Vrem sa inchidem in sfarsit inelul de circulatie, astfel incat si Timisoara sa beneficieze de sosea de centura (P)

Sorin Grindeanu, fostul ministru al Comunicațiilor, afirmă că se va implica personal în acest demers până la realizarea completă

Ați decis să candidați pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Va fi o cursă interesantă, anul acesta, nu credeți?

sorin grindeanu

În mod cert, nicio cursă electorală nu este ușoară. Întotdeauna există o teamă, acolo în subconștient, de a nu dezamăgi electoratul bănățean, care, fără dubii, este unul educat și implicat din toate punctele de vedere, mai ales când vine vorba să ia decizii importante privind societatea în care trăiește. Este foarte adevărat, normal pe de altă parte, că au existat momente în care timișenii au boicotat votul, tocmai pentru că, de cele mai multe ori, nici candidații nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Până la urmă, așa cum am spus, nu e vorba despre teama de a pierde sau nu alegerile, ci despre dorința de a reuși să te ridici la înălțimea dată de încrederea oamenilor. Când promiți ceva, trebuie să și faci!

Am observat că ați propus un „Parteneriat pentru viitor”. La ce vă referiți și cum vedeți dumneavoastră această „asociere” cu bănățenii?

Parteneriatul pentru viitorul Timișului începe, evident, în Timișoara. Nici nu se putea altfel, având în vedere că suntem primul județ liber din România, după căderea comunismului. Mai presus de orice, din noua mea postură, dacă voi fi ales, cea de viitor președinte al CJ Timiș, înțeleg să le propun bănățenilor un „Parteneriat pentru viitor”, care să imprime județului nostru un ritm nou, o direcție proaspată, o traiectorie corectă, profesionalism și, foarte important, responsabilitate în actul administrativ. Parteneriatul meu l-am intitulat PENTRU VIITOR, deoarece suntem obligați cu toții, să avem puterea de a renunța la ceea ce ne blochează, la metehnele învechite, la jocuri mărunte și meschine. Orgoliile nu sunt bune, pot conduce la blocaje reale și pot afecta viața unor comunități întregi. Uitați-vă câte proiecte importante a pierdut, atât Timișoara cât și CJ Timiș, tocmai din cauza unor orgolii și din cauza lipsei de comunicare. Cred că vremea combinatorilor transpartinici a trecut, e timpul pentru modernizarea reală, pentru progres. Este important și vital ca toți cei care dețin funcții publice, în special la vârf, să înțeleagă că sunt în slujba comunității și să înceteze să mai facă jocuri. Cetățenii vor proiecte palpabile, nu promisiuni și combinații meschine!

Aveți multă experiență în administrație, atât în cea locală, cât și la centru. Ați deținut funcții importante, ați administrat domenii de impact major, dacă ne gândim la Ministerul Societății Informaționale. Nu credeți că va fi greu să gestionați un județ ca Timișul, dacă veți ajunge președinte?

Chiar dacă am fost plecat la București, și asta doar în timpul săptămânii, nu am fost nicio clipă decuplat de la problemele reale ale Timișului. Din contră, indiferent în ce postură am fost, parlamentar sau ministru, toți cei care au apelat la mine, fie primari sau alte autorități locale, au găsit în persoana mea un partener de nădejde și de dialog. Dovadă lucrurile concrete și frumoase pe care le-am facut împreună pentru județul nostru. Proiectul Spitalului de Copii, deși este un demers de suflet al meu și putem spune că e o realizare, prefer să nu mai discut despre el, chiar să nu mi-l asum, dacă pe unii îi deranjează. Important e să îl vedem finalizat, iar aici e sarcina Primăriei Timișoara. Este evident ca Timișoara trebuie să intre în logica marilor capitale europene, care au lideri administrativi social-democrați. Repet: anul acesta, totul trebuie să se rezume la OAMENI, orice proiect trebuie să fie în folosul BĂNĂȚENILOR, orice modificare reală trebuie să fie în folosul COMUNITĂȚII. Timișul are un potențial uriaș, uman, în primul rând, apoi economic, cultural, artistic. Nu putem să ne bucurăm de faptul că avem un pasaj, care a fost proiectat în vechiul mandat. E anormal ca, în județul Timiș, să mergem între localități, încă pe drumuri pietruite, să nu avem canalizare și apă în secolul XXI. Chiar atât de puțin merită bănățenii?

Cel puțin în acest ciclu electoral, așteptările bănățenilor sunt mari…

Tocmai de aceea, împreună cu dr. Florin Bîrsășteanu, candidatul PSD pentru Primăria Timișoara, propunem proiecte serioase. O nouă maternitate și o secție ultramodernă de neonatologie a fost aprobată de Ministerul Sănătății și tot pe acest palier suntem în discuții avansate cu Banca Mondială pentru finanțare. Vrem să închidem, în sfârșit inelul de circulație, astfel încât și Timișoara să beneficieze de șosea de centură completă, iar traficul greu să fie scos, odată pentru totdeauna în afara orașului. Aici e un minus clar al autorităților locale și județene, cum de a fost posibil în toate orașele mari din țară să existe centură și la noi nu!? Inclusiv Lugojul are! Dar, mă voi ocupa personal, dacă voi fi ales și voi considera prioritatea mea acest demers. Pe lângă toate acestea, avem nevoie și de lucruri elementare: Timișoara a ajuns un oraș murdar din păcate, cu excepția câtorva oaze e dezastru la capitolul curățenie, dezinsecție, deratizare, parcuri pline de buruieni. E bine să avem zona cu lalele de lângă Primărie, dar ce facem cu celelalte cartiere? Ce facem cu marea poluare din oraș? Ce facem cu miile de familii care reclamă mirosurile de la Continental? Acestea sunt probleme reale cu care se confruntă timișenii!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

un cetatean a spus: (aprilie 20th, 2016 at 17:07 )

aceleasi proiecte ,planuri de viitor,le-am auzit si in 2012, numai citeva :centura de sud;autostrada timisoara-beograd promisa si de primul ministru din acea vreme si altele si ?

Leo a spus: (aprilie 20th, 2016 at 17:35 )

Este important sa nu fi penibil.

poli21 a spus: (aprilie 20th, 2016 at 17:54 )

Din pacate Timisul nu este un oras liber „dupa caderea comunismului” pentru ca acesta nu a cazut, doar si-a schimbat echipa .

Dan a spus: (aprilie 20th, 2016 at 18:24 )

Domnule Grindeanu, sunteți unul dintre puținii tineri care v-ați implicat și păreți de încredere, așa că îmi permit să vin cu câteva propuneri, puse în ordinea priorității:

1. școlile. au mari probleme, sunt vechi și nereparate, iarna e frig, vara e cald în ele. mobilierul e de slabă calitate. toaletele sunt o rușine pentru o țară europenă. multe din școli (Colegiul Bănățean, Moisilul ca să dau doar două exemple) sunt suprapopulate! La moisil s-a făcut sală de clasă în toaletă! Se pot obține bani europeni, asta ar trebui să fie prioritar. Nu trebuie să vă învăț eu că dacă rezolvați școlile aveți voturile părinților, bunicilor etc. măcar fiți drepteți politic, dacă nu și administrativ.

2. extinderea canalizării și a apei curente. cetățenii care au urmărit Aquatimul știu că această regie este un exemplu de bun management și realizări. în primul rând nu o stricați, apoi ajutați-o să obțină noi fonduri și puneți umărul la extinderea în tot mai multe localități a canalizării și apei curente.

3. spitalele și medicii, e greu să faceți ceva în acest sens cu toată voința voastră, dar deschideți proiecte și obțineți finanțare, nu vă uitați că vă văr culege rezultatele alții, important este să ne puneți pe noi pe primul plan și nu agenda politică. pentru medici puteți face câteva mici lucruri: apartamente, case, loturi de construit, asta puteți face. Vă dau o sugestie: la moșnița veche se dau terenuri, se face cartierul tineretului chiar lângă drumul boilor, și acolo primăria mai are teren, luați acel teren la județ, parcelați-l scoateți la licitație realizarea unui cartier doar pentru medici, va fi un succes și un exemplu pentru toată țara.

4. drumurile, fie ele municipale, județene sau comunale trebuie să fie a patra prioritate, nu le neglijați. Aveți o mulțime de cartiere în jurul timișoarei (își spun comune): dumbrăvița, moșnița, ghiroda, giroc etc. ajutați să se asfalteze drumurile din aceste cartiere, cei care locuiesc în noile cartiere sunt cei care lucrează și vă plătesc salariile, obțineți fonduri și asfaltați. nu vă puneți în program realizarea centurii, u o să obțineți bani nici dacă psd-ul ar fi la putere, și nu este.

5. divertisment: faceți o dată un aquapark cu ape termale, avem părinți, bunici… faceți și pentru ei ceva! desigur că și pentru noi ar fi bine venite aceste zone recreative, eu m-am cam săturat să merg ore în șir la vecinii unguri…

7. sportul… Poli e Poli, nu are rost să ne ascundem după deget, dar fiți atenți cu cine semnați, dar sport înseamnă și sportul de masă, organizați competiții, populați Bega etc

8. cultura: avem festivaluri, avem teatru: mergeți la ele, sprijiniți-le mereu și mereu, fac parte din cultura noastră și din viața noastră, fără ele sunt anonimi, indivizi zombi, fără trecut și fră viitor.

9. nu în ultimul rând, mai multă atenție la comunicare, clovnul ăsta de Robu ne-a făcut de rușine în toată țara, fiți mai discreți, mai eficienți și lăsați lauda și judecata pe seama noastră

sam a spus: (aprilie 21st, 2016 at 08:32 )

cat timp tovarasul ponta a fost premier tov sorin a supravegheat cum banii banatenilor ajungeau in oltenia…… acum vrea voturi si ofera minciuni

++ a spus: (aprilie 21st, 2016 at 09:24 )

PSD- ul la CJT cu Bojin „in frunte” a ratat 5/5 proiecte, asta are toate sansele sa-l depaseasca, nu va deranja pe nimeni si nu va face nimic.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice
Top