Prin Decizia nr. 2278 din 29 noiembrie 2012, Curtea de Apel Galați a reținut că desființarea postului nu împiedică reintegrarea salariatului pe postul avut anterior. Cu toate acestea, societatea îl poate concedia din nou pe salariat, în urma desființării postului respectiv.
Citește aici (in extras) textul Deciziei nr. 2278 din 29 noiembrie 2012 emisa de Curtea de Apel Galati
Astfel, în litigul soluționat prin decizia menționată mai sus, Curtea de Apel a reținut că, în ceea ce privește reintegrarea, societatea angajatoare a procedat corect, reintegrând-o pe contestatoare, chiar dacă postul nu mai figura în organigramă.
În ceea ce privește susținerile contestatoarei cu privire la compunerea completului de judecată, Curtea de Apel a reținut că instanța de fond a fost corect alcătuită. Aceasta deoarece, pentru asistenții judiciari, aflați în concediu de odihnă la data redactării hotărârii a semnat președintele instanței de fond, conform art. 261 alin. (2) C. proc. civ. Aceasta însă nu înseamnă că președintele instanței a participat la pronunțarea hotărârii, ci doar că cei care au pronunțat hotărârea, în speță cei doi asistenți judiciari, se află în imposibilitate de a semna hotărârea.
Nu în ultimul rând, Curtea de Apel a reținut că nu este inadmisibil a se reține printr-o sentință judecătorească faptul că se impune reintegrarea și mai apoi, în mai 2012, să se constate că s-a desființat postul. Aceasta deoarece în primul rând este vorba de momente diferite, în condițiile în care postul s-a desființat după câteva luni de la sentința privind reintegrarea. Totodată, nimic nu împiedică societatea să desființeze postul ocupat de salariata sa, chiar dacă anterior aceeași salariată s-a mai judecat cu unitatea.
Citeste mai multe articole juridice pe http://pro-legal.ro/
Comentarii prin facebook