarie 3rd, 2017 at 17:23 )

Mai nou , daca suni la ENEL sa reclami lipsa iluminatului, esti expediat sa suni la….Primarie!!
Deci, cine minte?!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top