Preţuri la jumătatea celor cerute în laboratoarele din Timişoara. Este vorba despre costurile analizelor care se fac în noul laborator al Spitalului Judeţean, în cazul pacienţilor care nu sunt internaţi în unitatea medicală sau nu au bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist.
„Pentru cei care nu sunt internaţi, nu au bilet şi vor să facă analize, performanţa este asigurată, iar costurile pe care Spitalul Judeţean le aplică pacienţilor care nu au alte mijloace decât cele financiare să îşi facă analizele sunt incomparabil mai mici decât cele de la alte laboratoare”, spune dr. Marius Craina, managerul spitalului. În laborator se pot realiza 4.000 de investigaţii pe oră. Pentru că este o linie complet automatizată – două aparate de imunologie, două aparate de biochimie şi o rezervă de biochimie – este redus riscul de apariție a erorii umane.
Vechiul laborator al SCJUT este în continuare funcţional, dar numai pentru Unitatea de Primiri Urgenţe. În cazul noii linii de efectuare a analizelor medicale, conducerea unităţii îşi doreşte o colaborare cu toate spitalele din judeţ. „Avem nevoie de sprijinul şi colaborarea tuturor celoralalte spitale din Timişoara şi din judeţ, pentru a aduce un număr cât mai mare de analize, pentru a utiliza aparatul la întreaga lui capacitate. S-a discutat deja cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Ministerul Sănătăţii şi facem demersurile pentru a realiza acest centru pilot de laborator aici la Spitalul Judeţean”, a mai precizat Craina. Linia de laborator a costat un milion de de euro și a fost cumpărată acum doi ani de Ministerul Sănătăţii. A stat însă nefolosită, pentru că nu a fost găsit un spațiu în care să fie instalată.
Comentarii prin facebook