Șapte zile – atât mai are termen guvernul până să fie reclamat de primarul Nicolae Robu la Comisia Europeană, pe tema vaporașelor. Edilul admite însă că n-a fost la București, să discute concret, ci a trimis doar documente, pentru că… nu era normal să meargă la guvern, înainte ca acesta să afle exact cum funcționează.
Până la finele lunii iunie, Primăria Timișoara trebuie să dea drumul circulației vaporașelor pe Bega. În caz contrar, ar putea fi nevoită să dea înapoi șase milioane de euro. Cele 7 vaporașe au fost cumpărate de Primăria Timișoara, drept contribuție la proiectul de amenajare a malurilor Canalului Bega. Ele nu pot circula însă ca parte a sistemului de transport în comun, pentru că nu există cadru legal. Trebuie creată o autoritate navală care să gestioneze situația, iar primarul Nicolae Robu anunța, la finele anului 2017, că s-a găsit o soluție. Rezolvarea problemei a fost însă amânată de căderea Guvernului Tudose. Pe 3 februarie, edilul spunea că va cere o audiență la ministrul Apelor. „Doresc să am o întrevedere și o s-o cer în scris. Dau dovada de decență, nu am venit imediat ce s-a instalat noul guvern să cer audiență, sunt alte probleme prioritare la nivel național și las oamenii să învețe și ei ce au de făcut, dar nu pot aștepta prea mult. Spre finalul lunii voi solicita inclusiv o audiență. Nu ne putem juca cu 6 milioane, nu ne putem juca cu respectul față de timișoreni”, declara Robu.
Situația e neschimbată. Nimeni nu a mișcat un deget la București, pentru că, spune Robu, guvernul încă are alte treburi. „Nici acum nu s-au parcurs acei pași (…) Nu s-a făcut absolut nimic, fix în același stadiu suntem. Nu am avut cu cine să vorbesc la București, pentru că s-au făcut schimbările de guvern. Am transmis o solicitare, dar nu am avut o discuție personală. A fost o solicitare de a se amenda legea. Trebuie modificat un articol, trebuie adăugate 5 cuvinte la articolul 4 în Legea de organizare și funcționare a Ministerului Apelor și Pădurilor. E simplu. Până nu se face asta, nu se progresează”, explică edilul. Încă nu a fost nici în audiență, pentru că, spune el, au fost alte probleme importante în țară. „Când voi fi primit în audiență, voi merge la București. V-am spus că las puțin guvernul, așa este firesc… O lună, totuși, când cineva se instalează la conducerea unei țări, nu poți să te duci peste el, așa sunt eu, mai scrupulos de felul meu. Nu te poți duce să spui că principala problemă a țării este a ta. Nu e asta principala problemă a țării. Am lăsat să se instaleze”, explică primarul Timișoarei.
Nicolae Robu susține că a fost tot putea el facă din postura în care se află, ceea ce nu poate spune însă și despre parlamentarii PNL. „Fac ce pot, dar ce să fac mai mult de atât? Ce pot să fac… Și anume să vorbesc la guvern. Am vorbit. Am trimis și materiale scrise, am trimis, asta pot să fac. Ce pot să fac mai mult? Fac și lobby pe diverse canale, am promisiuni, dar nu e rezolvată problema. Ei (parlamentarii – n.r.) spun că au ridicat problema. Sunt nemulțumit și de parlamentari, pentru că nu mi-au arătat înregistrat un demers. Asta le-am spus, până nu văd înregistrat un demers, sunt nemulțumit. Sunt nemulțumit de toți, ca să fie clar”, a mai declarat edilul. Cât mai are răbdare primarul Timisoarei? Exact 7 zile! „Încă o dată spun: dacă până la 1 martie nu se face niciun progres, mă adresez Comisiei Europene. Până la 1 martie, acesta este termenul, am spus-o”, a conchis Nicolae Robu.
Comentarii prin facebook