Vreți sau nu penali în funcții publice? După scandalul cu USR, Robu își întreabă prietenii de pe Facebook!

Primarul Timișoarei continuă să uimească. Cu noaptea în cap, marți dimineață, el a lansat încă un sondaj pe Facebook care are ca temă ideea de… fără penali în funcții publice! Da, este exact tema campaniei pe care strânge semnături USR, ai cărei reprezentanți au primit avertismente de la Poliția Locală!

USR Timiș a continuat, și la finele săptămânii trecute, strângerea de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”. Duminică, 20 mai, senatorul Nicu Fălcoi l-a întrebat și pe primarul Nicolae Robu, aflat la plimbare pe strada Alba Iulia, dacă nu vrea să se alăture campaniei. Senatorul s-a ales cu un avertisment de la Poliția Locală, iar primarul a postat, pe Facebook, un text în care i-a făcut „trotsky-iști” pe cei de la USR. Pentru că avea în jur de 700 de comentarii, majoritatea covârșitoare negative, Robu a șters postarea inițială, dar apoi a repus textul, cu același „succes” de public. Ulterior, primarul Timișoarei a scris un alt text, în care spune că este victima unei „campanii de intoxicare informațională a opiniei publice”, dusă cu „adevărată agresiune verbală (…) în majoritatea covârșitoare a cazurilor din partea unor persoane din alte localități, multe chiar din străinătate”.

Marți dimineață, ca să demonstreze că el susține, de fapt, excluderea penalilor din funcțiile publice, Nicolae Robu a postat… sondajul cu numărul 20, pe pagina sa de Facebook. „Fără penali în funcții publice!Am spus în nenumărate rânduri: ca om ultracorect, ultracinstit și cu profund respect pt lege, îmi doresc ca în țara mea să nu poată ocupa funcții publice cei certați cu legea! Să nu uităm: suntem 20 de milioane, arhidestui cinstiți! Vreau însă ca lupta pt așa ceva să fie dusă și ea cu respectarea legii, nu mai presus de lege, cum face USR. Stat de drept înseamnă supremația legii în tot și pt toți! Cei ce pledăm pt asta trebuie să fim model!”, sună textul. Prietenii primarului au două variante: „Fără penali! E lege în tot!” sau „E bine cum e acum”.

Comentariile, câteva zeci la momentul redactării acestui material, îi sunt, din nou, nefavorabile primarului. Robu a și răspuns unora dintre cei care îi contestă inițiativa, insistând pe ideea că USR încălca legea, pentru că nu avea autorizație să strângă semnături pe strada Alba Iulia, loc de promenadă, nu e de „agasat” trecătorii. Edilul nu le-a precizat însă celor care i-au solicitat textul exact al legii care interzice strângerea de semnături. La fel, Robu nu a precizat nici dacă a semnat pe listele USR, pentru a contribui într-adevăr la punerea în practică a propunerii de excludere a penalilor din funcțiile publice. Dar poate că, vorba unuia dintre cei care i-au comentat, n-a pus întrebarea corectă. „Dacă tot suntem la poll-uri, faceți următorul poll (mult mai corect pentru context): Credeți că ar trebui să semnez inițiativa USR «Fără penali în funcții publice»?”… Sondajul avea 1.400 de răspunsuri și este valabil încă 6 zile.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Ovi a spus: (mai 22nd, 2018 at 10:57 )

Termenul penal are două înțelesuri, ambele peiorative. Primul este penalul juridic, adică acel cetățean care este urmărit penal sau condamnat. Al doilea termen este mai vechi și se referă la un individ comic fără voie, „băi, ești penal!”, he, he. Acum unind cele două sensuri avem un penal întrebându-ne despre penali!? Robule când culegeai dude erai un penal, așadar, răspunzându-ți întrebării: da, vrem fără penali în funcții de conducere!

Marius a spus: (mai 22nd, 2018 at 11:00 )

@Ovi – penal mai inseamna si de joasa speta – ai dreptate avem un primar de joasa speta și un clovn sinistru… pe mine nu ma amuza deloc

E penal? a spus: (mai 22nd, 2018 at 11:58 )

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

CIUHANDU GHEORGHE-CORIOLAN, fost primar al municipiului Timișoara
ROBU NICOLAE, primar al municipiului Timișoara,
STAIA MARTIN, fost director în primăria Timișoara
pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată;

DIACONU DAN, viceprimar al municipiului Timișoara,
STOIA TRAIAN CONSTANTIN, fost viceprimar al municipiului Timișoara
pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

În perioada 1996 – 2015, mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Timișoara, precum și alte persoane, și-au încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995 și au deposedat Statul Român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al orașului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului.
Contextul desfășurării activităților infracționale este următorul: în luna ianuarie 1996 a intrat în vigoare Legea 112/1995 pentru reglementarea situației juridice a unor imobile cu destinația de locuințe, trecute în proprietatea statului în perioada regimului comunist.
Această lege le dădea drept foștilor proprietari și moștenitorilor lor să își redobândească imobilele confiscate în mod abuziv de regimul comunist sau să primească despăgubiri pentru acele imobile.
Totodată, legea a dat dreptul chiriașilor să cumpere imobilele în care locuiau, dar numai acelor chiriași care dovedeau că, la data intrării în vigoare a Legii 112/1996, aveau contracte de închiriere a acelor imobile și le ocupau la acea dată.
Cu toate acestea, funcționarii publici din cadrul primăriei Timișoara au încheiat sute de contracte de vânzare-cumpărare cu persoane influente în mediul social din municipiul Timișoara care nu au avut calitatea de chiriași la data intrării în vigoare a Legii 112/1995 și care, prin urmare, nu aveau nici un drept să dobândească respectivele imobile.
Funcționarii din cadrul primăriei Timișoara au vândut în mod fraudulos imobilele persoanelor în cauză, la preturi modice stabilite în baza Legii 112/1995 și HG 20/1996, deși cunoșteau că respectivele dispoziții nu aveau nici o aplicabilitate în privința acelor persoane.

Prejudiciul total cu referire la deposedarea statului de cele 967 de imobile este estimat la aproximativ 40 de milioane euro.
Suspecților Ciuhandu Gheorghe-Coriolan, Robu Nicolae, Stoia Traian, Staia Martin și Diaconu Dan li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane care, la data faptelor erau funcționari în cadrul Primăriei Timișoara.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Folică a spus: (mai 22nd, 2018 at 16:53 )

FANTOMELE DIN PARLAMENT VOR FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚIILE PUBLICE, DAR EI FAC PARTE DINTR-UN PARLAMENT ILEGAL ȘI PENAL

Dragi români,
În actualul Parlament sunt peste 200 de parlamentari cu dosare în lucru. Cum credeți dumneavoastră că această inițiativă va trece de votul parlamentului? PSD-ul cu ,,Fagmilia roșie” , USR- ul cu ciorba de limbă „fără penali”, iar P,,N”L cu ,,plângerea penală” , toate acestea constituie o campanie electorală ilegală pentru Alegerile de anul viitor.

SINGURA SOLUȚIE ESTE DEMISIA PARLAMENTULUI PENAL ȘI DECLANȘAREA DE ALEGERI ANTICIPATE FĂRĂ IMUNITATE!

Petrică Folică,
Președintele Partidului REZIST

anteconbega a spus: (mai 23rd, 2018 at 08:58 )

Folică, impecabil!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei

Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic

Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fundația Art Encounters vernisează pe 28 martie expoziția „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” a artiștilor Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Malaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader. Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește cei zece artiști care fac parte dintr-o nouă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zece tineri artiști expun la Fundație Art Encounters, la Timișoara
Trei artiști stradali români și un artist islandez vor schimba aspectul comunei Foeni. Ea a avut la dispoziție un loc mai mult decât … interesant, pentru a-l transforma în gazdă pentru picture: stația de autobuz din localitate. Cea de-a doua rezidență artistic organizată de Asociația Miltonia, partenerul cultural al Consiliului Județean Timiș în cadrul proiectului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O artistă română a pictat pe stația de autobuz din Foeni. Proiectul, parte al revitalizării Conacului Mocioni/Foto
Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Top