Primarul Nicolae Robu a deschis lupta împotriva „mafiilor de toate felurile” care s-au îmbogățit jefuind averea națională. Edilul șef susține că în tranzacțiile imobiliare suspecte nu sunt implicați doar cetățeni de etnie romă, ci și persoane sus-puse, care ar fi trebuit să asigure respectarea legii. Robu nu vrea însă să dea detalii, pentru că anchetele sunt în curs.
Sătul de ieșirile în presă ale viceprimarului Traian Stoia, legate de recuperarea unor clădiri istorice, Nicolae Robu a pus piciorul în prag. „Trebuie să fie clar că sunt clanuri şi de alte etnii, inclusiv de români, care s-au înfruptat pe deplin din avuţia naţională până acum. Cred că trebuie să facem lumină, şi nu eu pot face şi, cu atât mai puţin, un viceprimar. Noi trebuie să cooperăm, să punem toate documentele la dispoziţşie, să sesizăm tot ceea ce ni se pare că este în neregeulă şi să păstrăm discreţia. Cine vrea lumină trebuie să nu vorbească despre anchetele în desfăşurare”, a declarat primarul Timișoarei.
De altfel, această lipsă de discreție este și unul dintre motivele care au dus la ruptura de la vârful PMT. „De aici a plecat o neînţelegere pe care am avut-o cu viceprimarul pentru că i-am cerut în repetetae rânduri să nu mai vorbească despre aceste cazuri care fac obiectul unor anchete. Anchetele nu le face primarul, nu le face viceprimarul. Într-un stat de drept, anchetele sunt făcute de procuratură, de poliţie şi există alte instituţii mai specializate”, explică Robu.
„Aici nu suntem în faţa unor cazuri simple. Aici este vorba de reţele organizate care au operat timp de 24 de ani, care au cuprins într-o cărdăşie beneficiarii finali, au cuprins poliţişti, notari, judecători, poate şi anumiţi procurori care nu au instrumentat poate bine cazul, oameni de la Cartea Funciară şi evident, de la primărie. Or, identificarea vinovăţiilor în astfel de rețele nu este un lucru simplu şi, de aceea, trebuie lăsate să se desfăşoare aşa cum se desfăşoară anchetele în general”, a conchis primarul.
Comentarii prin facebook