Povestea restaurantului Casa Bunicii, închis deja de mai multe ori, pentru lipsa autorizației de funcționare, continuă și în 2017. Localul își va pune din nou lacătul pe ușă, din același motiv. Până acum, cele cinci firme pe care funcționează acesta au fost sancționate de zeci de ori.
Patronii restarantului Casa Bunicii au început anul cât se poate de prost. Localul a fost închis, din nou, de polițiștii locali de la Serviciul Inspecție Comercială. Agenții au constatat că firma pe care era deschis restaurantul funcționa ilegal și avea deja o decizie de suspendare a activității. Este vorba de societatea comercială Duo Group Miniclub SRL, de pe str. Virgil Onițiu nr. 3, al cărei reprezentant a fost și amendat cu 1.000 de lei, sancțiunea maximă permisă de lege. Lucrurile sunt și mai încâlcite însă, pentru că restaurantul are o întreagă istorie legată de suspendarea activității. Localul funcționează, conform polițiștilor locali, alternativ, pe mai multe firme, care însă nu dețin toate actele necesare. „În locația respectivă există cinci firme, care nu dețin acord de funcționare pentru desfășurarea activităților comerciale pentru adresa menționată. La propunerea polițiștilor locali, firmele în cauză au fost suspendate pe rând, fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, pentru că se desfășoară în continuare activități comerciale fără a se deține documentele necesare conform legislației. Verificările vor continua până la intrarea în legalitate”, transmit polițiștii locali.
Citește și: Popa’s: Nu pot crea din cauza galagiei de la Casa Bunicii! 18 masuratori il contrazic
În vara lui 2015, același restaurant a fost închis pentru că nu avea actele în regulă. Proprietarii susțineau că activitatea le este blocată de un vecin pe care n-au vrut inițial să-l numească. Este vorba despre caricaturistul Ștefan Popa Popa’s. „Am spus mereu că în ţara asta 80% din oameni sunt imbecilizaţi, 20% sunt normali. Ce poate fi mai evident decât faptul că pentru unii e mai importantă păpica, nu dreptul unui om de a avea linişte? (…) Unii spun că dacă nu îmi place, să mă mut. (…) Dar ce poţi să ceri de la comentatorii mâncători de ciorbe?”, spunea Popa’s. Între cele două părți era pe rol și un proces, iar Radu Ianăș, proprietarul Casei Bunicii, susținea că au fost făcute, la cererea instanței, 18 măsurători de sunet, atât în curtea restaurantului, cât și în cea a artistului, toate cu rezultate bune.
În vara lui 2016, Popa’s a cerut Primăriei Timișoara să-i răspundă la mai multe întrebări, printre care: „Cum este posibil să transformi un imobil de patrimoniu cu funcțiune de spațiu locativ în restaurant și club pentru copii, fără acordul tuturor vecinilor? Cum este posibil ca, timp de 8 ani, restaurantul Casa Bunicii de pe strada Virgil Onițiu să funcționeze fără aviz legal de funcționare? Cum este posibil ca agenții Poliției Locale Timișoara, când sunt chemați la Restaurantul Casa Bunicii să constate ilegalitățile (…) nu fac nimic întru respectarea legii?”.
Comentarii prin facebook