Străzile din Timișoara sunt în beznă, prin rotație, în fiecare seară, iar Enel dedică „primului oraş iluminat electric din Europa Continentală” un… post de transformare desenat de un foarte talentat artist local. Asta, în timp ce autoritățile locale reclamă serviciile extrem de proaste ale companiei.
„Cu ocazia împlinirii a 129 de ani de la inaugurarea sistemului electric de iluminare stradală în Timişoara, Enel dedică unul din posturile de transformare acestei premiere. (…) Anul 1884 a fost unul dintre momentele de mare interes pentru locuitorii Timişoarei, fiind impresionaţi de noul aspect nocturn al oraşului, oferit de municipalitate prin trecerea la un nou sistem de iluminat public, unic în Europa: iluminatul electric”, precizează un comunicat venit din partea companiei.
Lucrarea – foarte frumoasă, de altfel – iese din tiparele clasice ale street art-ului, incluzând elemente şi tehnici care integrează postul de transformare în peisajul citadin. Ea poartă semnătura lui Flaviu Roua, cunoscut în lumea grafferilor drept Jones. Anul trecut, un alt post de transformare a fost pictat de Alex Baciu și „The Orion”. Aceste acțiuni fac parte din proiectul City of Energy, care urmărește metamorfozarea posturilor de transformare ale Enel în adevărate opere de artă, cu ajutorul tinerilor, al talentului și imaginației acestora.
Dincolo de latura artistică pe care o promovează, Enel stârnește nemulțumiri deopotrivă la nivelul autorităților locale și al timișorenilor. „Sunt nepermis de multe căderi de tensiune, pentru că Enel nu a investit să-și retehnologizeze sistemul. După micșorarea tarifelor, serviciile sunt extrem de proaste. Mi-au spus că, acum trei ani, când nu eram eu primar, aveau căderi mult mai multe. Nu mă interesează câte câderi de tensiune au fost înainte, dar acum sunt nepermis de multe. Ei spun că au făcut eforturi de retehnologizare, dar eu nu cred”, declara Nicolae Robu, acum două săptămâni.
Comentarii prin facebook