Poli Timisoara, inglodata in datorii de propriii angajati! Radu Birlica, un exemplu elocvent

Situaţia financiară precară a lui Poli Timişoara este arhicunoscută. Pe lângă numeroasele datorii faţă de mai mulţi foşti jucători, clubul timişorean are litigii şi cu alţi foşti jucători şi angajaţi, dar şi cu firme cu care a colaborat în trecut.

radu birlica

Este vorba şi despre RBG Total Partners S.R.L., o firmă cu care Poli se află în litigiu, sentinţa finală urmând să fie dată de Judecătoria Timişoara peste câteva zile, în 1 septembrie. Firma respectivă solicită peste 15.000 de euro în contul unei colaborări cu Poli Timişoara. Până aici, nimic ieşit din comun, clubul timişorean trebuind să închidă inclusiv această datorie. Subiectul devine însă interesant, când constatăm că firma îi aparţine lui Radu Birlică, nimeni altul decât actualul manager marketing al clubului. Cele două părţi, Poli şi Birlică, au mai colaborat şi în trecut, dar nu în calitate de angajator şi angajat, ci prin intermediul firmei RBG Total Partners S.R.L. Firma lui Birlică a încheiat mai multe contracte de sponsorizare pentru Poli Timişoara, acesta urmând să fie recompensat cu comisioane în bani, în urma fiecărei tranzacţii.

Liviu Anton, preşedintele de atunci al clubului timişorean, a întocmit şi un act adiţional prin care firma RBG Total Partners S.R.L., al cărei reprezentant a fost şi este Radu Birlică, primea în fiecare lună 5.000 de lei, bani pentru cheltuieli cu cazarea sau transportul bucureşteanului. Pe lângă procentele generoase obţinute de firma lui Birlică de la Poli Timişoara, suma de 5.000 de lei era un bonus inexplicabil pentru cei mai mulţi dintre angajaţii clubului, care au salarii cu 3.000 de lei mai mici! Chiar şi în aceste condiţii, Radu Birlică s-a îndreptat împotriva lui Poli, solicitând recuperarea unor restanţe financiare. Bomboana a fost pusă pe colivă săptămâna trecută, când clubul timişorean, în ciuda faptului că se judecă cu firma lui Birlică, l-a angajat pe acesta pe postul de manager marketing.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

19 comentarii pentru acest articol

Alex.Begski a spus: (august 30th, 2016 at 11:37 )

Echipa de rahat, manageri de cacat. Asta-i viitorul.

Johnnie Walker a spus: (august 30th, 2016 at 12:22 )

Nimic bun nu poate venii de peste munti. Toti miticii sunt praduitori prin definitie iar bastinasii creduli isi merita cu prisosinta soarta, ptr ca ii accepta in club!

Banateanu furios a spus: (august 30th, 2016 at 12:23 )

Vreau sa inteleg mai bine, nenea asta a dat clubul in judecata, a castigat niste bani, iar acelasi club l-a angajat? Cred ca unic in lume.

Vvvhjbb a spus: (august 30th, 2016 at 13:05 )

Bai fraților oriunde în lume contractul trebuie respectat .
A făcut treaba ce nu a făcut nimeni în 5 ani .
Dati banii

@vWHJBB a spus: (august 30th, 2016 at 13:17 )

Birlica, ai ajuns sa te lauzi singur? Penibil! Ce ai facut tu pentru ACS Poli? Nu ai facut nimic, asta e adevarul. Contracte primite de la fraierii din club, bani incasati de tine. Daca ar exista transparenta la club, conducerea ar prezenta banii pe care i-ai incasat prin firma ta. Daca e adevarat ca ai mai primit si cate 5000 de lei pe luna in perioada aia, e foarte grav. Practic ai adus si tu doi lei, dar ai castigat cam 50000 de euro.

Ilie a spus: (august 30th, 2016 at 14:02 )

Doamne ce comentarii . Ma minunez de cata neștiința . Toată lumea își da cu părerea , dar de fapt nimeni nu știe nimic. Oameni buni, când un om lucrează 1 an de zile la acest club si își plătește deplasările si intalinirile cu viitori parteneri ai clubului din buzunarul propriu, pt ca clubul nu i-a plătit ce i se cuvenea prin contractul pe care il are, ce vroiati sa faca? Sa le mulțumească celor de la club ca ei si-au încasat banii din sponsorizările aduse de dansul si el nu a fost plătit ? Trebuie sa învățăm odată si pentru totdeauna sa respectam un contract pe care il semnam. Nu sa ne batem joc de oamenii care ne ajuta si datorita căruia clubul a supraviețuit pana acum.

Ilie a spus: (august 30th, 2016 at 14:05 )

Domnule jurnalist , mai trebuie sa va documentați si din punct de vedere juridic când scrieți un articol. Acest domn nu a fost recompensat! Când semnezi un contract de intermediere in urma căruia trebuie sa se plătească un comision, nu însemna ca esti recompensat!

Mihai a spus: (august 30th, 2016 at 14:09 )

Normal ca l-a reangajat, daca este singura persoana competentă sa aducă sponsori la club. Dc voi ăștia cu gura mare nu ajutați clubul sa supraviețuiască ? Sunteți buni doar la a comenta!
Si era normal sa-si ceara drepturile care i se cuvin prin instanța , din moment ce conducerea clubului nu a binevoit sa ii plătească omului debitul restanta făta de acesta. Din punctul meu de vedere ar trebui sa ii mulțumim ca a mai vrut sa continue colaborarea, nu sa il facem in fel si chip.

Mihai a spus: (august 30th, 2016 at 14:10 )

Ce titlu de toată jena! Normal ca s-au înglodat in datorii daca nu si-au respectat contractele!

C. Ilie a spus: (august 30th, 2016 at 14:23 )

Sa privim cu atentie si sa constatam. Contractul cu Carrefour nu a fost intermediat de Birlica, ci de altcineva. Birlica doar a profitat, nimic mai mult. In rest, a mai adus ceva maruntis la club, nesemnificativ in raport cu cheltuielile vehiculate la un club de prima liga. Concluzia? Birlica e un baiat din sistem, un smecheras care trage parghii, dar fara niciun folos pentru Poli. Mai grav e ca acelasi Birlica manjeste numele lui Poli, iar asta deranjeaza cel mai mult.

Devil a spus: (august 30th, 2016 at 14:25 )

Ce articol comandat .
Si prost documentat si cu tenta de scandal.
Sa dati banii omului ,a adus sponsori dati banii

Mihai a spus: (august 30th, 2016 at 14:34 )

@ c.Ilie, de unde știți dumneavostra ca ,contractul cu CARREFOUR nu a fost adus de Birlica.???? Sunteți invidioși si frustrați marea majoritate. Pana sa vina Birlica la club ce sponsori aveați? In afara de casa rusu si casa auto care își făcea reclama gratuită la club fara sa faca vreo sponsorizare nici măcar barter, ca doar mașinile luate de la ei se plătea chirie luna de luna pe ele de catre Poli. Vaiiii cât de limitați sunteți toți. N-aveti pic de minte sa gândiți puțin. Creier zerooooo

Farca a spus: (august 30th, 2016 at 17:58 )

Una ca birlica e nume de …tâmpit! Apoi vine…partea interesanta:conflict de interese!Așa ca miticul, marș înapoi în bucureștiul tău de cacat!!!Și la munca:la cerșit la gurile de metrou!!!

STOIAN MIRCEA a spus: (august 30th, 2016 at 20:16 )

Un raspuns pentru alde; D.popescu,vvvhibb,ilie,mihai,devil sunteti niste vinituri aciuiti in Timisoara care nu peste mult timp o sa mergeti acasa in levantul vostru,ajunge cat ati spurcat acest tinut.

Nea Mihut a spus: (august 30th, 2016 at 22:42 )

Are dreptate bețivul de Bradu ,angajați se mira ca ei nu făceau nimic si așteptau luna de luna banii băgați prin sponsorizări de Birlica pentru plata salariilor lor.
Bețivul de Bradu vrea si el ceva la pachet acasa ?
Cand faci articole beat fiind ce sa aștepți ? Dați un cont IBAN poate va bagă cineva bani la comanda .

Anton a spus: (august 30th, 2016 at 22:48 )

Bai Bradu ,ai investigat cum Anton liviu ,marele președinte excroc făcea reclama la Poli?
Sau cum Miculas-Maier erau beți de dimineata pana seara cu sticle de vin in brațe si fripturi furate de la Angelis in spate !??
Sau erai si tu cum ei , lumea zice ca da .
Pana la urma asta a făcut ceva , voi ați mâncat si băut dupa el furând .

zmeu, as, nota 1... doar pentru cei care inteleg a spus: (august 31st, 2016 at 08:07 )

Daca mister Birlica ar avea valoare in marketing, publicitate si toate cele, cu siguranta nu ajungea la ACS Poli. Daca ne uitam pe CV-ul domniei sale, constatam ca a mutat cortul de la o echipa la alta, fara niccio performanta. Daca e chiar atat de competent, de ce nu a ramas la Dinamo? Macar la Chiajna sau Ceahlaul Piatra Neamt. De Rapid, echipa lui de suflet, nu mai spun. S-a aciuit aici pentru ca oamenii din fruntea orasului, judetului si clubului sunt extrem de usor de prostit. Pentru asta trebuie felicitat. Nu e vina omului ca-i prosteste pe vasnicii banateni, bravo lui!
birlica vine de la birlic. Nu actorul Grigoire Valiliu Birlic. Ala a fost mare. Daca cumva are legatura cu numele marelui actor, Birlica Radu ii cam face de ras numele.
Sunt extrem de curios cum va colabora Birlica cu Dinu Gheorghe, in ccazul in care accepta si smecherul ala sa vina la Timisoara. Cred ca vom avea o noua versiune a Tiganiadei.

Vasi a spus: (septembrie 3rd, 2016 at 13:40 )

Bravo lui ca a rămas ! De oameni pregătiti si de valoare ca el avem nevoie .
A făcut într-un an ce n-au făcut alti în 10 la poli.
Avem nevoie de oameni pregătiti ca Birlica în toate posturile la club.

Petre a spus: (septembrie 3rd, 2016 at 22:35 )

Asta are si fatza de sarlatan

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei

Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic

Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fundația Art Encounters vernisează pe 28 martie expoziția „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” a artiștilor Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Malaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader. Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește cei zece artiști care fac parte dintr-o nouă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zece tineri artiști expun la Fundație Art Encounters, la Timișoara
Trei artiști stradali români și un artist islandez vor schimba aspectul comunei Foeni. Ea a avut la dispoziție un loc mai mult decât … interesant, pentru a-l transforma în gazdă pentru picture: stația de autobuz din localitate. Cea de-a doua rezidență artistic organizată de Asociația Miltonia, partenerul cultural al Consiliului Județean Timiș în cadrul proiectului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O artistă română a pictat pe stația de autobuz din Foeni. Proiectul, parte al revitalizării Conacului Mocioni/Foto
Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Top