Epoca Gheorghe Ciuhandu – trei cincinale de impliniri marete

În urmă cu exact 15 ani, într-o frumoasă zi de iunie 1996, domnul Gheorghe Ciuhandu ajungea primar al Timişoarei, aducând soarele şi pe străzile acestui – la acea vreme – posomorât oraş. Pe atunci, Timişoara era un oraş banal, ca oricare altul, şi nici măcar echipă de fotbal în Divizia A nu avea. Din acel moment, de la prima alegere a domnului Gheorghe Ciuhandu în funcţia de primar, Timişoara a cunoscut noi şi luminoase perspective, ajungând în doar trei cincinale (15 ani) unul dintre cele mai superbe oraşe din România. Dar ce spunem România, din întreaga Europă. Totul graţie efortului neprecupeţit pe care domnul primar Gheorghe Ciuhandu, împreună cu competenta sa echipă, l-a adus pe altarul propăşirii oraşului nostru. La tot pasul vezi şosele impecabile, clădiri maiestuoase proaspăt renovate, curăţenie ireproşabilă, parcuri desăvârşite, iluminat a giorno, parcări supra şi subterane, trafic fluidizat, investiţii uriaşe etc. Totul a făcut ca Timişoara să devină în scurt timp, alături de Giurgiu, un oraş de cinci stele.

Este de notorietate faptul că, în doar 15 ani, domnul Gheorghe Ciuhandu a făcut pentru arhitectura şi urbanismul oraşului nostru mai multe decât a făcut Antoni Gaudi pentru Barcelona. Stau mărturie adevăratele bijuterii arhitectonice din centrul oraşului, acele clădiri cu turnuleţe care au băgat boala invidiei în edilii din Paris, Londra sau Praga. Nu mai vorbim de splendida construcţie de sticlă din Piaţa Operei, o realizare luminoasă a şcolii de arhitectură din Timişoara care a învăţat din indicaţiile preţioase trasate de domnul primar Gheorghe Ciuhandu. Da, există şi cârcotaşi, care contestă superba realizare, dar aceştia trebuie să afle că şi în faţa palatului Luvru există o piramidă din sticlă, aşa cum bine sublinia pe vremuri o altă personalitate proeminentă a acestor locuri, domnul Constantin Ostaficiuc. Ce să mai spunem de minunăţia de parc, replică a complexului Stonehenge, cu bolovani importaţi din Grecia? Sub luminoasa conducere a domnului primar Gheorghe Ciuhandu a avut loc şi o reformă morală a Timişoarei. Astfel, clădiri importante, aparţinând unor spitale, şcoli, grădiniţe şi alte instituţii, au ajuns în posesia adevăraţilor proprietari din cunoscute familii princiare precum Vişinel von Stancu sau Ionelaş von Cârpaci.

Domnul primar Gheorghe Ciuhnadu s-a implicat în mod direct şi în dezvoltarea sportului timişorean. L-a adus, de exemplu, la Timişoara pe cunoscutul investitor şi om de fotbal Claudio Zambon. Chiar şi după ce a plecat, italianul a dus cu el în lume faima fotbalului timişorean, înfiinţând echipe cu numele de Poli ba pe la Drăgăşani, ba prin suburbiile Bucureştiului. Nu mai vorbim la acest aspect de bijuteria de stadion „Dan Păltinişanu”, care, din păcate, a fost luată cu japca de Consiliul Judeţean de la primărie. În timp ce stadionul era deţinut de primărie, aici se putea ţine practică de către studenţii de la Biologie şi Agronomie, care puteau studia rezistenţa plantelor de a creşte printre betoane sau comportamentul animalelor din familia rattus rattus (şobolan). Evident că voci duşmănoase, ziare şi ziarişti vânduţi duşmanilor intereselor Timişoarei nu puteau vedea cu ochi buni această dezvoltare fără precedent a Timişoarei, acuzând gratuit activitatea primăriei. De exemplu, s-a vorbit că instituţia a devenit un câmp de bătălie pentru găşti şi grupuri de interese care îşi dispută tot felul de afaceri dubioase. De fapt, este vorba de o reorganizare a oamenilor muncii din primărie în grupuri pentru eficientizarea muncii. Mai exact, pentru atragerea fondurilor de la diversele firme care au contracte cu primăria. Însă cine doreşte să cunoască mai multe lucruri despre activitatea domnului primar Gheorghe Ciuhandu are posibilitatea să citească articolele obiective din cea mai curajoasă publicaţie din oraşul de pe Bega, care spune lucrurilor pe nume: Monitorul Primăriei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

29 comentarii pentru acest articol

Abraxas a spus: (iunie 29th, 2011 at 18:01 )

Vai de capu’ nost cu asa primar

Abraxas a spus: (iunie 29th, 2011 at 18:02 )

Si daca il alegem si a 5-a oara ne meritam soarta

CRINA a spus: (iunie 29th, 2011 at 18:17 )

Lasati povestile.Veniti la Catedrala ora 12,15 ptr.Mitropolit DUMINICA ASTA

tarantino a spus: (iunie 29th, 2011 at 18:43 )

Haide, Gigele, trage tare sa-l ajungi pe „al batran”. Inca zece ani sa moara dusmanul de ciuda!

Marc a spus: (iunie 29th, 2011 at 19:45 )

Jos palaria pt articol! Si jos palaria….in fata timosrenilor care au suportat acest hot atatia ani dar totusi….fratilor, mai reveniti-va, jos Ciuhandu!!!!!

Un almajean de frunte!! a spus: (iunie 29th, 2011 at 23:10 )

Extraordinar articol,faceti domnle pe ziarul dumneavoastra si un sondaj online ori anonim ori unul pe facebook,sa vedem cine mai voteaza cu acest personaj,poate cativa pensionari,bucurosi de un parculet si bucurosi ca merg gratis cu ratt,desi daca ar stii cati bani se duc in acele parculete,sau cat de multe se putea face pentru actuala urbe?
Domle in 15 ani nu stiu sa fii ctitorit ceva notabil in afara borcanului,haosului,prafului,cvasifalimentului,lipsei unei centuri sud ,anveloparii de blocuri de vreo 20 de ori mai putine decat Cluj etc
Dar stiti cu totii explicati:Domle ne saboteaza Bucurestiul,ma intreb Sibiul cum poate avea 23km centura tip autostrada cu un primar ce vine dintr-un partid de 0.5 la suta?
Deva are funicular la cetate are un Aquapark nou nout cu multe bazine,saune etc…
Dar stai era sa uit si noi avem HEaven sau TErmal sau Strandul Tineretului inchiriate pe 3 lei unora si altora!!!!
Sa mi fie cu iertare dar strandul din Mako repet Mako de Szeged nu pot vorbi arata cu mult mai bine decat strandurile mai susnumite ce daca stiu bine sunt in spatiile primariei inchiriate pe un mizilic la oficial,unor descurcareti!!!
A era sa uit de parcul copiilor ce stagneaza de 8 ani,desigur domle aici vina apartine fostului prefect!!! Tot timpul altcineva e vinovat,parca il vad pe presedintele tarii!!! Oricum oricate nerealizari are viitorul nostru fost primar,as vota cu dansul pe presedentie decat la Primarie…Este cu mult mult mai bun decat actualul presedinte… Dansul poate e un om cinstit precum Iliescu,cei din jurul dansului sunt niste vipere si serpi crescuti la san si girati de catre dansul…

Deci avem….

cititorul a spus: (iunie 30th, 2011 at 09:53 )

WOW! Super articol!

Lili a spus: (iunie 30th, 2011 at 10:45 )

…mai putem adauga cu „mandrie” si alte „realizari” pe langa Parcul Copiilor si Parcul Rozelor (care a fost cel mai frumos parc din Europa): patinuarul, bazinul de inot cu platforma de sarituri, parcari subterane, si lista ar putea continua (Palatul copiilor, Liceul de Arte, etc). Cu regret spun ca, pe umerii orasului nostru stau doar „haine” ponosite sau „la mana a doua”. Sunt foarte multe nerealizari in acest oras, care, pe mine una (in calitate de timisoreanca), ma dor!
Daca dorim totusi o schimbare, clar trebuie sa participam la vot!

simi a spus: (iunie 30th, 2011 at 12:05 )

super editorialul, cu o singura corectie. in 2006, cand ciuhandu a fost inscaunat timisoara avea echipa in div A.

jean valjean a spus: (iunie 30th, 2011 at 13:10 )

C-o fi mai bun Robu! Halal!

Jhonny a spus: (iunie 30th, 2011 at 15:10 )

foarte bine spus! Si mai e ceva: sa ne explice Primarul Cihandu impreuna cu echipa lui banii cu care a „sponsorizat” echipa lui Iancu, care este acum in B/C. Cum de a virat cate 1 mil euro/an catre o echipa de fotbal fara sa se asigure de respectarea regulamentelor.

Dragoş a spus: (iunie 30th, 2011 at 20:00 )

Articol infect. Comentarii de oligofreni, cu o excepţie. De ce nu pleacă inşii ăştia nefericiţi la Arad? În plus, o ameţită n-a înţeles că ultimul protest în problema Mitropolitului nostru a avut loc în 26 iunie, când s-a citit SCRISOAREA DE MULŢUMIRE adresată Patriarhului. În 21 iulie, Sfântul Sinod va reda dreptul de semnătură Mitropolitului nostru.
În 3 iulie, la orele 12 şi 21 au loc adunări autorizate de solidarizare cu ctitorul Catedralei Mitropolitane Regele Mihai I de România, care a fost insultat în mod incalificabil de către încă locatarul de la Cotroceni. Mai citiţi şi voi pe bloguri, mai participaţi la câte un gest nobil, dacă vreţi să vă numiţi timişoreni şi să ştiţi ce se petrece important în oraş!

In sfarsit a spus: (iunie 30th, 2011 at 23:58 )

In sfarsit cineva spune lucrurilor pe nume! Felicitari din suflet. Banatenii trebuie sa inteleaga ca nu orice e banatean e bun prin definitie, or mai fi si pe aici uscaturi, ce naiba. Trebuie votat un GOSPODAR indiferent de unde vine si ce culoare politica are. Sugerez alegatorilor sa se uite inainte de a vota inclusiv cat e de curat, pieptanat, peticit sau nepeticit la haine viitorul primar, altfel, uite ce se intampla.
Si inca ceva: aici nu e vorba de plecat in alta parte daca nu ne convine (replica tipic banateneasca atunci cand raman fara alt raspuns), pentru ca atata timp cat traim in aceasta urbe trebuie pus umarul si imbunatatita calitatea vietii noastre, a tuturor, cam asta ar fi o atitudine corecta.

Rumburak a spus: (iulie 1st, 2011 at 01:09 )

pensionarii nu au internet. ei citesc doar renasterea banateana, pt ca ziarul moca de seara nu mai apare. si poate monitorul primariei. atit timp cit merg la vot doar pensionarii, nu vad alt primar peste drum de capitol.

edi a spus: (iulie 1st, 2011 at 13:41 )

Asra om gospodar, la cate realizari vad ca are, o sa plangeti de fericire cand scapati de el. sa speram ca vom avea din 2012 un primar ce stie sa scrie proiecte.
Singurul care a demonstrat pana in acest moment e Robu, ce-o facut la politehnica.

Sa nu uitam o alta mare realizare a spus: (iulie 1st, 2011 at 13:54 )

Vad ca nu pomeneste nimeni de una dintre cele mai „mari” realizari ale grasului: furtul aerului timisorenilor, prin instalarea fabricii de anvelope Continental. Singurii care au profitat au fost ei, gasca de hoti, din jurul ciuhandrului. Dumnezeu stie cita spaga au luat ca sa distruga calitatea aerului in asemenea hal. Rusine porcule!

Mitrovici Mihai a spus: (iulie 1st, 2011 at 16:12 )

Un articol impresionant, just si corect, in 1996 am plecat cu delegatie de 4 ani in Oltenia, mai exact la craiova, stiu ca am lasat in urma in acel moment un oras superb, Timisoara, si am fost nevoit sa merg la oltenii, experienta a fost unica as putea spune, a ajuns intr-un moment in care spaga grasa era in limite mari la craiova, orasul nu vedea ca se misca, nici vorba de amenajari de strazi, de parcuri, si a durat aceasta dezamagire a locuitorilor orasului pana in 2004, a venit celebrul solomon, in 2 ani de mandat, s-a reconfigurat orasul, drumuri impecabil asfaltate chiar si interiorul cartierelor, parcari noi, in a avut ambitia sa rearanjeze Piata Mihai Viteazul, numai intr-un an de zile, cu ar fi la noi Piata Operei, am suportat aceste schimbari benefice, banii au inceput sa vina in oras, s-au amenajat si refacut intr-un timp foarte scurt toate parcurile, si ganditi-va ca unul dintre ele are 90 de hectare, s-a creat zona tineretului, un parc superb, atentie pa bani europeni, cu terenuri de tenis profesionale, Ilie nastase cand a vazut a ramas cu gura cascata, de un an sunt in timisoara, ce sa zic in timp ce altii avanseaza noi stam pe loc, si mai grav Timisoara da inapoi, in acest an la craiova au loc doua investitii cu bani europeni , un pasaj suprateran, si unul subteran, un centru expozitional mai ceva ca Romexpo, se vede ca lucrurile se misca daca exista vointa, asa ca Domnule Primar al Timisoarei pune-te la treaba, sau ai decenta sa vizitezi ce alti au resit sa faca in timp scurt.

Andrei Popescu a spus: (iulie 1st, 2011 at 16:28 )

Ciuhandu lasa-ne, Mitrovici, ai perfecta dreptate, nu pot sa spun ca cunosc Craiova, dar am vazut-o in ultimi doi ani, se vede altceva, Craiova arata mult peste de Timisoara de azi, si se datoreaza managemenutului local, bravo lor, eu as spune ca e cel mai frumos oras din tara, asta este adevarul, faptul ca au reusit sa atraga cateva sute de milioane de euro doar bani europeni e un mare merit, au inteles ca pentru a avea investitii trebuie sa-si puna la punct orasul, pai Aeroportul craiova l-au pus la punct in cateva luni, stiu sigur asta, si stiu ca un priten de al meu banatean 100% are o echipa de constructori la Craiova pentru construirea unui nou complex al facultatii de Drept, si e o investitie uriasa, tot cu bani europeni, am vazut si faptul ca s-au apucat de acel pasaj suprateran.
Sper ca cineva sa candideze la noi si sa dea jos cu lenea, cum de altii reusesc si noi nu.
Timiosara va fi si este orasul meu de suflet, dar prea ne-am complacut cu imaginea din anii ’80 si chiar ’90 care nu mai este de actualitate.
Treziti-va banateni!

goran a spus: (iulie 1st, 2011 at 16:42 )

asa de fain e la craiova? pai mergeti acolo, fratilor! va retine ceva?

Mitrovici Mihai a spus: (iulie 1st, 2011 at 17:12 )

Nu trebuie sa fim orgoliosi ca nu avem de ce, Goran pui problema gresit e ca si cum ai spune „Nu vreau sa fiu curat, imi place imputit” , e am interat un lucru si acela ca se poate face treaba buna cu oameni potriviti, exemplu pe care l-am dat e elocvent, daca in anii ’80 ’90 Timisoara se bucura de admiratia celorlalti, si noi eram bucurosi si mandri ca se intampla, acum nu mai avem de ce sa fim mandri, e normal, ce ne opreste sa admiram pe altii, numai orgoliul prostesc si ideea preconceputa ” ca noi suntem cei mai buni” , examanele recente ale tinerilor nostri au demonstrat ca suntem ultimii la capitolul scoala, ne batem cu judetul tulcea pe ultimele locuri, sa va uitati sa vedeti cine se afla in fruntea clasamentului. A fi obiectiv nu inseamna ati deningra originea.

goran a spus: (iulie 1st, 2011 at 17:30 )

si cine e devina ca suntem ultimii la capitolul scoala? sa nu spui ca ciuhandu. ce naiba, asta e devina acum si pentru problema legata de balenele albastre si toate rahaturile de felul asta?
nu e voprba de orgoliu, dar in urmatorii 32546834578643871509868 ani migratia e de acolo spre aici. ca se fac lucruri bune si in partile alea e foarte bine, jos palaria. ca se pot face mai multe aici e adevarat, dar nu vreau sa o dam in sentimentalisme ieftione cu cat e de bine acolo, pentru ca nu e.

Mitrovici Mihai a spus: (iulie 1st, 2011 at 19:04 )

Goran , nu e de vina ciuhandu? cine finanteaza scolile, buricul pamantului? cine da bani, trebuie sa ceara si rezultate, migratii sunt peste tot stai linistit, iar daca vorbim de olteni, sa le zicem saru mana, ca ne-au colonizat pe la 1600 , ca vorbeam in maghiara sau in sarba, daca crezi ca in sangele tau , nu exista strop de oltean, te sfatuiesc, ca doar zic eu am o varsta apreciabila si am trait si cu bune si cu rele sa cercetezi istoria, de unde crezi ca avem orgoliul? cati ardeleni si moldoveni se vad ieftin in afara tarii, ca doar stii ca ua procentul cel mai mare de emigrare. Nu tin prelegeri rautacioase, dar sa mai stii un lucru, majoritatea functiile de conducere din acest oras, le au cei din sud, de ce oare? Si raspunsul il gasesti si la rezultatul examenelor de ieri si de azi, se intampla asta de peste 30 de ani.

necula danciu a spus: (iulie 1st, 2011 at 19:15 )

Iar o dati pe controverse regionale, foarte bine si laudabil ca in alte locuri se face treaba, pana la urma suntem romani si ne mutam unde ne este mai bine, sunt militar de profesie, tot ce este zona noastra din punct de vedere militar se subordoneaza Craiovei, de ce ar fi asta o jignire pentru Timisoara, ea nu se afla pe teritoriul Romaniei.
Foarte bine ca Craiova are investitii si se mandreste cu un oras frumos, dar sa nu imi spuna mie nimeni ca acolo nu e criza, peste tot s-a distrus economic vorbind, toata tara si ma refer la populatie, e saraca.

Tibi a spus: (iulie 1st, 2011 at 20:25 )

Vai vai. Toti ofticatii aici si pun pariu ca Ciuhandu va iesii iar din primul tur. Eu m-am plimbat prin tara si pot sa zic ca orice oras cu peste 300 000 locuitori este urat. Plin de blocuri ceausiste, drumuri proaste. Craiova?? frumos oras..pacat ca e locuit..la fel si Romania.

jean valjean a spus: (iulie 2nd, 2011 at 01:23 )

Dac[ tot vorbiti de Craiova, ca noi suntem falosi si banateni. Centura la ei s-a facut intr-un an iar la noi in 12. Si nu e mare diferenta de distanta. La ei e 9 km, la noi 12. Unii pot, altii traiesc din amintiri.

goran a spus: (iulie 2nd, 2011 at 08:59 )

asta cu ciuhandu si vina lui pentru rezultatele proaste ale scolilor e buna. subiectul asta nu-l comentez. in ceea ce-i priveste pe olteni, nu m-am referit la ei in mod expres. la fel de bine iti mai pot spune ca timisoara a fost timp de 7 ani capitala ungariei. 1317-1324, pe vremea lui carol robert d anjou, daca iti spune ceva. cat despre sangele de oltean care ne curge sau nu prin vene iti mai spun ca nu a curs strop de sange prin venele vreunui timisorean care a lansat premierele din Timisoara. spui despre ardeleni si ceilalti ca sunt mai migratori decat oltenii. se poate, dar asta e pentru ca astia au auzit si de occident. facultastile din timisoara sunt pline de studenti din tg jiu, dreobeta etc… si nu din moldova sau ardeal, unde exista universitati valoroase.

tarantino a spus: (iulie 2nd, 2011 at 09:25 )

Mult spus capitala Ungariei. A fost de fapt o resedinta regala.

goran a spus: (iulie 2nd, 2011 at 10:58 )
miruna domocle a spus: (iulie 3rd, 2011 at 11:27 )

Goran, Timisoara nu este singurul oras ce a avut premiere, au fost si altele, uite citeste aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Craiova

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că acolo a fost reamenajată parcarea, iar acum urmează partea din fața pieței. Viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat finalizarea lucrărilor desfășurate în această perioadă, în Piața Badea Cârțan. Mai precis, s-a turnat asfalt nou pe strada aflată în spatele pieței, între...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala Constantin Jude. Este meciul secund din disputa pentru locul al treisprezecelea. SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara conduce cu 1-0 la partide, după victoria de vineri, 3 mai, de la Rm. Vâlcea, 88-73. Seria se dispută după sistemul „două din trei”....
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

clasa pregatitoare

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Imediat după acestă vacanță, elevii vor începe ultimul modul al anului școlar 2023-2024. Modulul 5, care este și ultimul din acest an școlar va dura aproximativ o lună și jumătate, finalizându-se pe 21 iunie, când...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate, în martie, în București – 10.251, Ilfov – 4.230 și Timiș – 2.605, arată datele Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Teleorman – 143, Covasna – 329...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate, în martie, în București – 10.251, Ilfov – 4.230 și Timiș – 2.605, arată datele Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Teleorman – 143, Covasna – 329...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar
Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că acolo a fost reamenajată parcarea, iar acum urmează partea din fața pieței. Viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat finalizarea lucrărilor desfășurate în această perioadă, în Piața Badea Cârțan. Mai precis, s-a turnat asfalt nou pe strada aflată în spatele pieței, între...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate
Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Imediat după acestă vacanță, elevii vor începe ultimul modul al anului școlar 2023-2024. Modulul 5, care este și ultimul din acest an școlar va dura aproximativ o lună și jumătate, finalizându-se pe 21 iunie, când...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare
Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul regulat pe locul secund, a jucat finala Cupei şi va încheia şi play-off-ul pe locul 2, ceea ce înseamnă accederea în finala mare a competiţiei. Feroviarii mai au o singură partidă de disputat înainte de meciurile cu trofeul pe masă....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul meci oficial înaintea de marea finală
Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în continuare slăbuţ, iar ca atare, Ministerul Educației a decis să înființeze noi clase de fotbal pentru fete în cinci orașe din România. Ca urmare a colaborării de mai mulți ani cu Federația Română de Fotbal, Ministerul Educației a anunțat recent,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală
Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, nu mai răspundea la telefon când îl contactau apropiații. Ajunși la fața locului, pe strada Iosif Octavian din Timișoara, au constatat că bărbatul se afla decedat în apartament,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte
Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația Scaunului apostolic al Romei și voința Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj SCRISOARE PASTORALĂ la sărbătoarea Învierii Domnului – 2024 Clerului, călugărilor, călugărițelor, credincioșilor greco-catolici și tuturor creștinilor iubitori de Dumnezeu Preacucernici părinți, dragi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj
Top