S-a încheiat TESZT, festivalul cu spectacole sold out. Avem nevoie de săli noi

S-a tras cortina peste ediția cu numărul 11 a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara, TESZT. Au fost spectacole din 10 țări, la care au cumpărate bilete peste 2.500 de oameni. Majoritatea evenimentelor au fost sold out, ceea ce ridică, din nou, problema spațiilor culturale.

Peste 2500 de bilete au fost vândute la spectacolele ediției a XI-a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara, TESZT. Au putut fi vizionate cele mai bune spectacole produse recent în Euroregiunea DKMT, dar și producții din Bulgaria, Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Olanda și Spania. Festivalul s-a încheiat cu spectacolul lui Ivo Dimchev din Bulgaria, unul dintre cei mai importanți performeri ai dansului și muzicii contemporane din Europa, care a participat la alte două ediții de TESZT. Tema centrală a festivalului a fost, în acest an, pe tematici și relații incomode. Discuțiile de după spectacole s-au prelungit mult după miezul nopții și au dat publicului prilejul de a pune întrebări artiștilor și de a reduce distanța formală dintre performer și spectator. Faptul că majoritatea spectacolelor au fost sold out înainte de începerea festivalului repune in discuție necesitatea unor săli de teatru mai încăpătoare în Timișoara.
În afara programului principal în care au fost selectate 25 de spectacole, au fost, de asemenea, opt reprezentații în aer liber, prilejuite de colaborarea cu Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021 în cadrul programului „Fo(u)r Public Spaces”. Două trupe timișorene independente au avut spectacole în premieră în cadrul programului „Fo(u)r Public Spaces” din TESZ: „Altă zi cu soare” (Asociația Solidart) și „Omnia Opera Mortalium” (Teatrul Auăleu). Festivalul TESZT a fost finanțat și în acest an de Consiliul Local Timișoara, beneficiind de sprijinul Fundației Bethlen Gabor din Ungaria și sponsorului Bosch România.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

anteconbega a spus: (mai 30th, 2018 at 09:30 )

Nu se înţélege care au fost sălile unde au avut loc spectacolele. Dacă e vorba de sala Thespis de la Casa Studenţilor atunci e clar.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top