Cine a avut chef, duminică, să guste o mâncare mai altfel n-a trebuit să meargă decât până la Pădurea Verde, unde a avut loc Festivalul Vânătorilor. Timișorenii au venit să deguste delicioasele preparate la ceaun, dar și să admire măiestria vânătorilor, care s-au întrecut în concursuri de tir.
În jur de 1.000 de oameni au ieșit din case, duminică, înainte de prânz, la Festivalul Vânătorilor. Deasupra zonei plutea un miros îmbietor de mâncare gătită la ceaun, așa că toată lumea a așteptat startul concursului de gătit. Până să înceapă degustarea gulașului sau a tocanelor la care vânătorii-bucătari au trudit întreaga dimineață, publicul a fost îmbiat cu o demonstrație a câinilor de vânătoare sau un concurs de talere.
Bucătarii , veniți nu doar din România, ci și din Serbia sau Ungaria, n-au fost prea generoși cu detaliile, pentru că fiecare dintre ei are cel puțin un ingredient secret pe care-l pune în mâncarea pe care o prepară. Rețeta marinatei în care este lăsată ore în șir carnea nu se dezvăluie niciodată, așa că pofticioșilor nu le rămâne decât să ghicească mirodeniile care dau tocăniței sau gulașului acel gust inegalabil.
Au fost acordate diverse premii și diplome, totul în acorduri de muzică populară. La standurile amenajate s-au găsit tot felul de produse, inclusiv țuică sârbească, la prețul de 25 de euro sticla de un litru. N-au lipsit nici suvenirurile tematice, preferate mai ales de cei mici. De la un astfel de eveniment nu putea fi absente oficialitățile, astfel că în zonă au putut fi văzuți președintele CJ, Titu Bojin, vicepreședintele CJ, Călin Dobra, sau consilierul județean Adrian Negoiță, dar și fostul vicepreședinte al CJ, Viorel Coifan, un pasionat al vânătorii.
Comentarii prin facebook