Oficialii RCM Timisoara, suspectati de neglijenta si trimisi de FRR la detectorul de minciuni!

Federaţia Română de Rugby (FRR) a răspuns adresei înaintate de RCM UV Timişoara referitoare la cazul celor şase jucători fără viză medicală. Concluzia este stupefiantă: toţi cei implicaţi în cazul de sâmbătă sunt poftiţi la detectorul de minciuni! Oficialii FRR susțin, de asemenea, că solicitarea înaintată de clubul timișorean nu are număr de înregistrare, semnătură şi ştampilă oficială.

rugby3

În semifinala de sâmbătă, RCM Timișoara n-a putut beneficia de aportul a șase titulari, filele cu vizele medicale din carnetele lor de joc fiind rupte. Meciul a fost câștigat de Farul Constanța, cu 9-0, iar primarul Nicolae Robu a chemat poliția, pentru ca oamenii legii să deslușească ițele cazului și să constate cine este de vină pentru această situație. Clubul timișorean a trimis o hârtie oficială către Federația Română de Rugby și, în aceeași zi, a primit răspunsul. Oficialii FRR acuză de neglijență reprezentanții RCM Timișoara și spun, printre altele, că „bugetul confidențial” al clubului nu permite încălcarea cadrului legal. În plus, îi trimit pe toți cei implicați în acest caz la… poligraf.
Iată integral comunicatul FRR:

Ca urmare a adresei dumneavoastră din data de 7 septembrie 2014, fără număr de înregistrare, semnătura și ștampilă oficială, vă comunicăm următoarele:

Carnetele de legitimare ale jucătorilor clubului dumneavoastră au fost predate observatorului oficial al partidei, Gheorghe Sabău, în jurul orei 19:10, în condițiile în care în adresa dumneavoastră se menționează drept oră de predare 18:45. Primul carnet de legitimare verificat i-a aparținut jucătorului Fercu Cătălin, arbitrul asistent nr. 1 Bogdan Milita constatând absența vizei medicale. S-a procedat la verificarea următorului carnet de legitimare, aparținând jucătorului Calafeteanu Valentin, constatându-se aceeași absență a vizei medicale. În regulamentele Federației Române de Rugby nu este stipulat un protocol de predare-primire a carnetelor de legitimare.

rugby2

În jurul orei 19:-19:20, arbitrul partidei, Vlad Iordăchescu, l-a anunțat pe managerul echipei RCM UV Timișoara, Bogdan Bradu, că s-a constatat lipsa vizei medicale pe un număr de 6 (șase) carnete de legitimare. La întrebarea arbitrului partidei referitoare la ultima verificare a tuturor carnetelor de legitimare, acesta a declarat că data ultimei verificări a fost marți, 02.09.2014, înaintea plecării în cantonament, declarație care poate fi confirmată de toți cei prezenți în cabină. În discuțiile dintre brigadă de arbitri (nu comisie), observatorul oficial al partidei și reprezentantul clubului RCM UV Timișoara s-a precizat articolul nr.32 din ROAR conform căruia :
Art. 32.1. Jocurile oficiale încep după efectuarea următoarelor formalități: a) arbitrul invit㠃managerii celor două echipe să completeze raportul de arbitraj, să verifice în mod reciproc identitatea jucătorilor, după care verifică el însuși dacă toți jucătorii înscriși în raportul de arbitraj sunt legitimați pentru echipă respectivă, au viză medicală valabilă și asigurări medicale ale tuturor jucătorilor menționați în raportul de arbitraj și/sau anunțul oficial. Jucătorilor care nu sunt legitimați pentru echip respectivă nu au viză medicală la zi sau nu au asigurări medicale nu li se va permite să ia parte la joc.
Cap. 7 al Regulamentului pentru Statutul și Transferul Jucătorilor de Rugby art.39.2 precizează: „controlul medico-sportiv se efectuează la unitățile medicale autorizate în acest scop: cabinete medico-sportive, dispensare pentru sportivi, servicii de control medico-sportiv sau alte unități medicale de specialitate sportivă acreditate de Ministerul Sănătății”.

Observatorul oficial al partidei a refuzat vizarea la teren a carnetelor de legitimare, întrucât nu există nicio astfel de procedură legală stipulată pentru a se face vizarea în absența unor documentele medicale oficiale justificative – registru, fise medicale etc. Aplicarea unei situații de forță majoră (definită conform ROAR art. 44.6.) nu a fost posibilă întrucât circumstanțele/contextul nu se încadrau în precizările/definiția conform ROAR. Singură decizie posibilă putea fi luată de către structura avizată de conducere a FRR, Colegiul Director, care nu s-ar fi putut întruni în plen în timp util. Partida nu putea fi reprogramată invocându-se forță majoră, întrucât condițiile reprogramării sunt cele stipulate de ROAR art. 43 a), b). Observatorul oficial și brigada de arbitri nu au competență în a stabili dacă cele șase carnete de legitimare au fost distruse sau incomplete. Reprezentantul clubului RCM UV Timișoara, manager Bogdan Bradu, a înmânat Anunțul Oficial și Carnetele de legitimare observatorului oficial, a achitat baremurile de arbitraj, după care a părăsit cabina arbitrilor, fără a-și manifestă dorința de a asista la verificarea carnetelor de legitimare, dar în același timp neinterzicându-i-se în niciun moment prezența în cabină.

rugby4

Nefiind una dintre persoanele oficiale care ar fi putut avea acces la cabină arbitrilor, primarul orașului Timișoara, Nicolae Robu, însoțit de Filipaș Dușan, vicepreședinte al RCM UV Timișoara (suspendat pe o perioadă de șase luni) și Dan Dinu, membru al Biroului Federal, au fost tratați cu politețe de către brigada de arbitri și observatorul oficial, fiindu-le totuși permis accesul în cabină, în contradicție cu prevederile art.31.2 al ROAR. Pauza dintre reprize este folosită de către brigada de arbitri pentru analiza primei părți a jocului și pentru pregătirea celei de a doua, brigadă de arbitri punându-se la dispoziția organelor de cercetare după sfârșitul partidei

Incidentul, unic pe scena rugbyului românesc, aduce grave prejudicii acestui sport, iar neglijența celor care asigură managementul echipei RCM UV Timișoara nu trebuie transferată în responsabilitatea Federației Române de Rugby. Palmaresul clubului (3 titluri), împreună cu bugetul confidențial al acestuia nu sunt elemente care să permită clubului RCM UV Timișoara încălcarea cadrului legal constituit de Statut, ROAR și RSTJ. Conform acestora și Manualului SuperLigii CEC Bank, verificarea legitimațiilor de joc se face obligatoriu la fiecare meci, înainte de începerea acestuia. FRR solicită organelor abilitate să extindă ancheta în cazul carnetelor de legitimare clubului RCM UV Timișoara și să prezinte concluzii în cel mai scurt timp. Situația este una regretabilă și poate unică în istoria rugbyului românesc, și de aceea trebuie elucidată cât mai curând posibil.

rubgy1

Federația recomandă tuturor celor implicați să fie ponderați în declarații și să nu facă insinuări pe această temă. RCM UV Timișoara și organele abilitate trebuie să analizeze și dacă toți cei responsabili de carnetele de legitimare din partea clubului și-au făcut datoria. Una dintre variantele agreate de FRR este folosirea testului poligraf atât în cazul oficialilor partidei, dar și în cazul mai multor persoane din cadrul clubului timișorean. Considerăm că prejudiciul nu este al RCM UV Timișoara, ci al rugbyului românesc și că astfel de situații nu aduc cinste spiritului jocului, trebuind pedepsite sever. Federația Română de Rugby apreciază că oficialii partidei au procedat corect și că toate regulamentele au fost respectate. Vizita medicală este o cerință obligatorie care trebuie să existe în carnetele de legitimare la momentul jocului și să fie valabilă, pentru ca un jucător să poată evolua. Orice alte discuții și posibilități exprimate de diverse persoane pe această temă sunt în afară cadrului legal stabilit de FRR și nu pot fi luate în calcul.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

pif a spus: (septembrie 8th, 2014 at 19:16 )

era de asteptat, ca doar nu o sa spuna ca ei- FRR- au rupt foile pentru a arata clubului cine e seful in rugby si de cine depind si ce patesc cei care nu trimit jucatori la Bucuresti pe gratis. nu stiam ca la rugby e mai rau ca in fotbal, mai invata omul.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


Vessmary

Administratie vezi arhiva Administratie

L'architect du beaute

Politica vezi arhiva Politica

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Sport vezi arhiva Sport

Timișoara a fost din nou un reper important pe harta scrimei mondiale. Cupa Floreta a atras atenţia

Clubul ACS Floreta Timișoara, alături de Federația Română de Scrimă, a organizat în acest weekend cea de-a VIII-a ediție a Cupei Floreta, un circuit European de scrimă, arma floretă, care a adus împreună peste 320 de sportivi din mai mult de 10 țări. Desfășurat la complexul sportiv Banu Sport din Timișoara pe parcursul celor două...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara a fost din nou un reper important pe harta scrimei mondiale. Cupa Floreta a atras atenţia
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

isho.ro
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Compania timișoreană Grafoprint a fost achiziționată de o societate din Polonia

Una dintre cele mai vechi societăți românești din domeniul tipăriturilor, societatea Grafoprint din Timișoara, a fost preluată de o societate similară din Polonia. Prime Label Group este deținută de fondul de investiții Innova Capital. Acționarul majoritar al Grafoprint era cunoscutul om de afaceri și fost politician, Radu Dimeca, în afacere fiind asociat cu mai mulți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania timișoreană Grafoprint a fost achiziționată de o societate din Polonia

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Exilat în ultimii zece ani la Oradea, pe motiv că-i stătea ca un ghimpe în ochi încă preşedintelui Klaus Iohannis, Ilie Bolojan se întoarce acum la vârful politicii. Pe cai mari. Într-o derivă totală, PNL-iştii îl anunţă drept viitor premier, cu condiţia necesară şi suficientă ca Nicolae Ciucă să ajungă preşedinte. O legătură de cauzalitate,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie. Cum vor PNL-iştii să ne vândă la pachet cartea bună (Ilie Bolojan) cu plenarele de partid (Nicolae Ciucă)
Una dintre cele mai vechi societăți românești din domeniul tipăriturilor, societatea Grafoprint din Timișoara, a fost preluată de o societate similară din Polonia. Prime Label Group este deținută de fondul de investiții Innova Capital. Acționarul majoritar al Grafoprint era cunoscutul om de afaceri și fost politician, Radu Dimeca, în afacere fiind asociat cu mai mulți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania timișoreană Grafoprint a fost achiziționată de o societate din Polonia
În dimineața de 5 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Lugoj, orașul Făget și mai multe comune din județul Timiș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai mulţi traficanţi de droguri din Timiş s-au trezit dis-de-dimineaţă cu „mascaţii” la uşă
Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, afirmă că a acceptat poziţia de consilier personal al lui Alfred Simonis fiindcă nu are ifose, iar CV-ul îi este plin de realizări. La puţine minute după ce deBanat a anunţat că Nicolae Robu este primul consilier personal al noului preşedinte al CJ Timiş, Alfred Simonis, fostul primar al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Robu, despre poziţia de consilier personal al lui Alfred Simonis: “La mine nu e loc de ifose, nu fac lucrurile pentru funcții și titluri”
Unul dintre cele mai interesante proiecte care au ajutat la promovarea Timișoarei a ajuns la final. Asociația CDPP – Centrul pentru Dezvoltare Personală și Profesională a desfășurat proiectul „Treasure of Timișoara”. Evenimentele principale au presupus 8 de activități de treasure hunt în cartierele Elisabetin, Iosefin și Fabric și 2 evenimente de tip history box. Proiectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul Treasure of Timișoara a ajuns la final/FOTO
Chiar a doua zi după învestirea lui Alfred Simonis în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, explodează prima bombă privind oamenii cu care va lucra. Astfel, primul său consilier personal va fi Nicolae Robu, fost primar al Timişoarei timp de două mandate. Un al doilea consilier va fi Cristian Moş, fost vicepreşedinte al CJ Timiş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză de proporţii! Nicolae Robu, primul consilier personal al lui Alfred Simonis. Al doilea consilier va fi Cristian Moş
  Noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis, spune că nu a reușit încă să se familiarizeze cu actuala organigramă a instituției, dar că în zilele viitoare o va face. Totuși, consideră că este una prea stufoasă, cu prea mulți angajați, dar prioritatea nu este să demareze concedierile. Cei incompetenți vor pleca, indiferent cine...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis se gândește la o nouă organigramă la CJT. O parte din servicii, asistența socială sau paza, ar putea fi externalizate
Succes garantat! Ca urmare a interesului publicului pentru evenimentul teatral care îl are ca protagonist pe actorul american John Malkovich, Teatrul Național din Timișoara suplimentează numărul de reprezentații ale spectacolului THE INFAMOUS RAMIREZ HOFFMAN. „Așadar, avem plăcerea să anunțăm că marți, 5 noiembrie 2024, se pun în vânzare biletele pentru cea de-a treia reprezentație a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu două, ci trei reprezentaţii pe scena Naţionalului timişorean cu John Malkovich în luna noiembrie
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele sale, rezultat din pasiunea și dorința unor designeri cu experiență. Aceștia și-au propus să creeze ținute care să celebreze frumusețea și delicatețea femeii moderne, fie ea visătoare și romantică sau puternică și realistă. Produsele VESSMARY sunt concepute pentru a răspunde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul VESSMARY: De 11 ani, redefinind eleganța feminină în România
Echipa Festivalului Rod s-a întors după gratii la începutul toamnei, cu proiecția filmului „Crulic. Drumul spre dincolo”, care prezintă povestea cetățeanului român Claudiu Crulic, decedat după ce a intrat în greva foamei, într-o închisoare din Polonia. Proiecția a fost însoțită de o sesiune foto realizată de Soltesz Theophil, cu imagini ce explorează viața de zi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa Festivalului Rod a ajuns din nou la Penitenciarul de pe Popa Șapcă/Foto
Top