Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de plăcintă împăturată a fost primită de la Pensiunea Valea Mariilor, comuna Sant, satul Valea Mare, județul Bistrița Năsăud.
Ingrediente:
• Făină Gold Maya
• Apă
• Sare
• Dulceață/ brânză
• Untură (unsoare )
Mod de preparare
Se pregătește un aluat simplu, cocie, din făină Gold Maya, apă şi sare, care se întinde într-o foaie nu prea subţire. Se unge foaia cu untură, se rulează şi se taie rondele groase de câţiva centimetri. Fiecare rondel se întinde din nou până când cocia va avea formă ovală. Pe jumătate din plăcintă se pune dulceaţă sau brânză, se împăturește şi se coace direct pe plita sobei sau în tigaie, în untură (în varianta modernă).
Programul „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este derulat de Russenart Communications, în parteneriat cu Gold Maya și Kotanyi Romania. Rețetele au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, la Point Studio. Rețetele tradiționale ardelenești promovate în acest proiect au fost primite de la Castelul Prințul Vânător și Dracula, Vila Honor și Pensiunea Valea Mariilor din Ardeal. Mai multe detalii despre campanie găsiți aici.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook