Oficialii RCM Timisoara, suspectati de neglijenta si trimisi de FRR la detectorul de minciuni!

Federaţia Română de Rugby (FRR) a răspuns adresei înaintate de RCM UV Timişoara referitoare la cazul celor şase jucători fără viză medicală. Concluzia este stupefiantă: toţi cei implicaţi în cazul de sâmbătă sunt poftiţi la detectorul de minciuni! Oficialii FRR susțin, de asemenea, că solicitarea înaintată de clubul timișorean nu are număr de înregistrare, semnătură şi ştampilă oficială.

rugby3

În semifinala de sâmbătă, RCM Timișoara n-a putut beneficia de aportul a șase titulari, filele cu vizele medicale din carnetele lor de joc fiind rupte. Meciul a fost câștigat de Farul Constanța, cu 9-0, iar primarul Nicolae Robu a chemat poliția, pentru ca oamenii legii să deslușească ițele cazului și să constate cine este de vină pentru această situație. Clubul timișorean a trimis o hârtie oficială către Federația Română de Rugby și, în aceeași zi, a primit răspunsul. Oficialii FRR acuză de neglijență reprezentanții RCM Timișoara și spun, printre altele, că „bugetul confidențial” al clubului nu permite încălcarea cadrului legal. În plus, îi trimit pe toți cei implicați în acest caz la… poligraf.
Iată integral comunicatul FRR:

Ca urmare a adresei dumneavoastră din data de 7 septembrie 2014, fără număr de înregistrare, semnătura și ștampilă oficială, vă comunicăm următoarele:

Carnetele de legitimare ale jucătorilor clubului dumneavoastră au fost predate observatorului oficial al partidei, Gheorghe Sabău, în jurul orei 19:10, în condițiile în care în adresa dumneavoastră se menționează drept oră de predare 18:45. Primul carnet de legitimare verificat i-a aparținut jucătorului Fercu Cătălin, arbitrul asistent nr. 1 Bogdan Milita constatând absența vizei medicale. S-a procedat la verificarea următorului carnet de legitimare, aparținând jucătorului Calafeteanu Valentin, constatându-se aceeași absență a vizei medicale. În regulamentele Federației Române de Rugby nu este stipulat un protocol de predare-primire a carnetelor de legitimare.

rugby2

În jurul orei 19:-19:20, arbitrul partidei, Vlad Iordăchescu, l-a anunțat pe managerul echipei RCM UV Timișoara, Bogdan Bradu, că s-a constatat lipsa vizei medicale pe un număr de 6 (șase) carnete de legitimare. La întrebarea arbitrului partidei referitoare la ultima verificare a tuturor carnetelor de legitimare, acesta a declarat că data ultimei verificări a fost marți, 02.09.2014, înaintea plecării în cantonament, declarație care poate fi confirmată de toți cei prezenți în cabină. În discuțiile dintre brigadă de arbitri (nu comisie), observatorul oficial al partidei și reprezentantul clubului RCM UV Timișoara s-a precizat articolul nr.32 din ROAR conform căruia :
Art. 32.1. Jocurile oficiale încep după efectuarea următoarelor formalități: a) arbitrul invit㠃managerii celor două echipe să completeze raportul de arbitraj, să verifice în mod reciproc identitatea jucătorilor, după care verifică el însuși dacă toți jucătorii înscriși în raportul de arbitraj sunt legitimați pentru echipă respectivă, au viză medicală valabilă și asigurări medicale ale tuturor jucătorilor menționați în raportul de arbitraj și/sau anunțul oficial. Jucătorilor care nu sunt legitimați pentru echip respectivă nu au viză medicală la zi sau nu au asigurări medicale nu li se va permite să ia parte la joc.
Cap. 7 al Regulamentului pentru Statutul și Transferul Jucătorilor de Rugby art.39.2 precizează: „controlul medico-sportiv se efectuează la unitățile medicale autorizate în acest scop: cabinete medico-sportive, dispensare pentru sportivi, servicii de control medico-sportiv sau alte unități medicale de specialitate sportivă acreditate de Ministerul Sănătății”.

Observatorul oficial al partidei a refuzat vizarea la teren a carnetelor de legitimare, întrucât nu există nicio astfel de procedură legală stipulată pentru a se face vizarea în absența unor documentele medicale oficiale justificative – registru, fise medicale etc. Aplicarea unei situații de forță majoră (definită conform ROAR art. 44.6.) nu a fost posibilă întrucât circumstanțele/contextul nu se încadrau în precizările/definiția conform ROAR. Singură decizie posibilă putea fi luată de către structura avizată de conducere a FRR, Colegiul Director, care nu s-ar fi putut întruni în plen în timp util. Partida nu putea fi reprogramată invocându-se forță majoră, întrucât condițiile reprogramării sunt cele stipulate de ROAR art. 43 a), b). Observatorul oficial și brigada de arbitri nu au competență în a stabili dacă cele șase carnete de legitimare au fost distruse sau incomplete. Reprezentantul clubului RCM UV Timișoara, manager Bogdan Bradu, a înmânat Anunțul Oficial și Carnetele de legitimare observatorului oficial, a achitat baremurile de arbitraj, după care a părăsit cabina arbitrilor, fără a-și manifestă dorința de a asista la verificarea carnetelor de legitimare, dar în același timp neinterzicându-i-se în niciun moment prezența în cabină.

rugby4

Nefiind una dintre persoanele oficiale care ar fi putut avea acces la cabină arbitrilor, primarul orașului Timișoara, Nicolae Robu, însoțit de Filipaș Dușan, vicepreședinte al RCM UV Timișoara (suspendat pe o perioadă de șase luni) și Dan Dinu, membru al Biroului Federal, au fost tratați cu politețe de către brigada de arbitri și observatorul oficial, fiindu-le totuși permis accesul în cabină, în contradicție cu prevederile art.31.2 al ROAR. Pauza dintre reprize este folosită de către brigada de arbitri pentru analiza primei părți a jocului și pentru pregătirea celei de a doua, brigadă de arbitri punându-se la dispoziția organelor de cercetare după sfârșitul partidei

Incidentul, unic pe scena rugbyului românesc, aduce grave prejudicii acestui sport, iar neglijența celor care asigură managementul echipei RCM UV Timișoara nu trebuie transferată în responsabilitatea Federației Române de Rugby. Palmaresul clubului (3 titluri), împreună cu bugetul confidențial al acestuia nu sunt elemente care să permită clubului RCM UV Timișoara încălcarea cadrului legal constituit de Statut, ROAR și RSTJ. Conform acestora și Manualului SuperLigii CEC Bank, verificarea legitimațiilor de joc se face obligatoriu la fiecare meci, înainte de începerea acestuia. FRR solicită organelor abilitate să extindă ancheta în cazul carnetelor de legitimare clubului RCM UV Timișoara și să prezinte concluzii în cel mai scurt timp. Situația este una regretabilă și poate unică în istoria rugbyului românesc, și de aceea trebuie elucidată cât mai curând posibil.

rubgy1

Federația recomandă tuturor celor implicați să fie ponderați în declarații și să nu facă insinuări pe această temă. RCM UV Timișoara și organele abilitate trebuie să analizeze și dacă toți cei responsabili de carnetele de legitimare din partea clubului și-au făcut datoria. Una dintre variantele agreate de FRR este folosirea testului poligraf atât în cazul oficialilor partidei, dar și în cazul mai multor persoane din cadrul clubului timișorean. Considerăm că prejudiciul nu este al RCM UV Timișoara, ci al rugbyului românesc și că astfel de situații nu aduc cinste spiritului jocului, trebuind pedepsite sever. Federația Română de Rugby apreciază că oficialii partidei au procedat corect și că toate regulamentele au fost respectate. Vizita medicală este o cerință obligatorie care trebuie să existe în carnetele de legitimare la momentul jocului și să fie valabilă, pentru ca un jucător să poată evolua. Orice alte discuții și posibilități exprimate de diverse persoane pe această temă sunt în afară cadrului legal stabilit de FRR și nu pot fi luate în calcul.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

pif a spus: (septembrie 8th, 2014 at 19:16 )

era de asteptat, ca doar nu o sa spuna ca ei- FRR- au rupt foile pentru a arata clubului cine e seful in rugby si de cine depind si ce patesc cei care nu trimit jucatori la Bucuresti pe gratis. nu stiam ca la rugby e mai rau ca in fotbal, mai invata omul.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Top