Fântâna în formă de soare din fața Școlii Generale 30 va fi gata, teoretic, până la mijlocul lunii august. Licitația pentru execuția lucrării a fost câștigată de o firmă înființată într-un apartament din Arad, care va primi aproape 92.000 de euro, mai puțin decât prețul estimat inițial.
Celebra fântână în formă de soare pe care o tot anunță de ceva vreme primarul Nicolae Robu va fi făcută în sfârșit. „A fost încheiat contractul pentru proiectul tehnic și execuția lucrării cu societatea Somhidrosro SRL, din Arad. Proiectul a fost depus marți, 8 iulie, la primărie, termenul pentru execuție fiind de 29 de zile”, spune Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT. Valoarea contractului este de puțin peste 402.000 lei, cu tot cu TVA. Suma inițială la care fusese estimată fântâna era de 440.000 lei, fără TVA.
Firma care va face fântâna a fost înființată în aprilie 2013, are sediul într-un apartament din Arad și a avut o cifră de afaceri de… 100 lei. Cu un capital social de 22.000 de lei, integral spaniol, și obiect de activitate „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”, pierderile firmei au fost de aproape 42.000 de lei, iar la finele lui 2013, nu avea niciun angajat. O căutare mai amănunțită arată că firma arădeană reprezintă în România societatea spaniolă Somhidros, înființată în 1997, lider în „producția de fântâni ornamentale, interactive și arhitecturale”. Oferta spaniolilor include „geyser, cascade, cortină de apă digitală, fântâni de divertisment: jocuri de apă și lumina pe muzică «live», ecrane de apă pentru proiecție, artă din jeturi: tip bule de săpun, jeturi de zăpada, jeturi parabolice , jeturi girandola, spectacole de apă, lacuri, fântâni de interior (cortine magice)”.
Fântâna ornamentală de pe strada Aștrilor a primit „undă verde” de la consilierii locali în luna aprilie. „Acest sistem este un concept de fântână arteziană care permite interacţiunea directă a copiilor cu apa, constituind în toate locaţiile în care a fost amplasat un adevărat centru de amuzament şi distracţie pentru cei mici (…)”, se precizează în referatul atașat proiectului de hotărâre. „Vor fi realizate următoarele lucrări: o fântână sub formă de soare cu opt raze și nouă bazine subterane. Jeturile de apă vor fi controlate individual, fântâna va fi iluminată și va exista sincronizare intre jocurile de apă și cele de lumini”, mai spune Alina Pintilie. Atât pornirea apei, cât și jocurile de lumini vor putea fi programate de la distanță. Execuția fântânii va începe imediat după ce va fi obținută autorizația de construire.
Comentarii prin facebook