Retim renunță la curățenia străzilor din Timișoara. Ce se întâmplă din 5 august

După 12 ani, Retim nu mai vrea să se ocupe de salubrizarea stradală din Timișoara. Compania a decis că nu ar renta din punct de vedere economic și nu s-a prezentat la licitația organizată de PMT. Ce se întâmplă din 5 august? Sunt două variante ca să nu rămânem cu gunoaiele pe străzi.
retim
Primăria Timișoara avea contract cu Retim Ecologic Service SRL din vara lui 2006, încheiat pe o durată de 8 ani. El a fost prelungit , așa cum permitea înțelegerea, în 2014, cu 4 ani, până în 4 august 2018. În aprilie 2018, Primăria Timișoara a demarat licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa de curățenia orașului. Pe SEAP a fost publicat anunțul privind „acordul cadru pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare stradală”. „În baza acordului cadru și a contractelor subsecvente vor fi prestate servicii de salubrizare stradală în municipiul Timișoara, în conformitate cu cerințele impuse în caietul de sarcini și anexele acestuia (…) Durata prezentului acord-cadru: 4 ani (48 luni)”, se preciza în anunțul din sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea estimată a acordului-cadru este de 117,67 milioane lei, cu TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 iulie, ora 15, ofertele urmând să fie deschise tot atunci.

Retim, actualul operator de salubritate, a decis să nu participe la această licitație, astfel că dacă PMT nu anunță câștigătorul licitației, din 5 august, teoretic, nu va mai avea cine să strângă gunoaiele de pe străzile Timișoarei. Ce se întâmplă de atunci? Mingea este 100% în curtea municipalității. „Partea de curățenie și întreținere stradală nu va mai continua. Nu putem noi să răspundem ce se va întâmpla din 5 august. Este o licitație publică în desfășurare, în 9 iulie a fost termenul limită de depunere a ofertelor. Decizia noastră economică a fost să nu participăm. Actualul contract se încheie. Juridic vorbind, este simplu. Nu putem noi să anticipăm ce face PMT, dar există variante legale pe care probabil le va accesa. Nu avem de unde să știm când se va finaliza, dacă se va finaliza licitația. Ce putem noi spune este că am notificat de mai multe ori PMT, chiar recent. Nu putem să luăm locul partenerului contractual”, a declarat, miercuri, Dan Pascu, directorul general al Retim.

Din punctul de vedere al primarului Nicolae Robu, Timișoara nu va fi sufocată de gunoaie, chiar dacă nu va fi anunțat câștigătorul licitației. „Există posibilitatea legală de prelungire a contractului. Nu vom lăsa orașul fără operator de salubritate. Sper ca licitația să se încheie cu bine și să avem operator de când expiră contractul. Nu știu exact cu cât se poate prelungi, cred că cu 45 de zile, dar 100% se poate prelungi”, ne-a declarat Robu. Administratorul public, cel care se ocupă de licitația pentru acest serviciu, este optimist. „S-a înscris o singură firmă a existat, de asemenea, o contestație, dar ea a fost respinsă de CNSC. Dacă firma a depus toate actele, semnăm la timp contractul. Suntem în procedura de evaluare”, a precizat Robert Kristof. Unica ofertă aflată în evaluare la PMT provine de la RER Vest, o firmă din Oradea.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

domnul vasile a spus: (iulie 18th, 2018 at 13:25 )

Astia din primaria Timisoara chiar nu sunt intregi la cap ???

 
Costel a spus: (iulie 18th, 2018 at 13:30 )

@domnu vasile, Ati avut vreodata impresia ca ar fi?

 
Mada a spus: (iulie 18th, 2018 at 13:37 )

Deci RER Vest, de pe pagina lor: „În aprilie 1996 s-a înfiinţat la Oradea societatea mixtă româno-germană RER-RWE ECOLOGIC SERVICE ORADEA S.A., cu sediul în Oradea, str. Tudor Vladimirescu nr. 79, având ca acţionari fosta regie de gospodărie comunală a municipiului, Consiliul Local Oradea şi compania RER-RWE Entsorgung România – aceasta din urma reprezentând concernul german RWE Entsorgung AG, în România.”
RETIM: „RETIM Ecologic Service SA este o companie înfiinţată în 1997 în urma asocierii Consiliului Local Timişoara cu firma germană RWE. Ulterior acţiunile acesteia din urmă au fost preluate de concernul RER. ”
Adica aceeasi Marie cu alta palarie? Acelasi actionar german, dar nu RETIM care este in asociere cu CL Timisoara, ci „RETIM-ul” oradean?
Ce ne scapa aici?

 
Stelu a spus: (iulie 18th, 2018 at 13:55 )

Timisoara…vin aia de la Oradea sa-ti stranga gunoiul iar operatorul din curtea ta merge pe coclauri, la Arad, Hunedoara si alte asemenea locatii extrajudetene?!? Orasul asta se sufoca in prostia conducerii sale. Nu votam comunistii, doar pro.stii.

 
TM a spus: (iulie 18th, 2018 at 15:36 )

domnul vasile a spus:
(July 18th, 2018 at 13:25 )
Astia din primaria Timisoara chiar nu sunt intregi la cap ???

Poți fii mai explicit? Dacă RETIM-ul nu mai poate / vrea să participe la licitație, îi poate obliga cineva?
Argumentează de ce afirmi că nu sunt întregi la cap. Dacă poți și ai argumente.

 
Costel a spus: (iulie 18th, 2018 at 15:46 )

@TM, domnul Vasile (nu soferul) s-a referit, probabil, ca cei din primarie, niste incapabili, au asteptat pana in ultimul moment pentru a organiza licitatia, probabil au sperat sa se prezinte si RETIM-ul, sa-i lase Mecedesul lui robu. Deci, au un contract valid pana in 4 August 2018, iar ei primesc plicurile cu oferte pana in 9 Iulie 2018, mai putin de o luna pana expira contractul vechi. Dupa aceea decizia, contestatiile, semnarea contractului. Iar nenea nestiutorul declara, nonsalant: „Nu știu exact cu cât se poate prelungi, cred că cu 45 de zile, dar 100% se poate prelungi”.

 
anteconbega a spus: (iulie 19th, 2018 at 08:24 )

Avem un model excepţional, déjà vu: tineri liberali în frunte cu sexagenarul lor lider, ALEE Robu, făcând curat în centrul Timişoarei după o manifestare culturală cu mult gunoi lăsat în urmă. PNLAE Timiş poate prelua rolul de gunoier al RETIM. Aşa cum au curăţat liberalismul în judeţ, robulienii pot curăţa, la propriu, şi Timişoara, ba şi comunele periurbane! Baftă!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei

Un pas a fost făcut. Selecționata feminină de handbal a României își păstrează șansele pentru medalii la Campionatul European din Franța. „Tricolorele” au învins-o astăzi, cu greu, pe Spania, o care nu mai avea șanse de calificare și care, evolua, așadar, fără presiune. A făcut-o cu multă dezinvoltură, mai ales în prima parte a jocului....
Citeşte tot articolul Citeste articolul România obține victoria în fața Spaniei. Decisivul, mâine, contra Ungariei
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Material antiderapant și utilaje, în toiul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din Banat

Vin și primele zile mai „serioase” de iarnă, cu temperaturi scăzute, lapoviță și drumuri alunecoase. Utilajele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara au intervenit în noaptea care a trecut pe drumurile din Vest. Au acționat și au patrulat 85 de utilaje pe drumurile naționale și autostrăzile A1 și A6 în cursul nopții trecute. Au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Material antiderapant și utilaje, în toiul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din Banat

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vin și primele zile mai „serioase” de iarnă, cu temperaturi scăzute, lapoviță și drumuri alunecoase. Utilajele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara au intervenit în noaptea care a trecut pe drumurile din Vest. Au acționat și au patrulat 85 de utilaje pe drumurile naționale și autostrăzile A1 și A6 în cursul nopții trecute. Au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Material antiderapant și utilaje, în toiul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din Banat
Moș Crăciun așteaptă mesajele copiilor din Timișoara, cu vârste între 3 și 10 ani. Scrisorile prichindeilor, pentru a ajunge la Moș, trebuie lăsate în cutia specială din Piața Victoriei, până în data de 16 decembrie. Moș Crăciun, împreună cu darurile, vor ajunge în Piața Victoriei trei zile mai târziu, în 19 decembrie. Acesta a vut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Moș Crăciun așteaptă scrisorile copiilor din Timișoara