În Piața Mărăști se lucrează, dar cu mai puțini muncitori decât în filmarea adresată celor cu „suflet negru și minte puțină și nici aia toată bună”. Întreaga amenajare trebuie să fie gata până luni dimineață, când începe școala.
Erau în jur de 25-30 de muncitori și câteva utilaje, joi la prânz, în deja celebra intersecție din Piața Mărăști. Zona este închisă traficului auto și au fost deviate și mijloacele de transport în comun, pentru ca SDM să poată interveni în forță, așa cum îi place primarului Nicolae Robu să spună. Se lucrează, e forfotă, dar nu cu 70 de oameni, așa cum anunța edilul în urmă cu o săptămănă, când a și postat un filmuleț care îi avea ca destinatari pe cei cu „suflet negru și minte puțină și nici aia toată bună”. Șantierul din Piața Mărăști a început în aprilie 2018, cu săpături arheologice. Avizele pentru descărcarea de sarcină din partea arheologilor au venit abia peste câteva luni, astfel că lucrările au putut fi reluate doar la începutul lui august. Întreaga amenajare, care înseamnă o bandă suplimentară în sensul giratoriu și crearea unor benzi speciale de virat la dreapta spre Calea Alexandru Ioan Cuza, de pe strada Oituz, respectiv spre Spitalul Municipal, de pe Calea Alexandru Ioan Cuza, trebuie să fie gata până luni, 10 septembrie, prima zi de școală. „Se lucrează în forță la Mărăști, este o mobilizare serioasă acolo (…) Lucrarea poate avansa. Facem tot ce putem să terminăm înainte de începerea școlii. S-a și turnat asfalt, chiar în girație, și se lucrează la acele benzi suplimentare, suntem pregătiți să intervenim si la spații verzi, în rozeta din centrul intersecției”, declara, în urmă cu două zile, primarul Nicolae Robu.
Conform acestuia, urmează și intervenții la spațiile verzi. „Se vor planta copaci peste tot unde e loc: pe Calea Aradului există încă locuri libere pentru că acele aliniamente vechi au fost descompletate. Am realizat un aliniament nou pe lângă gardul Parcului Botanic, vom mai planta. Vom amenaja frumos și acea piațetă care până acum nu a fost remarcată ca atare, în spatele Spitalului Municipal”, a mai spus edilul. Un alt filmuleț realizat, miercuri seară, cu o dronă, arăta că, la ceas de seară, pe șantier era liniște totală. Nici vorbă de mobilizare „zi și noapte”. Totuși, prognoza meteo pentru următoarea perioadă este bună, așa că s-ar putea să nu fie nevoie de lucru pe întuneric.
Comentarii prin facebook