Un medic din Timiș lucrează în 7 centre de permanență! Decontări lunare de aproape jumătate de milion de euro

Centrele de permanență au devenit, în Timiș, o adevărată afacere. Asta susține ministrul Sănătății, conform căruia suma lunară care ajunge în cel mai vestic județ al țării pentru aceste centre este de 450.000 de euro. Există și un medic care prestează în nu mai puțin de 7 centre!

Centrele de permanență sunt asocieri ale medicilor de familie care funcționează în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, în regim de cameră de gardă. Timișul deține un adevărat record: aici funcționează 48 de astfel de centre. Și mai interesant că 17 dintre acestea nu sunt în localități unde nu poți găsi, pe kilometri întregi, un medic, ci chiar în Timișoara. Ministerul Sănătății a început evaluarea acestor structuri, iar rezultatele controlului sunt interesante. „Corpul de control a evaluat 48 de centre de permanenţă din judeţul Timiş, care are cele mai multe centre. Urmează evaluarea centrelor din Bihor, apoi Satu Mare. În judeţul Timiş există 17 centre de permanenţă în oraşul Timişoara, grupate după criterii doar de Direcţia de Sănătate Publică Timiş ştiute. Există un medic care lucrează în acelaşi timp în şapte centre şi bineînţeles că voi fi nevoită să iau măsuri”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății. „Având în vedere că finanţarea centrelor în acest moment este în regulă, adică a crescut de la 12 la 49 de lei, judeţul Timiş decontează şi în acest moment 450.000 de euro pe lună pentru nişte centre care, hai să spunem, unele sunt eficiente, altele nu”, a conchis Pintea.

La începutul anului 2018, DSP anunța că în Timiș sunt 47 de centre de permanență. Acestea funcționau în Dudeştii Vechi, Liebling, Niţchidorf, Teremia Mare, Maşloc, Chevereşu Mare, Moşniţa Nouă, Parţa, Remetea Mare, Sînandrei, Chişoda-Giroc, Birda, Orţişoara, Săcălaz, Utvin, Gelu-Variaş, Bărăteaz, Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Ghiroda, Biled, Satchinez și Giarmata. Sunt 4 astfel de centre în Lugoj, respectiv câte unul în Ciacova, Gătaia, Recaş şi Buziaş. În Timişoara erau deschise 16 centre de permanență, pe str. Eugeniu de Savoya, Orşova, I. Plavoşin, Cărăbuşului, Intrarea Topologului, Bd. Cetaţii, Theodor Mihali, Zăvoi, Buziaşului, Mareşal Constantin Prezan, Paciurea, Constantin Brîncoveanu, Calea Şagului, Sever Bocu, Lugojului și Mioriţa. Între timp, s-a mai înființat unul. „Din datele primite de la coordonatorii centrelor de permanenţă reiese că, în 2017, a fost asigurată asistența medicală pentru 60.186 de pacienţi. Din aceştia, 58.236 au fost consultaţi în regim de gardă la sediu şi 220 în afara centrului de permanenţă”, au transmis reprezentanții DSP Timiș.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

anteconbega a spus: (iulie 17th, 2018 at 07:47 )

Spitalul de Copii din Timişoara a fost „vedetă” azi pe Radio România Actualităţi! S-a povestit la microfon despre faptul că bolnavii-copii sunt transportaţi cu targa peste liniile de tramvai, între spitalul central şi pavilioane. Asta-i una. Cea de-a doua ştire de la Timişoara a fost legată de construcţia noului corp de clădire (începută acum patru de S.C. Promt SA a liberalului Mihai Olariu) ajuns la doar 70 la sută din construcţie, cu datorii ale Primărie de milioane de lei către actuala firmă constructoare. Timişoara sănătoasă?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top