Prefectul de Timiș Eva Andreaș a solicitat un control la Smithfield, la punctul de lucru din Freidorf, după ce a primit sesizări cum că această companie deversează apele uzate în Bega. Reprezentanții Apelor Române și ai Gărzii de Mediu sunt pe teren pentru a verifica situația.
Un filmuleț realizat de un timișorean arată cum este deversată apa de la societatea de abatorizare direct în Bega. În urma controalelor de miercuri seara, efectuate de Apele Române și Garda de Mediu, la solicitarea prefectului Eva Andreaș, s-a ajuns la concluzia că evacuarea este autorizată de cele două instituții și că se fac analize și se evacuează atunci când sunt îndeplinite condițiile de calitate. Garda de Mediu face în continuare controale. „Este o stație de deversare aprobată de Apele Române și monitorizată de Garda de Mediu. Am avut o discuție cu cei de la Garda de Mediu. Cei de la Apele Române cercetează încă de miercuri seară dacă a fost o problemă, ei nu au semnalat probleme în zonă. Garda de Mediu mai face o verificare referitor la ce s-a întâmplat din weekend până acum”, spune prefectul de Timiș.
Evacuarea nu este continuă, de aceea debitul diferă. Comisarii Gărzii de Mediu au solicitat toate buletinele de analiză și debitele înregistrate. În urma verificărilor s-a ajuns la concluzia că nu este poluare înregistrată și niciun pericol iminent. Oricum, controalele sunt încă în desfășurare. Debitul apelor care intră în stația de epurare și care se evacuează în Bega sunt monitorizate cu ajutorul debitmetrelor. Sunt montate debitmetre și la intrarea în faza de epurare biologică, dar și la ieșirea din stația de epurare. Apele pluviale de pe întreaga platformă ajung, prin intermediul rețelei de canalizare pentru ape pluviale, în bazinul de retenție, având un volum de 5.000 metri cubi, de unde împreună cu apele epurate, sunt evacuate prin pompare în râul Bega. Conform ceor de la Apele Române, stația de epurare are rolul de preluare și tratare a apelor uzate ce provin din activitatea de abatorizare și din activitatea Stației de procesare deșeuri animaliere, cu o capacitate de epurare apa uzată de 2.000 metri cubi pe zi.
Posted by Ova Max on Wednesday, February 21, 2018
Comentarii prin facebook