„Portarul marketing” se intoarce cu coada intre picioare la Poli

Eduard Pap, internaţionalul Under 21 de la Jimbolia, ar putea intra în Cartea Recordurilor drept cel mai transferat fotbalist. La nici 19 ani, Pap a fost transferat în ultima perioadă de la Steaua la Poli, de la Poli la FC Vaslui, de la FC Koln la Borussia Dortmund, de la Bologna la RKC Waalwijk. În cele din urmă, respins de toate echipele, tânărul portar a poposit din nou în curtea lui Poli, club care îşi neglijează, prin acest gest, juniorii talentaţi din propria pepinieră.

Cu un marketing de invidiat, juniorul crescut la şcoala de fotbal a lui Marcel Băban a ajuns să debuteze în prima reprezentativă Under 19, unde a avut evoluţii apreciate. Un avantaj în acest sens l-a constituit şi debutul juniorului la seniori la doar 14 ani. Din acest moment începe şi promovarea agresivă, dar artificială, a jucătorului care a evoluat doar până la nivelul celui de-al patrulea eşalon.

Borussia Dortmund, FC Koln, Bologna, RKC Waalwijk, Steaua Bucureşti sunt doar câteva echipe la care jucătorul era anunţat ca şi transferat. Până la urmă, s-a consolat cu evoluţiile din Liga a IV-a Timiş. Actuala pauză competiţională a venit cu o nouă campanie de marketing, iar tânărul portar a început să fie transferat din nou în toate zările.

A ajuns, în primă instanţă, la Poli Timişoara în această iarnă, portarul a fost redirecţionat, după câteva antrenamente, spre FC Vaslui, după ce Marcel Băban, care îl are sub contract pe Pap, a lansat mai multe declaraţii virulente la adresa conducerii clubului timişorean, una subliniind faptul că nu va mai colabora cu echipa ce joacă pe „Dan Păltinişanu”. Fostul atacant polist s-a răzgândit, însă, după doar câteva săptămâni.

Pap a fost într-un stagiu de pregătire cu FC Vaslui, fapt consemnat şi de www.obiectivdevaslui.ro., care a informat că „Viorel Hizo l-a lăsat acasă pe portarul de 19 ani Eduard Pap, nefiind mulțumit de comportamentul acestuia în cantonamentul din Spania”. În aceste condiţii, după mai multe insistenţe ale antrenorului cu portarii de la Poli Călin Frunză, conducerea clubului timişorean s-a reorientat spre Pap.

Cel mai mult au de suferit din această combinaţie doi portari talentaţi de la centrul de copii şi juniori de la Poli. Daniel Triţoiu şi Victor Gîrlea sunt de aceeaşi vârstă cu Pap, cu diferenţa că ambii au debutat deja în Liga a III-a, în timp ce jucătorul lui Băban a apărat doar la nivelul eşalonului cu numărul patru. Motivul pentru care Călin Frunză îi neglijează pe cei doi juniori polişti este foarte simplu. Mai exact, el s-a ocupat de pregătirea lui Eduard Pap acum câţiva ani, fiind un pariu al său.

Acest transfer scoate la iveală, din nou, amatorismul cu care se lucrează, în unele cazuri, la Poli Timişoara. Staff-ul tehnic de la Poli nu a ţinut cont, înainte de deplasarea în cantonamentul din Turcia, de faptul că portarul Mihai Gherman suferea de tendinită. Rezultatul neglijenţei a fost cel așteptat: portarul a fost trimis în România după doar câteva zile de cantonament.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

raspuns a spus: (februarie 12th, 2013 at 14:57 )

Alex Nestor iti mai spunem inca o data sa ne lasi dracu si sa te tot duci cu postariile tale de nici macar 2 bani. In primul rand nu gasesti in apropiere un jucator care sa aiba varsta si calitatea acestui jucator. Sunt un simplu sustinator Poli, dar tu lasa-ne !!!

@raspuns a spus: (februarie 12th, 2013 at 15:05 )

a mai bagat nestor si chestii exagerate, trase de par, dar baiatul asta e slabut. cel putin nu e de poli. maxim in divizia C, dar nu mai mult. ti-o spune unu care merge la meciuri in divizia D.

un cimisorean a spus: (februarie 12th, 2013 at 15:05 )

pey bey domnu ziaristu,mai ieri ziceai ca POLI pierde talentele din judet,iar acum adica mai azi, ca cica isi neglijeaza talentele proprii……………ce sa zic e bine si fi multumit ca te platesc sefii….in rest sanatate si virtute………..sa avem ce bea si ce manca…..

dan timisorean a spus: (februarie 12th, 2013 at 15:11 )

foarte bine ca l-au luat la poli dar felul in care l-or transferat ma cam pune pe ganduri. nu l-am vazut cum apara dar ma mir ca nu o ajuns mai sus chiar daca ii atat de tanar. chiar a fost la echipele alea? pi daca ii asa, ii nasol. oricum hai poli!

pop a spus: (februarie 12th, 2013 at 15:34 )

comisionu cat costa comisionu?de la Baban!!!Daca era ceva de capul lui era la Dormund sau la Vaslui!!!

lemn a spus: (februarie 12th, 2013 at 16:48 )

era macar in olanda sau germania in 2bundesliga. atentie, portarul nu e rau si are avantajul ca e foarte tanar, dar transferurile care s-au dovedit doar praf in ochi il pot trage in jos. cine a facut politica asta a gresit enorm mai ales fata de baiat.

ASU nu e Poli a spus: (februarie 12th, 2013 at 16:51 )

Oare Zugravu Brancovan ce parere are?

un cimisorean a spus: (februarie 12th, 2013 at 18:01 )

Eu l-am vazut aparand si zic ca e bun, dar nu ma pricep, desi am jucat fotbal. Surprinzator e, ca asta e si parerea lui Ghita Chimiuc, care nu numai ca a jucat fotbal, dar a si antrenat pe la fotbal. De ce nu a fost oprit prin Germania,Olanda,sau mai stiu eu unde si daca a fost pe acolo, asta nu stiu. Iar ca Hizo nu l-a oprit, asta ma face sa am incredere, daca nu in impresia mea, atunci macar in cea a lui Ghita Chimiuc. Am inteles ca multi presari il contesta pe Ghita Chimiuc, dar aia nici nu au jucat fotbal, nici nu au antrenat, asa ca mi se pare normal.

@un cimisorean a spus: (februarie 12th, 2013 at 19:41 )

ziaristii care il contesta pe nea ghita sunt ingusti la minte. dar asta nu inseamna ca nea ghita are mereu dreptate. au mai fost antrenori chiar mai mari decat chimiuc care s-or inselat cand a venit vorba despre fotbalisti. inclusiv nea costica radulescu a spus ca alexa nu are sanse sa ajunga fotbalist. la fel si despre contra. si uite ca or ajuns, contra chiar la echipe mari din europa. in treaba asta nasol e cum se intampa lucrurile, ca am vazut ce-o spus baban despre poli acum o luna. poate ca junioru nu are nici o vina dar nu e bine sa mai vedem razboaie de astea aiurea. eu is curios si de ailalti doi despre care se spune girlea si tritoiu daca nu ma insel.

Adi Matei a spus: (februarie 12th, 2013 at 21:11 )

Donmul Garlea nu te mai ascunde si pui colegul sa iti scrie articolul..tu sti cel mai bine ca fiul tau a aparat la liga a 3 datorita tie…..,Pap daca te intereseaza are si cateva meciuri pe la loturile nationale…… daca e asa valoros de ce nu apara in continuare in liga a 3???????. Sa nu incep sa zic mai multe……Sti foarte bine ca tu vrei mai mult ca si fiul tau sa faca Fotbal……..

@ @ un cimisorean a spus: (februarie 12th, 2013 at 21:38 )

e f. simplu, daca ai merge la meciurile de juniori ai putea vedea foarte multe si ai putea vorbi,un pic mai documentat, e simplu, nu?

johny limonada a spus: (februarie 12th, 2013 at 22:32 )

Daca era scula ramanea in strainantate sau la Vaslui, dar se pare ca nu-i . Din cate am auzit mai este si tare-n gura pustiu, se crede Pepe Reina cel putin si lui abia i-a dat parul sub brat.

gicu a spus: (februarie 13th, 2013 at 09:06 )

Uitati ce declara acum o luna baban despre poli: Eu sunt dezamăgit de mult de ce se întâmplă la Poli, am să spun eu mai multe de ce s-a luat această întorsătură radicală dar nu e momentul.
Cand e momentul domnu Baban? Acum nu prea cred ca ati inceput colaborarea cu Poli echipa pe care o jigneati. Urat gest. La fel si al lui Velcea care nu tine la copiii clubului.

pentru poli a spus: (februarie 13th, 2013 at 21:46 )

domnul nestor ….. esti suparat rau pa accensiunea valorica a acestui portar ….. daca pap va apara titular la poli timisoara sa nu intri pe dan paltinisanu ..ca-i bai … noi viola … o sa facem un marketing cu tine de nu te mai spala nici bega !!!!!!

poli timisoara a spus: (februarie 13th, 2013 at 22:29 )

domnul nestor ….. esti suparat rau pa accensiunea valorica a acestui portar ….. daca pap va apara titular la poli timisoara sa nu intri pe dan paltinisanu ……

corona a spus: (februarie 14th, 2013 at 10:53 )

@poli timisoara
bine ar fi sa se insele nestor, dar nu cred ca e bas asa. nu stiu daca l-ai vazut pe pusti cum apara, dar iti spun eu, fara a lua nimanui apararea, ca e cam slabut. mai ales pentru o echipa cu obiectiv. dar vom vedea ce va fi.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top