Acuze dure la adresa administraţiei locale de la Timişoara, lansate de vicepreşedintele Noii Republici, Cornel Berari. Candidat la alegerile europarlamentare de pe 25 mai, Berari este revoltat de modul în care banii europeni se bagă la Timişoara în proiecte care nu aduc dezvoltarea oraşului. Cel mult, pot transforma capitala Banatului într-un muzeu.
Născut la ţară, Cornel Berari a învăţat munca câmpului la șase-șapte ani. În ultimele zile de campanie, a dat chiar o „probă de coasă” la rudele din Făget. El susţine că, spre deosebire de majoritatea politicienilor, oricând s-ar putea recalifica într-o meserie. Vicepreşedintele de la Noua Republică este dezamăgit de cei care au ajuns la conducerea judeţului şi a Timişoarei. „E jale să ai în fruntea celui mai dezvoltat judeţ al ţării oameni care nu au ce căuta acolo. Oameni care nu ştiu trei limbi străine, oameni care nu ştiu să discute cu un şef de multinaţională. Nu ştiu Robu cum stă cu engleza şi ce a învăţat la şcoala UTC. Robu, deşi e liberal, e marcat într-un fel de epoca Ceauşescu. Cum se construia atunci mult, aşa încercă să construiască şi el. Toate proiectele vin însă din administraţia Ciuhandu, sunt doar gestionate de administraţia Robu”, spune Cornel Berari.
Candidatul pentru un loc în Parlamentul European are şi o problemă de principiu cu şantierul general în care a intrat Timişoara .„Am o problemă principială. Banii care se bagă în subsolul oraşului vin printr-o linie de finanţare numită polul de creştere. Banii aceştia europeni ar fi trebuit să genereze creştere la Timişoara, creştere economică. Rămâne de văzut dacă schimbarea caldarâmului sau refacerea Pieţei Libertăţii sunt activităţi economice care generează creştere. Sunt oraşe care vor trebuie să se reinventeze de la zero. La Timişoara nu este cazul, dar la Timişoara nu se gândeşte strategic. Nu suntem în competiţia pentru capitală culturală, ci pentru un pol de creştere. Timişoara poate fi un mare pol de creştere între Belgrad, Budapesta şi România. Dimnesiunea strategică lipseşte însă cu desăvârşire din administraţia locală. Banii trebuie investiţi în proiecte care te ajută să sprijini mediul de afaceri în oraş, să produci alţi bani şi locuri de muncă. Apoi din banii care vin poţi să refaci toate clădirile din oraş. Noi am băgat banii să facem Timişoara un mic muzeu. Eu am rezerve că milioanele de euro cheltuite vor genera creştere la Timşoara”, mai spune Berari.
Comentarii prin facebook