Inspectoratul Teritorial de Muncă ar putea fi dat afară în orice clipă de o harghiteancă. Procesul intentat de fosta proprietară a durat nu mai puțin de 12 ani, punctul final fiind pus, luna trecută, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința datează însă din aprilie 2011. De atunci, ITM nu și-a pus problema că trebuie să se mute și nu are încă o soluție, dacă va trebui să părăsească actualul sediu.
Pe 19 aprilie 2011, Curtea de Apel Timișoara a constatat „nulitatea şi prin urmare lipsa titlului valabil al Statului Român asupra imobilului situat în Timişoara, Splaiul Nicolae Titulescu nr.12 (…) compus din casă cu subsol şi două etaje, precum şi curte”, dar și „nulitatea actelor de înscriere în CF a dreptului de proprietate al Statului Român, apoi a dreptului de administrare operativă în favoarea fostei ICRAL Timişoara şi apoi a SC Recon SA Timişoara, precum şi ulterior a dreptului de proprietate al SC Recon SA Timişoara, respectiv a Inspectoratului Teritorial de Muncă Timişoara” asupra imobilului respectiv. Instanța a decis să oblige ITM Timiş să restituie imobilul în natură. Sentința a fost atacată cu recurs atât de Recon SA, cât și de ITM, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ambele demersuri. Pe 10 octombrie 2013, ICCJ a respins irevocabil cererea formulată de ITM Timiș, privind „lămurirea dispozitivului deciziei civile” de anul trecut. Acesta a fost punctul final al epopeii.
Noul proprietar se numește Eva Elisabeta Jaszenovics și este originară din județul Harghita. Ea a tot amânat până acum momentul în care va da afară instituția, dar evenimentul s-ar putea petrece în orice moment. Reprezentanții ITM Timiș au încercat să discute cu harghiteanca, dar, până acum, n-au primit niciun răspuns. „Nu ştim ce o să facem. Aşteptăm să vedem. Am făcut nişte demersuri. Deocamdată nu pot spune nimic”, ne-a declarat inspectorul şef al ITM, Pavel Kasai.
Comentarii prin facebook