A murit Lorin Fortuna!

Revoluționarul Lorin Fortuna, cunoscut pentru excentricele sale intervenții ezoterice, s-a stins din viață vineri, 25 noiembrie, pe secția ATI a Spitalului Județean. În vârstă de 68 de ani, acesta era internat de câteva zile și suferise o intervenție chirurgicală de urgență.

lorin fortuna

La începutul săptămânii, Lorin Fortuna a fost operat, la Spitalul Județean, de ulcer. Post-operator, el a fost internat pe secția de Terapie Intensivă, însă, din păcate, starea sa nu s-a îmbunătățit. „În jurul orei 13 s-a constat decesul pe secția de ATI. A făcut stop cardio-respirator Așteptăm rezultatele analizelor să vedem exact care a fost cauza”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara. Cel mai probabil, necropsia va fi făcută luni. Lorin Fortuna a fost una dintre figurile marcante ale Revoluției din decembrie 1989 de la Timișoara. A fost președintele Frontului Democratic Român și șef al Consiliului Județean Timiș al Frontului Salvării Naționale, în perioada 23 decembrie 1989 – 12 ianuarie 1990. Era președintele Asociației de revoluționari „Victoria” și, din decembrie 2014, era cetățean de onoare al Timișoarei. În ultimii ani, figura sa a fost asociată cu Mișcarea Misiunea Astrală „România” și Mișcarea Sarmizegetusa, Fortuna ocupându-se cu diverse așa-numite civilizații virtuale, care alcătuiesc lumea: șerpiliană, peștiliană, goriliană și alte câteva. În vara lui 2016, el a vrut să candideze ca independent la Primăria Timișoara, dar, pentru că nu a reușit să strângă numărul de semnături necesare, a renunțat. „Dezamăgit și scârbit de calitatea execrabilă a politicienilor-partidici care, ca urmare a alegerii lor, în mod electoral, în importante funcții de reprezentare și, mai ales, de conducere (la nivel statal, respectiv: districtual-județean, respectiv: localitațional), au optat pentru a exercita, în mod determinant, respectivele funcții, mai ales în scopul de a se îmbogăți, cât mai mult, precum și cât mai repede, chiar și cu orice preț, aducând România, precum si Timișoara, într-o stare, dezastruoasă, de anarhie politică, precum și de degradare societală și morală (…) am considerat necesar să mă implic politic”, își explica Lorin Fortuna decizia, la vremea respectivă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

anteconbega a spus: (noiembrie 25th, 2016 at 17:02 )

„Dezamăgit și scârbit de calitatea execrabilă a politicienilor-partidici…” Perfect exact.! Nu se poate uita noaptea de decembrie 1989 în care bucovineanul Lorin Fortuna a ţinut cu vorbele lui convingătoare câteva sute de femei curajoase pavăză revoluţiei în Piaţa Operei. Se răcise vremea în acea noapte, mulţi, foarte mulţi dintre luptătorii de azi cu patalama primită de la trupa lui Adrian Sanda ori dintre viitorii cetăţenii de onoare ai Timişoarei cu ceritificate robuliano-şerpiliene, plecaseră din viitoarea Piaţă a Victoriei de teama intervenţiei securităţii şi a avioanelor de bombardament- aşa cum erau în acea noapte zvonurile bine întreţinute de răpândacii de pe Tache Ionescu, azi milionari în dolari. Dumnezeu să te odihnească, Lorine, chiar şi în viziunea ta astrală ai fost mai cinstit şi mai corect decât nemernicii care dănţuie pe mormintele martirilor Timişoarei în ritm de manele proletcultiste!

Gabi a spus: (noiembrie 25th, 2016 at 17:25 )

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
Condoleante familiei

drucker a spus: (noiembrie 25th, 2016 at 18:50 )

Ma inclin in fata domnuluiu profesor universitar Lorin Fortuna ,omul care in acele zile de decembrie a mizat tot pe o singura carte , cartea libertatii .
Doar cei ce au fost atunci in Piata Operei stiu ce au riscat liderii din balconul Operei in frunte cu d-ul Fortuna , pt ca Ceausescu era inca la putere in Bucuresti .Imi amintesc apelurile disperate ale d-ului Fortuna , de a nu-i parasi si de a ramane in piata alaturi de ei ,ceea ce majoritatea dintre noi am si facut .Imi amintesc timbrul ragusit al vocii sale , facand apel la unitate .

Pentru mine d-ul Lorin Fortuna este liderul de necontestat al Revolutiei din 89 de la Timisoara .

Atunci in 89 timisorenii iar mai apoi romanii , au iesit in strada pt o viata mai buna .Oare cati dintre romani au acum la 26 de ani de la revolutie o viata mai buna ?

Respect pt totdeauna , Lorin Fortuna .

polistu violet a spus: (noiembrie 25th, 2016 at 20:03 )

Se pare ca, indiferent in ce stare ajungi la jegosul de spital judetean din tm, soarta iti este pecetluita! adica mori cu zile! zero sanse de supravietuire! poti sa mergi pe picioarele tale si iesi sigur mort din rahatul asta de spital! bineinteles ca, la asta contribuie si super imbogatitii de medici care-i doare-n cur de pacienti, sa iasa banu sa-si faca clinici private ca de restul se ocupa niste rezidenti prapaditi! Dumenezeu sa-l odihneasca pe Lorin Fortuna!

Gaudeamus a spus: (noiembrie 25th, 2016 at 22:37 )

Sa dus in lumea lui. Lumea serpilienilor si reptilienilor. Dumnezeu sa-l ierte. A fost un vizionar naiv.

adi a spus: (noiembrie 25th, 2016 at 23:44 )

Un jeg de revolutionar care a papat banul public timp de 26 de ani! In 26 de ani din bani publici au fost dati revolutionarilor aproximativ 10 miliarde de euro fiindca primesc lunar minim 3000 lei , sunt scutiti de taxe si impozite plus au primit terenuri si case de la stat . De ce atatia bani publici aruncati pe revolutionari atata timp cat ARTICOLUL 55 din Constitutia Romaniei prevede:
(1 Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România. In concluzie e o obligatie…nu merita acesti revolutionari mii de lei pe luna atata timp cat un veteran din al 2-lea razboi mondial traieste dintr-o pensie de 300 lei! Din 10 miliarde de euro puteam construi spitale, scoli si gradinite plus autostrazi in toata tara! Daca isi iubesc asa mult tara asa zisii luptatori in revolutie sper sa refuze pr viitor facilitatile oferite de statul Roman!

Andrei a spus: (noiembrie 26th, 2016 at 07:22 )

Adi, taci!
Ori ai putin peste 27 de ani ori esti prea naiv sa comentezi aici.
Sa te ridici impotriva unui sistem cum era inainte insemna sa ai ceva cojones. Taci, doar taci!

lesinat a spus: (noiembrie 26th, 2016 at 09:05 )

Adi esti prost rau sefule , nu era Constitutie inainte de 90 imbecilule . Constitutia Romaniei s-a infiintat intre 90-92 . In rest ai dreptate , pentru ce atata banet revolutionarilor .

anteconbega a spus: (noiembrie 26th, 2016 at 09:15 )

E vorba de Adi Sanda? Penibil. Ca el stie cel mia bine cum e cu banii dati pe ochi frumosi…

@adi a spus: (noiembrie 26th, 2016 at 09:28 )

Ai dreptate cand vorbim de sute de mii de revolutionari de prin Mizil , Titu , Slobozia , etc ,care nici macar nu au stiut de revoltele din Timisoara si au aflat de la tv de fuga lui Ceausescu .

Dar sa spui ce ai spus despre Lorin Fortuna , denota ca nici acum , dupa 26 de ani de la Revolutie , unii habar nu au ce s-a intamplat atunci in Piata Operei si cat au riscat liderii din balcon in frunte cu Lorin Fortuna .
Pentru mine ca particpant activ la revolutie (aveam 21 de ani si nu am certificat de revolutionar) Lorin Fortuna ramane figura emblematica a Revolutiei din 89.

Druckerul din Mehala a spus: (noiembrie 26th, 2016 at 20:18 )

adi…cred ca esti un fost activist care plange dupa era de trista amintire , mai lasa tu veteranii de razboi , aia au plecat cu ordin de chemare in armata , Revolutionarii au iesit de buna voie sa schimbe un regim …bine a zis P Tutea…am facut puscarie ptr un popor de idioti . Asa ca du-te inapoi in oltenia…f,tui .

birlic a spus: (noiembrie 27th, 2016 at 12:13 )

ROBU A FACUT CETATENI DE ONOARE SICAINELE GRADINARULUI.MA MIR CA NU L-A FACUT SI PE MARIN IORDACHE.SAU PE RADU TINU!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Cosmin Tabara

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de preşedinte interimar al PNL Timişoara rămâne vacantă. Potrivit unor surse din partid, funcţia va fi preluată de viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, cel care a fost de altfel înlocuit cu Buşoi în primăvara acestui an. Deoarece nu a acceptat locul III...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit, astăzi, să scoată niciun punct din partida cu CS Slatina, echipă cu pretenţii de play-off. A fost 2-4, după ce la un moment dat, dumbrăviţenii au sperat să întoarcă rezultatul de la 0-3. În minutul 69 al partidei de pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un  meci cu şase goluri, toate în repriza secundă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic în istoria instituției, dedicate aniversării a 100 de ani de la prima generație de absolvenți. Evenimentul a avut loc la Cinema Timiș, într-un cadru inovator, reunind Alumni UPT, personalități din diverse domenii, experți internaționali, membri ai comunității academice și studenți....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Bursa de Valori București (BVB), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, organizează în data de 2 octombrie 2024, între orele 10.00 – 12.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (et.I), un eveniment complex de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit, astăzi, să scoată niciun punct din partida cu CS Slatina, echipă cu pretenţii de play-off. A fost 2-4, după ce la un moment dat, dumbrăviţenii au sperat să întoarcă rezultatul de la 0-3. În minutul 69 al partidei de pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un  meci cu şase goluri, toate în repriza secundă
În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de preşedinte interimar al PNL Timişoara rămâne vacantă. Potrivit unor surse din partid, funcţia va fi preluată de viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, cel care a fost de altfel înlocuit cu Buşoi în primăvara acestui an. Deoarece nu a acceptat locul III...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi
Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic în istoria instituției, dedicate aniversării a 100 de ani de la prima generație de absolvenți. Evenimentul a avut loc la Cinema Timiș, într-un cadru inovator, reunind Alumni UPT, personalități din diverse domenii, experți internaționali, membri ai comunității academice și studenți....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto
Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea cu numărul 24, a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul are loc și e organizat de Muzeul Satului Bănățean, între 4 și 6 octombrie. Evenimentul este organizat anual și este dedicat tradițiilor și artei meșteșugărești autentice din România. Ediția din acest an...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari
Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți. Şcolarizarea reprezintă o activitate fundamentală pentru reintegrarea social a persoanelor private de libertate. În penitenciar, şcolarizarea este integrată în sistemul naţional de învăţământ, astfel încât la punerea în libertate persoanele care au suferit o condamnare să-şi poată continua studiile fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte
Sâmbătă, 12 octombrie, începând cu orele 14:00 în Piața Unirii se va da startul ediţiei din acest an a Retro Paradei Toamnei, eveniment unde sunt aşteptate peste 100 de vehicule mai vechi de 30 de ani. Precum în fiecare an, Retro Parada Toamnei semnalizează sfârşitul sezonului expoziţional retro. Eveniment nelipsit din calendarele Retromobil Club Romania,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Retro Parada Toamnei închide pe 12 octombrie, la Timişoara, sezonul expoziţional retro
Campusul Universității Politehnica Timișoara s-a animat vineri, 27 septembrie 2024, încă de dimineață, cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar 2024- 2025. Desfășurată sub genericul „StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii!”.  Prin acest eveniment conducerea instituției, facultățile și ligile studențești, alături de partenerii din mediul economic, au dorit să ofere atât celor din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mii de studenți pe stadionul Știința, la StartUPT. Festivitate de deschidere vibrantă la Universitatea Politehnica Timișoara/Foto
Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile parlamentare din mai multe județe, printre care și listele votate de BPJ în Timiș. Marea surpriză este faptul că președintele interimar al PNL Timișoara, Cristian Bușoi, a fost trimis să candideze pe locul doi la Camera Deputaților în județul Dolj,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj
Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara. Organizatorii îi așteaptă pe timișoreni cu un program plin de evenimente, prezentări și concerte. Evenimentele principale au loc în Piața Victoriei și Piața Libertății.  Organizator este asociația Bastionul-Varbastya, aceasta a pregătit un program variat, de la concerte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO
Top