Stirile din ziua: 6 decembrie 2016

De ziua numelui, dar si de ramas-bun, Simonis l-a cadorisit pe Robu cu o bicicleta

De onomastica sa, primarul Nicolae Robu a invitat, marţi după-amiază, mai multă lume la o mică recepţie organizată în sala de consiliu a PMT. Dorind să fie „ecumenic” cu câteva zile înainte de alegeri, Robu i-a chemat, de această dată, și pe consilierii PSD, de la care a primit un cadou la care probabil nu se aștepta.

USR nu discuta cu PNL, pentru ca e un partid din sistem, si sustine doar un guvern cu oameni integri

Fără alianțe postelectorale, pentru că USR este un partid responsabil, care nu intră în sistem și care vrea ca România să meargă doar înainte. Clotilde Armand, vicepreședinte USR, spune că lucrurile sunt foarte simple: ori viitorii miniștri sunt oameni integri, ori partidul său, despre care crede că va obține o mulțime de voturi, nu-i va susține.

Politehnica Timisoara contesta topul national al universitatilor

La câteva săptămâni de la apariţia Raportului asupra Exerciţiului Naţional de Metaranking Universitar – 2016, Universitatea Politehnica Timişoara contestă modul de întocmire a clasificării, spunând că metodologia de realizare trebuie regândită, iar această clasare nu poate fi luată în considerare atunci când se stabileşte acordarea finanţărilor.

Jurnal de umbra de primar: Mihai Cojocaru a stat o saptamana cu Nicolae Robu / FOTO

A fost umbra primarului Nicolae Robu pentru o săptămână și a ajuns la concluzia că nu e deloc ușor să faci față „hățișului legislativ și dificultăților tehnice”. Mihai Cojocaru, tânărul de 26 ani care a câștigat campania „Fii primar pentru o săptămână!”, a ținut și un jurnal în care și-a notat experiențele.

Provocare pentru Pirtea: Sa ceara ca articolele sa fie analizate de specialisti din alte universitati

Jurnalista care semnează articolul în care îl acuză de plagiat pe rectorul UVT, Marilen Pirtea, sper că acesta să ceară „bărbătește” ca articolele cu probleme să fie analizate de specialiști din alte universități. Emilia Șercan invocă precedentul Laura Codruța Kovesi și incompatibilitatea în care s-ar putea afla subordonații lui Pirtea.

(P) Profesorul universitar Marilen Gabriel Pirtea, despre proiectele atat de necesare comunitatilor dinamice din vestul tarii

Domnule profesor Pirtea, candidați pe prima poziție pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților, într-o campanie ce a ajuns în a doua parte. Care este cel mai important mesaj cu care sunteți cunoscut în această candidatură? Cu siguranță, acest mesaj este îndemnul meu, cel pe care l-am repetat în toate întâlnirile cu oamenii: Spuneţi-le tinerilor

Parintele Pantelimon de la Oasa vorbeste, la Timisoara, despre tristetea pacatului

Părintele Pantelimon de la Mănăstirea Oașa vine, din nou, la Timișoara, pentru a le vorbi tinerilor despre apropierea de cele sfinte. Aceste întâlniri sunt deja o tradiție în prag de sărbători pentru Liga Studenților din Timișoara și Filiala Timişoara a Asociației Studenților Creștin Ortodocși din România.

aquatim

Apa rece oprita la Ghiroda

Aquatim anunță că miercuri, 7 decembrie, între orele 9 și 14, va întrerupe furnizarea apei în Ghiroda, pe străzile Carpați și Poiana Ruscăi, pentru lucrări de modernizare a rețelei de apă. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil ca la robinetele consumatorilor din localitate să curgă apă tulbure. Deoarece această perturbare va fi de

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți, 6 decembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Ion Ionescu de la Brad Bl. 125, orele 9 – 17; Săcălaz – zona str. I și II, Seceani nr. 413, 418 și 245, Tormac – doar partea peste șosea dinspre Cadar, orele 9 – 17.

Top