Colterm a dat drumul la căldură, iar timișorenii cărora li se pare prea frig în apartamente trebuie să aibă o discuție cu administratorul sau președintele de bloc. E recomandarea celor de la societatea de termoficare, care au explică de ce au pornit „soba”, deși e abia început de octombrie, și le spun ce să facă abonaților, dacă nu vor să plătească deja căldura.
Caloriferele timișorenilor ar trebui să fie călduțe de câteva zile, dar, în multe blocuri, tot bocnă sunt. Colterm a început deja furnizarea căldurii, deși peste zi afară sunt și peste 20 de grade, explicația regăsindu-se în regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică. „Conform acestuia, în Timişoara, sezonul de încălzire este definit ca fiind, de regulă, perioada 1 octombrie – 30 aprilie. Începerea furnizării se va realiza atunci când prognoza INMH pe trei zile consecutive indică o temperatură minimă mai mică de 10°C, inclusiv pentru lunile septembrie şi mai”, explică Ofelia Herghelegiu, purtătorul de cuvânt al Colterm. Odată pornită furnizarea căldurii, aceasta nu va mai oprită, cel mai probabil, până la primăvară. „Nu putem sa închidem definitiv nici măcar peste zi, când temperaturile sunt mai ridicate. Încărcarea instalațiilor durează și presupune costuri foarte mari. Cetățenii care nu vor să plătească de acum pentru căldură pot închide branșamentele de la bloc. Cei care vor căldură, dar constată că le sunt caloriferele reci, trebuie să discute cu președintele de bloc sau cu administratorul. Dacă nu au căldură, e de la branșamentul blocului, nu de la noi”, mai spune Herghelegiu.
Este însă sigur că, în acest moment, nivelul energiei termice furnizate nu este foarte ridicat. Dacă aveți reclamații sau sesizări privind reluarea serviciului de furnizare a agentului termic, puteți suna la numărul de telefon non-stop 0256.494.133 sau puteți folosi această adresă de e-mail. Din 25 ianuarie, Colterm facturează gigacaloria la un preț de 377,88 lei, inclusiv TVA. Ultima modificare de preț era din octombrie 2011, când acesta fusese stabilit la 325,82 lei. Tariful pentru populație va rămâne însă același, respectiv 252,17 lei. Diferența până la prețul de producție este suportată, în continuare, de la bugetul local. Pe de altă parte, în ultimul an, s-au debranșat de la sistemul centralizat de încălzire 3.105 familii. Conform reprezentanților Colterm, numărul celor care au renunțat la serviciile sale este cu 25% mai mic decât în anul precedent.
Comentarii prin facebook